EA OKUMAK MANTIKLIMI

Reaksiyon skoru
104
normalde izmir bakırçay hukuk istiyordum ancak güncel haliyle 25k yapmak gerekiyor imkansız gibi bir şey benim için sizce hala ea’da kalıp psikoloji ekonomi ybs okumak mantıklımı yoksa say geçip mühendislik yazmakmı mantıklı

Eşit ağırlıkta 25 bin yapmak o kadar zor değil düzenli çalışmayla rahat yapılır

Hocam tamamen sana ve yapmak istediklerine bağlı örneğin ben müfettiş olmak istediğim için iibf iktisat tercih ettim psikoloji'de seçenekler var fakat yüksek lisans falan gerek kendine klinik açman için uzun sürüyor baya akademik yol onda da. Neye hevesliysen onu araştır ve yönel bence.

Hocam tamamen sana ve yapmak istediklerine bağlı örneğin ben müfettiş olmak istediğim için iibf iktisat tercih ettim psikoloji'de seçenekler var fakat yüksek lisans falan gerek kendine klinik açman için uzun sürüyor baya akademik yol onda da. Neye hevesliysen onu araştır ve yönel bence.
son 3 aydır hukuk için çalışıyordum kendime başka hedef koymamıştım hukuk sıralamaları bi anda bu kadar değişince bende ne yapacağımı bilemedim

son 3 aydır hukuk için çalışıyordum kendime başka hedef koymamıştım hukuk sıralamaları bi anda bu kadar değişince bende ne yapacağımı bilemedim
Hocam yerleşme mevzusu sıkıntı baya, benim etrafımda da çok iyi sıralamalarla yerleşemeyenler var. Seneye de yığılma olacak maalesef..

özel üniversitelere falan bakmaya başladım ama onlarda aşırı pahalı
Hocam bence yine de hukuktan vazgeçmeyin ve hevesliyseniz disiplinli bir şekilde ona çalışın. Güzel bir sıralama gelirse zaten hukuk olmasa da özel sektörde karşılığı olan üniversitelerin bölümlerini değerlendirirsiniz.

obp düşük malesef imkansız denebilir
OBP'n 51 falan değilse biraz geriye atar ama imkansızlaştırmaz. En kötü normalde yapman gerekenden 1 yada 2 net fazla yaparsın fark kapanır. OBP'nin puan olarak geriye atması sinir bozucu olsa da dünyanın sonu değil. Hukuk konusunda da cevap vermek gerekirse, Hukuka aşırı derecede ilgin yoksa git YBS yada ilgili olduğun başka bir bölümden devam et. Hukuk okumakla uğraşacağın kadarıyla daha kolay bir bölümden mezun olur üstüne ilgili olduğun bir alanda da kendini geliştirebilirsin. Devam zorunluluğu olmayan ve yıllık sisteme sahip bir Hukuk Fakültesinde okursan ilk yazdıklarımı beraber yapabilirsin. Arada derslere gidip evden konulara çalışıp başka alanlarda kendini geliştirmeye çalışabilirsin. Hukuk fakültesinin ilk senesi çoğu okulda cidden kolay, günde 1 saat oturup ders çalışsan büyük ihtimalle ilk sene alttan ders olmadan ve biraz iyi bir ortalama ile geçersin.

OBP'n 51 falan değilse biraz geriye atar ama imkansızlaştırmaz. En kötü normalde yapman gerekenden 1 yada 2 net fazla yaparsın fark kapanır. OBP'nin puan olarak geriye atması sinir bozucu olsa da dünyanın sonu değil. Hukuk konusunda da cevap vermek gerekirse, Hukuka aşırı derecede ilgin yoksa git YBS yada ilgili olduğun başka bir bölümden devam et. Hukuk okumakla uğraşacağın kadarıyla daha kolay bir bölümden mezun olur üstüne ilgili olduğun bir alanda da kendini geliştirebilirsin. Devam zorunluluğu olmayan ve yıllık sisteme sahip bir Hukuk Fakültesinde okursan ilk yazdıklarımı beraber yapabilirsin. Arada derslere gidip evden konulara çalışıp başka alanlarda kendini geliştirmeye çalışabilirsin. Hukuk fakültesinin ilk senesi çoğu okulda cidden kolay, günde 1 saat oturup ders çalışsan büyük ihtimalle ilk sene alttan ders olmadan ve biraz iyi bir ortalama ile geçersin.
hocam küçüklükten beri hayalim hukuktu izmir hukuk çok istiyordum şuan 20k imkansız değil tabi obp 80 ama zor yinede şuan izmir hukuk olmadığı takdirte izmirde ne geliyorsa onu yazarım muhtemelen

hocam küçüklükten beri hayalim hukuktu izmir hukuk çok istiyordum şuan 20k imkansız değil tabi obp 80 ama zor yinede şuan izmir hukuk olmadığı takdirte izmirde ne geliyorsa onu yazarım muhtemelen
Sırf OBP'yi dert edip çalışmayı salma. OBP'n kırık değilse o sıralamalarda en kötü 4 5K filan geriye atar. Ben 2022 yılında YKS'ye girmiştim. O zaman 82 OBP beni 13400'den 16300'e atmıştı. Şu zamanlarda da buna benzer bir durum olur diye tahmin ediyorum. Yapabileceğine inandığın diğer seçenekleri de radarına al. Belki beklediğinden çok daha iyi bir sene geçirebilirsin. OBP farkı yüzünden giremediğini görürsen gerçekten sinir bozuyor buna da kendini hazırlamalısın (Sırf OBP beni geriye attı diye istediğim marmara ybs yerine hukuk fakültesine yerleşince bu şoku bi 4 5 gün atlatamamıştım) Hukuk konusunda ise yıllardır hayalinse bence okunur. Ben 2. alternatif olarak görüyordum kendi açımdan. Belirli dersleri gerçekten ilgi çekici, okumayı araştırmayı seviyorsan ve işin sistematiğini oturtabilirsen gerçekten okuması zevkli bir bölüm. Hatta dediğim gibi çalışma sistemini oturtabilirsen okuması gerçekten kolay bir bölüm olur. Yıllık sisteme sahip ve devam zorunluluğu olmayan bir üniversitedeysen tadından yenmez. İzmir konusunda da ilk öncelik olarak 9 eylül'ü belirleyip olmazsa bakırçayda okurum gibi seçeneklerle beraber başka alternatif şehirlerde okuma imkanın varsa onları da değerlendirebilirsin. 9 eylül daha köklü geçmişiyle ve akademik kadrosuyla bakırçay'ın bayağı önünde. Türkiye'nin en eski 3. yada 4. Hukuk fakültesi, Oturmuş bir sistemi ve iş imkanları bakımından daha güçlü bir network imkanı var. İstanbul ve Ankara Hukuk'tan sonra markalaşma açısından Türkiye içinde 3. veya 4. sıraya koyabileceğimiz bir fakülte.

Son düzenleme:
Geri