Neler Yeni

Yardım E-Ticaret Vergi Ödemeleri

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Ben hobi amaçlı web sitesi tasarliyorum ama artik bundan bir gelir kazanmak istiyorum ve bu sekilde kendimi biraz daha gelistirebilicegimi dusunuyorum ama bu gelirin vergilendirilmesi gerekiyor benim burada aklima takilan bir kac soru var yardimci olursaniz memnun olurum.

1- Vergi ödemek için yıllık belli bir gelir mi kazanmam gerekir mesela ben en fazla yıllık 5-6 bin kazanabilicegimi düşünüyorum
2- 16 yaşında olduğum için vergi ödemem gerekiyorsa bunu nasıl ödeyebilirim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
Ben hobi amaçlı web sitesi tasarliyorum ama artik bundan bir gelir kazanmak istiyorum ve bu sekilde kendimi biraz daha gelistirebilicegimi dusunuyorum ama bu gelirin vergilendirilmesi gerekiyor benim burada aklima takilan bir kac soru var yardimci olursaniz memnun olurum.

1- Vergi ödemek için yıllık belli bir gelir mi kazanmam gerekir mesela ben en fazla yıllık 5-6 bin kazanabilicegimi düşünüyorum
2- 16 yaşında olduğum için vergi ödemem gerekiyorsa bunu nasıl ödeyebilirim ?
18 yaşında olmadığın için vergi mükellefi olamazsın, yıllık 5 6 bin için böyle bir yükümlülüğe girmene gerek yok, çünkü 1 yılda senden çıkacak para gelicek olandan daha fazla : )
belirli sebeplerden dolayı şahıs işletmemi 5 aylığına kullanmadım (gelir ve ya gider göstermedim) muhasebeciye ve devlete ödediğim toplam miktar: 7k - 8k civarı

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
18 yaşında olmadığın için vergi mükellefi olamazsın, yıllık 5 6 bin için böyle bir yükümlülüğe girmene gerek yok, çünkü 1 yılda senden çıkacak para gelicek olandan daha fazla : )
belirli sebeplerden dolayı şahıs işletmemi 5 aylığına kullanmadım (gelir ve ya gider göstermedim) muhasebeciye ve devlete ödediğim toplam miktar: 7k - 8k civarı
bunun farkındayım yani zaten cok fazla müşteri çekemem çekecek olsam da ugrasamam okulum var ben sadece bana ufak bir cep harcligi olsun diye istiyorum ama vergiden sorun çıkmasından korkuyorum ama dediğiniz gibi sirket vb. acsam da gelirim giderimi karsilamaz yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
bunun farkındayım yani zaten cok fazla müşteri çekemem çekecek olsam da ugrasamam okulum var ben sadece bana ufak bir cep harcligi olsun diye istiyorum ama vergiden sorun çıkmasından korkuyorum ama dediğiniz gibi sirket vb. acsam da gelirim giderimi karsilamaz yani
ödemeyi nerden alıcaksın ona göre yönlendirme yapalım ve ya olur olmaz diyelim

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
ve hocam vergi mükellefi olmamak vergi ödememek anlamina geliyor degil mi ? mesela ben diyelim yilda 10 20 bin kazanmaya basladim yine de vergi ödemem gerekmiyor mu bi anda vergi borcu çıkmasın kac yildir aklimda olan bir sey yapabilicegime de guveniyorum ama vergiden korkuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ödemeyi nerden alıcaksın ona göre yönlendirme yapalım ve ya olur olmaz diyelim
siz nasil önerirsiniz mesela benim elimde 3 secenek var
1- akbank hesabima iban ile ödeme alma(bu sıkıntılı olabilir vergi olaylarindan dolayi cunku en son boyle bir sey gelmisti ibandan ödeme almak yasaktı)
2- freelance sitelerinde ilan verebilirim (bunu istemiyorum çünkü benim hayalim kendi firmam olsun ve buyudugumde bunu gelistirmek isterim)
3- tamamen kendi sitem olucak ve kisinin istegine gore belirli bir fiyat cikacak ve kendi sitemden bunu ödeyecek yani sanal pos (benim en cok istedigim bu ama sanal postaki giderleri bilmiyorum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
ve hocam vergi mükellefi olmamak vergi ödememek anlamina geliyor degil mi ?
Şu şekilde, sizin sorumlu olduğunuz bağzı vergileri siz zaten ürünü satın alırken ödüyorsunuz (katma değer vergisi) satıcı bu tutarı sizden alıp devlete ödüyor. 10 20 bin dediğiniz rakamlar 1 yıl için çok küçük rakamlar hesap haraketliliği olarak takibe alındığınız durumlar var: farklı ve ya aynı kişilerden gelen yüklü miktarda ödeme - küçük meblağlarda farklı kişilerden gelen sürekli akış gibi durumlarda takibe alınıyorsunuz. Türkiyede vergi mükellefi olmak stresli ve maliyetli bir şey fakat yaptığınız işe bağlı olarak size çok güzel getirileri olabilir, şirket açtığınız ilk yıl yaptığınız işe alışma süreci, deneme yanılma vs derken aylık asgari ücret bile kazanamadığınızı var sayıyorum (hatta para yakıyorsunuz diyelim) 2. yıla girdiğinizde deneyimlerinizden yola çıkarak bunu düzeltebiliyor olmanız gerek (bu söylediklerim şahsi düşüncem) kısaca bulunduğunuz alan hakkında fikir ve plan sahibi olduktan sonra bu tarz bir girişimde bulunmalısınız. Aksi taktirde iflas kaçınılmaz olacaktır.

exstra olarak bulunduğunuz alan hakkında bilgi sahibi olursanız (aklınıza gelebilcek her şey) tr şirketinin gerekmediği, yurtdışı şirketi ile yolunuza daha rahat devam edebileceğiniz bir senaryo olabilir.

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
Şu şekilde, sizin sorumlu olduğunuz bağzı vergileri siz zaten ürünü satın alırken ödüyorsunuz (katma değer vergisi) satıcı bu tutarı sizden alıp devlete ödüyor. 10 20 bin dediğiniz rakamlar 1 yıl için çok küçük rakamlar hesap haraketliliği olarak takibe alındığınız durumlar var: farklı ve ya aynı kişilerden gelen yüklü miktarda ödeme - küçük meblağlarda farklı kişilerden gelen sürekli akış gibi durumlarda takibe alınıyorsunuz. Türkiyede vergi mükellefi olmak stresli ve maliyetli bir şey fakat yaptığınız işe bağlı olarak size çok güzel getirileri olabilir, şirket açtığınız ilk yıl yaptığınız işe alışma süreci, deneme yanılma vs derken aylık asgari ücret bile kazanamadığınızı var sayıyorum (hatta para yakıyorsunuz diyelim) 2. yıla girdiğinizde deneyimlerinizden yola çıkarak bunu düzeltebiliyor olmanız gerek (bu söylediklerim şahsi düşüncem) kısaca bulunduğunuz alan hakkında fikir ve plan sahibi olduktan sonra bu tarz bir girişimde bulunmalısınız. Aksi taktirde iflas kaçınılmaz olacaktır.
yani ben bu gun gerekli siteyi ve odeme altyapisini kursam ve yillik en fazla 10 binlik bir satis yapicak olsam fatura kesmeme kesin olarak gerek olmaz değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
yani ben bu gun gerekli siteyi ve odeme altyapisini kursam ve yillik en fazla 10 binlik bir satis yapicak olsam fatura kesmeme kesin olarak gerek olmaz değil mi?
ödeme altyapısı kullanamazsınız (pay tr izin veriyor fakat yapmayın, şu sıralar devlet denk getirdiğine...) iban ile alıcağınız ödeme 6k yı geçmese iyi olur, söylediğiniz senaryoda başlangıç için freelance siteleri çok daha mantıklı.

Efem1905

80+ Bronze
Hiç bir kazanç olmasa bile 350 küsür damga vergisi 1000-1500 arasıda muhasebeciye ödersiniz 16 yaşında vergi mükellefi olamazsın 18 yaşında açabilirsiniz sanırım 26 yaşına kadar da Bağkur ödemezsiniz.

en iyi yol şirket açmadan shopier tarzı sitelerden ödeme almak sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
ödeme altyapıları ibandan önce devlet tarafından zaten takip ediliyordu (herkesin vergi mükellefi olduğu bir yerde tek başına olduğunuzu düşünün yapanlar var ama aldıklarından fazla ödediler) 80k sınırı var gibi muhabbetlere aldırış etmeyin böyle bir şeyde yok yurtdışındaki ülke bazlı olan muafiyetleri kast ediyorlar

arda.wqqp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
teknoloji
ödeme altyapıları ibandan önce devlet tarafından zaten takip ediliyordu (herkesin vergi mükellefi olduğu bir yerde tek başına olduğunuzu düşünün yapanlar var ama aldıklarından fazla ödediler) 80k sınırı var gibi muhabbetlere aldırış etmeyin böyle bir şeyde yok yurtdışındaki ülke bazlı olan muafiyetleri kast ediyorlar
yani hocam sizler ne onerirsiniz shopier vb. ile mi yapayim

Hiç bir kazanç olmasa bile 350 küsür damga vergisi 1000-1500 arasıda muhasebeciye ödersiniz 16 yaşında vergi mükellefi olamazsın 18 yaşında açabilirsiniz sanırım 26 yaşına kadar da Bağkur ödemezsiniz.

en iyi yol şirket açmadan shopier tarzı sitelerden ödeme almak sanırım
shopier vb. vergiyi kendisi mi kesiyor yoksa vergi odemesem sıkıntı olmaz diye mi shopier kullanin diyosunuz

Efem1905

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Taha
yani hocam sizler ne onerirsiniz shopier vb. ile mi yapayim
arkadaşın dediği gibi başlangıç için shopier ve ya freelance siteleri daha mantıklı daha sonra işinizin gidişatına bağlı olarak kendi markanızı oluşturabilirsiniz hocam küçükten başlamak iyidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,354
Üyeler
161,444
Son üye
umutokutan
Top Bottom