Neler Yeni

Öneri Su Satmak vs Kariyer ❔Tartışalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
tugay t
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Discord
Zippo#2401
bir de 30 gün su satın hocam. bakalım satabilecekmisiniz
sürdürülebilir bir iş değil ha tabii öğrenciler için harikadir. dilencilik deneyimlemiş arkadaşım var aynı şeyleri ondan da duydum.
dilencilik deneyimlemek mi? jasdjadjaj

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Bu dediğimi lütfen kimse yanlış anlamasın.

Tekirdağ'da yaşıyorum, genellikle roman halkı falan çok olur buralarda. Bilen bilir. 3 - 4 Anne, 15 - 20 Çocuk sürekli ışıklarda gezinir. Bir şey satmadan para dilenirler. Genellikle çoğu oturduğu yerden ya da dilenerek, 0'dan günlük 2 - 3 kasar. Öyle olmasa bile 1 çocuğun günlük kastığı en kötü 500 lira. Ailem sevaptır, dua alırız başımıza bi iş gelirse o dua korur diye vicdan yapıp sürekli para veriyor. Bi benden bi ondan bi şundan bi bundan çok sağlam kasıyorlar.

İşin özü, sıcağın altında & kışın soğuğunda yapabilirim, satarım, suları taşıyıp sürekli dil dökmek zor gelmiyor diyorsan dene. Fakat işin legal tarafı ( zabıta, satış izni gibi ) önemli. Zabıta görüp seni alırsa, ne yapar bilmiyorum.
benim pp mi çalındı hocamm :D

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI

eneskaya6

80+ Silver
60 yaşına kadar öyle calısıp satabilecek misin? Maaşın yanında yapılan işin konforuda cok önemli kışın kar,yağmur altında hava 5 dereceyken su mu satacaksın sence yoksa masa başı peteğin yanında mı calısacaksın. yazın 30-35 derece güneşin altında su mu satacaksın klımalı ofiste sandalyede oturarak mı calısacaksın.
İşin komık tarafı siz brüt 65k alıyorsunuz hesabınıza 40k gelıyor iş veren 75k ödüyor. Kafayı yememk elde değil 40k size kalıyor 35k devlet alıyor ssk,vergi cart curt derken

Örümcek Adam

80+ Bronze
hocam yaptığınız işin saygınlığı olmalı. yolda su satmak prestijli bir iş değil.

Aykut D.

80+ Gold
Mesaj otomatik birleştirildi:

1726511807445.png
1726511816686.png

ne alakasi var ya
benim pp mi çalındı hocamm :D

Cahit Emin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Cahit Emin
Arkadaşlar merhaba, ben 25 yaşında kurumsal bir şirkette sistem ve ağ uzmanı olarak çalışan biriyim. Aylık 63.900 TL Brüt maaş alıyorum, vergilerden sonra hesabıma yatan para 40 bin civarı oluyor.

Geçen cuma günü arkadaşla moda sahilinde ışıklardan karşıya geçerken bi velet geldi abi su alırmısınız felan dedi yüzüne bile bakmadık çocuğun yürüdük geçtik sonra çocuk ta arkamızdan off niye kimse almıyor felan diyip oturdu sızlanmaya başladı.

Çocuğu görünce bi acıdım dedim kanka yardım edek mi la çocuğa felan hem farklılık olur dedim kabul etti gittik çocuğun yanına dedik kaç paraya satıyon dedi 10 lira abi tamam ver ikişer tane sana yardım etcez dedik başladık satmaya, kırmızı ışık yanıyor arkadaşım soldan ben sağdan araçlara gidiyoruz iyi akşamlar beyefendi / hanımefendi felan diyip yanaşıyoruz cocuk satamıyorum diye ağlıyo ona yardım ediyoruz destek olmak istermisiniz felan diyoruz bi şaşırıyorlar böyle %75 de parayı alıyoruz + genelde 10 liradan fazla veriyorlar.

Biz böyle yarım saat takıldık sular bitti hasılatı sayalım dedik anasını satayım yarım saatte 600 lira para kasmışız.. verdik çocuğa gittik sonra ben eve gelince bi hayatı sorgulamaya başladım.

Cumartesi keten pantolon bej kumaş gömleği gözlüğü saati çektim old money misali. carrefour dan tanesi 3,25 e 0,5 lik soğuk su aldım 10 tane çıktım E5 yanyol ışıklara, kırmızı ışıkta araçların yanına gidip merhaba beyefendi diye doğru düzgün yanaşıp hızlıca " ben ıt'ciyim sabah 6 akşam 6 kurumsal bir yerde çalışıyorum ancak kendi işimi kurmak istiyorum, maaş yetmediğinden dolayı ve ek iş bulamadığımdan dolayı su satıyorum bana destek olmak istermisiniz " diye diye 10 suyu 10 dk sürmedi satmam 250 lira mı ne aldım, geri gittim 10 tane daha aldım döndüm erittim, sonra yine aynısı yine aynısı derken ortalama 3 saatte 1500 liraya yakın para kastım.

şimdi soruyorum, ben sırf düzgün yerlerde işe girebilmek için biryerlerimi yırta yırta okudum yıllarca. deneyimsizim diye işe alınmadım köpek gibi stajlar yaptım. para derdinden 25 yaşında saçlarım beyazladı dökülmeye başladı. 64 bin lira para alıyorum devlet 24 bin lira vergi kesiyor daha para yatmadan alıyor elimden. sabah 6 da uyanıyorum eve akşam 6 da dönüyorum tüm gün mobbing altında saçma sapan işlerle uğraşıyorum.

2 gün su sattım. sırf keyfine. makarasına. toplasan 6 saat çalışmamışımdır. 5000 lira para kaldırdım. böyle bir saçmalık olabilir mi ya, gerçekten kafayı yicem kariyeri işi gücü bırakıp çıkıp su satsaö günde 5 saat takılsam aylık çok rahat 100k görürürüm o kadar kolay ki, şimdi sizinde yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum bu sistem de neden böyle bir açık var :D
okumak yalan gidin su satın

Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Mert YÜKSEL
Hocam dur aklımı çelme zaten ISO 27001 denetimleri ile boğuşuyorum....

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,265
Üyeler
161,260
Son üye
birbal
Top Bottom