EGPU Projesi: RTX 3060 Mantıklı mı? (MSI GF63 Thin)

Neteyam

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar, elimdeki MSI GF63 Thin 10SC model laptop için bir eGPU projesine girişmeyi planlıyorum. Cihazda i5-10500H işlemci ve GTX 1650 Max-Q ekran kartı var ancak yeni nesil oyunlarda artık çok yetersiz kalıyor. Reddit ve egpu.io gibi global forumlarda bu modelle yapılan başarılı örnekleri çok gördüm ama bizim yerli forumlarda pek rastlayamadım. Planım şu: Laptopun içindeki M.2 NVMe slotuna ADT-Link K43SG PCIe 4.0 adaptör bağlayıp masaüstü RTX 3060 12GB ekran kartını sisteme dahil etmek istiyorum. M.2 slotu dolacağı için Windows'u laptopun içindeki boş yuvaya takacağım bir SATA SSD'ye kuracağım, mevcut M.2 SSD'mi ise bir kutuyla harici depolama yapacağım.

Görüntüyü doğrudan ASUS 120Hz harici monitörüme vereceğim için bant genişliği kaybını minimuma indirmeyi hedefliyorum. İşlemci darboğazı olacağının, PCIe hattının x4 hızında çalışacağının ve sistemin taşınabilirliğinin biteceğinin farkındayım. Ancak amacım hem elimdeki 120Hz monitörün hakkını vererek güncel oyunları yüksek ayarlarda oynamak hem de ileride kasa toplarsam ekran kartı ve PSU'yu hazırda bulundurmak. Sizce bu bütçeyle böyle bir risk alıp bu maceraya girmeye değer mi? Özellikle MSI'ın bu kasalarında eGPU bağlantısını engelleyen bir BIOS veya whitelist sorunuyla karşılaşan oldu mu? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Laptopumun Özellikleri :
İşlemci: Intel Core i5-10500H (6 Çekirdek / 12 İzlek)
Bellek: 32 GB DDR4 RAM
Dahili Ekran Kartı: GTX 1650 Max-Q

Laptopa ikinci elde 15K desek, Psu ve ekran kartına 12K desek yanına 3k da kendin eklersin 30K ya çok güzel sistem alırsın monitörümde var diyorsun

sorun yasamazsin pek bir risk yok daha once 3-4 farkli laptopda egpu yapmisligim var. Sadece modelin bios uyumluluguna bakmak vs lazim
bide error 43 alirsin onunda cok basit bir cozumu var zaten bi program calistiriyosun okdr. halledilir yani yap bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptopa ikinci elde 15K desek, Psu ve ekran kartına 12K desek yanına 3k da kendin eklersin 30K ya çok güzel sistem alırsın monitörümde var diyorsun
bu laptop ikinci el max 10k eder ama evet 10k ya da 3060 li sistemin kalani toplanir yani acikcasi

Laptop şuana bakılırsa max 10k ediyor ortalama olarak ve laptopun kasasında ufak çizikler var touchpadi çalışmıyor onlarda fiyatı baya düşürür karlı bir iş olmaz. ve ekstra olarak 2 senelik beni götürsün sonra mesleği elime alınca sağlam kasa toplamayı planlıyorum sıfırdan

sorun yasamazsin pek bir risk yok daha once 3-4 farkli laptopda egpu yapmisligim var. Sadece modelin bios uyumluluguna bakmak vs lazim
bide error 43 alirsin onunda cok basit bir cozumu var zaten bi program calistiriyosun okdr. halledilir yani yap bence

bu laptop ikinci el max 10k eder ama evet 10k ya da 3060 li sistemin kalani toplanir yani acikcasi
Hocam tecrübeli olman harika. Error 43 için hangi script veya yazılımı önerirsin? Bir de MSI GF63 serisinde BIOS üzerinden dGPU'yu kapatmaya gerek kalıyor mu, yoksa doğrudan tak-çalıştır mı oluyor

çok boş bi mevzu gibi bence hocam maliyeti açısından.

Geri