Neler Yeni

eEkran

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
mehmet ali oğuz
Ara modeller çıkınca madende çok getirisi olmayınca tercih edilmediler ve yeni seri ile birlik de stoklardan dolayı indirim geliyor bence. Nvdia hala tutuluyor kazımdan dolayı ring kapatanda yeni coin bekliyor bence 4000 serisi çıkınca fiyatları düşer diye düşünüyorum dolar faktörü çoşmazsa 😇

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Diğer konudan gördüğüm kadarı ile 3080 var sizde de. Şu kararsızlık durumu bende de var ama işte fan boyluk değil kesinlikle ancak RTX ve DLSS birlikteliği 3080 ni bir tık daha stabil kılıyor sanki. Bu benim şahsi düşüncem. Ama AMD yazılım tarafında sanki bir tık daha gelişmesi gerekiyor. Saf güç deli gibi kabul ancak besleyebilecek yazılım yok sanki.. Bu arada çok fazla amd kart kullanmış biri olarak söylüyorum bunu..

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Piyasada genel olarak düşüş var ama amd nin üst seviye 6900xt modelleri 17.5 civarı fiyatlara düşüyor. Nvidia grubunda da düşüş var ama amd ile alakası yok. 3080 mesela son 1 aydır 19 civarlarında.

Mantıken miningden dolayı balon olan nvidia fiyatları ise, talep düşünce nvidia kartların daha fazla ucuzlaması gerekmez mi?

Şu sebeple soruyorum, sonuçta bunlar bir nevi yatırım. İlerleyen zamanlarda satıp üst modele geçmek istediğim vakit amd kart nvidia muadiline göre çok daha fazla değer kaybedecek ise hiç bulaşmayayım, güç olarak çok bir fark yok zaten aralarında.

Siz ne dersiniz? Güç değil de yatırım gözüyle bakınca hangisi daha mantıklı? Değişim yapmayı sevdiğim için yeni seriler çıkınca üst modele geçmek istiyorum
Yatırım dersen AMD kesinlikle. Nvidia daha çok değer kaybedecek.

Sorun şu aslında, Nvidiada hala stok sorunu var. AMD bu serileri nasıl üretiyorsa hiçbir serisinde stok sorunu falan kalmadı. Bir de Nvidianın mining engel sistemi olan LHR sistemi %100 olarak kırılmış onun da fiyata etkisi olabilir.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Ertuğrul
Reis sen o karti daha ucuza alamazsin bence mantıklı.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
mehmet ali oğuz
Teşekkürler yorumlar için,

DLSS tamamen ayrı bir konu, en başta 3080 alma sebebim zaten o. 3060ti gibi daha alt seviye bir kartı bile çok üst seviyelere çıkarabiliyor, müthiş bir şey. Ama bu kadar güçlü kartla, oynadığın oyunda bulur-açar mısın, muhtemelen hayır.

Birde ben de rtx3080 alırken nvidia fiyatları balon, mining işi sıkıntıya girip çip krizi çözülünce erir gider diye düşünmüştüm. Ama sene başında 22 olan 3080 şu an 19, 23-24 olan 6900xt şu an 18. Bu sebeple bu konuyu açtım.
Bende daha yeni aldım 3080 20k ya msi gaming x trio amazondan indirimleri kovalıyorum şuanda 1 aylık süreçte çok indirim görürsem tepe modellerde direk iade 4000 serisinimi beklesem diyorum hatta iade edip ama eldekindende olmak var kararsızlık çok kötü 😇

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,028,147
Üyeler
162,921
Son üye
Kuzey 123