Yatırım dersen AMD kesinlikle. Nvidia daha çok değer kaybedecek.Piyasada genel olarak düşüş var ama amd nin üst seviye 6900xt modelleri 17.5 civarı fiyatlara düşüyor. Nvidia grubunda da düşüş var ama amd ile alakası yok. 3080 mesela son 1 aydır 19 civarlarında.
Mantıken miningden dolayı balon olan nvidia fiyatları ise, talep düşünce nvidia kartların daha fazla ucuzlaması gerekmez mi?
Şu sebeple soruyorum, sonuçta bunlar bir nevi yatırım. İlerleyen zamanlarda satıp üst modele geçmek istediğim vakit amd kart nvidia muadiline göre çok daha fazla değer kaybedecek ise hiç bulaşmayayım, güç olarak çok bir fark yok zaten aralarında.
Siz ne dersiniz? Güç değil de yatırım gözüyle bakınca hangisi daha mantıklı? Değişim yapmayı sevdiğim için yeni seriler çıkınca üst modele geçmek istiyorum
Bende daha yeni aldım 3080 20k ya msi gaming x trio amazondan indirimleri kovalıyorum şuanda 1 aylık süreçte çok indirim görürsem tepe modellerde direk iade 4000 serisinimi beklesem diyorum hatta iade edip ama eldekindende olmak var kararsızlık çok kötüTeşekkürler yorumlar için,
DLSS tamamen ayrı bir konu, en başta 3080 alma sebebim zaten o. 3060ti gibi daha alt seviye bir kartı bile çok üst seviyelere çıkarabiliyor, müthiş bir şey. Ama bu kadar güçlü kartla, oynadığın oyunda bulur-açar mısın, muhtemelen hayır.
Birde ben de rtx3080 alırken nvidia fiyatları balon, mining işi sıkıntıya girip çip krizi çözülünce erir gider diye düşünmüştüm. Ama sene başında 22 olan 3080 şu an 19, 23-24 olan 6900xt şu an 18. Bu sebeple bu konuyu açtım.