Neler Yeni

Çözüldü✓ Egzoz fanı anakarta bağlayamadık.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
gt301 kasanın fanlarının 4 pinli olması gerekiyor sanki. Kontrolcüye taktığımız yerdeki kontrolcü üzerindeki pinleri demiyorum onlar 3 pinli olabilir. Bahsettiğim direkt fan kablosundaki delik sayısı. Tabii 3 delikliyse ben yanlışımdır.
image.jpg

Bu şekilde

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Öndeki 3 fan birbirine bağlayınca 4 delikli kabloya mı dönüşüyor peki ? Eğer öyleyse 3ü bir arada kalsın. Ya da istediğin gibi yap hocam kaliteli bir egzoz fanı iyi olur . Öndekilere bir şey diyemeyeceğim. Sessiz çalışıyorlarsa ve kontrol ediliyorlarsa kalsınlar.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Egzoz fanını iptal ederek mevzuyu kapatıyorum şimdilik. Gaming geni arayıp ne biçim iş yaptıklarını sorgulayayım şimdi. Adamlar fan bağlantılarını yapmadan göndermiş.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Egzoz fanını iptal ederek mevzuyu kapatıyorum şimdilik. Gaming geni arayıp ne biçim iş yaptıklarını sorgulayayım şimdi. Adamlar fan bağlantılarını yapmadan göndermiş.
Gönderirken bilgilendirmişler miydi bari? Aldığınız anakartta yeterli baş olmadığı için böyle yaptık eğer isterseniz fan çoklayıcı ekleyelim ya da anakartın yükseltin vs diye.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Gönderirken bilgilendirmişler miydi bari? Aldığınız anakartta yeterli baş olmadığı için böyle yaptık eğer isterseniz fan çoklayıcı ekleyelim ya da anakartın yükseltin vs diye.
Anakartı ben zaten alırken yükseltmiştim. Gönderirken hiç bişey söylemediler ki zaten kargo dağıtım mesajından öğrendim cihazın serviste işinin bittiğini. Egzoz fanı muhabbetini ilettiğimde anakartı değişmeniz gerekiyor dediler çoklayıcı takamıyorlarmış kendi ürünlerinde olmadığı için. Kasayı açtığımda herhalde ayarlarını falan yaptılar düzelttiler sandım ama bağlantılarını yapmamışlar fanlar söküktü. Belki sıvı soğutucuyu iade edicektim direkt değişip yenisini kutusuyla göndermişler. Bu arada sıvı soğutucu problemi pompa ledinin yanmamasıydı. Bu ayın 4ünde servise gönderdim cihazı bugün elime ulaştı.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sıvı soğutucu seri numarasını kontrol ettin mi gerçekten değiştirmişler mi yoksa tamir mi etmişler :) Bu şekilde tamamlanmamış/Kurulumu eksik ürün satmamaları gerekir. En azından bilgilendirmeleri lazım. Ayıplı mal kategorisine bile girer. Uyumsuz mal sattıkları ve bunu belirtmedikleri için.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Sıvı soğutucu seri numarasını kontrol ettin mi gerçekten değiştirmişler mi yoksa tamir mi etmişler :) Bu şekilde tamamlanmamış/Kurulumu eksik ürün satmamaları gerekir. En azından bilgilendirmeleri lazım. Ayıplı mal kategorisine bile girer. Uyumsuz mal sattıkları ve bunu belirtmedikleri için.
Sıvı soğutucu şu anda çalışıyor tamir edildiyse de önemli değil büyük ihtimalle öyle yapılmıştır. Benim de canımı sıktı böyle çalışmaları. Param vardı anakartı değişebilirdim. Zaten sıvı soğutucuyu da sitede önerdikleri için ekledim sisteme. Şu anda anakartın işlemci tarafından gelen bir cızırtı sesi var. Onu arayıp görüştüm problem görülmemiş. Daha önce sıvı soğutucu kullanmadım ondan dolayı mı normal mi bir fikrim yok o yüzden bişey de diyemiyorum videosunu gönderecem teknik servise şimdi.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Youtube'a yükle biz de bakalım. Pompa sesidir muhtemelen. Genelde küçük fanı olduğu ve yüksek devirde çalıştığı için uğultu gibi bir ses yapabilir.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Pompadan geliyor muhtemelen. Bios'tan pompa hızını azaltıp arttırdıkça ses şiddeti değişiyor mu dener misin

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
cpu fan ayarıyla oynamam lazım değil mi? Denedim full speede aldığımda da silent modda da ses şiddeti aynı. Dümdüz elektrik kaçağı gibi cızırtı var.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
cpu fan ayarıyla oynamam lazım değil mi? Denedim full speede aldığımda da silent modda da ses şiddeti aynı. Dümdüz elektrik kaçağı gibi cızırtı var.
Aynen pompa fanını CPU fan kısmına taktılarsa bios'tan onun ayarını değiştirmen lazım. Cızırtı sesi değişmiyor ama pompa sesi artıp azalıyor değil mi fanı maximuma felan aldıkça ?
Yani yaptığın ayarı uygulamıyor olabilir misin

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Aynen pompa fanını CPU fan kısmına taktılarsa bios'tan onun ayarını değiştirmen lazım. Cızırtı sesi değişmiyor ama pompa sesi artıp azalıyor değil mi fanı maximuma felan aldıkça ?
Yani yaptığın ayarı uygulamıyor olabilir misin
Hiç pompa sesi almıyorum maxta ya da minde sadece cızırtı duyuyorum. Sorun anakartta ya da m2de galiba ya. Başka m2 olsa deneyecem ama yok şu an. Bu sesi serviste nasıl duymuyorlar anlamıyorum. Problem oluşturmayacak bişeyse de söylense üstüne düşmeyecem en azından. Eski kasamda böyle bi ses yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kasa 1.5 saat boyunca stress testte kaldı sorun olmadı ama ses irrite ediyor

Top Bottom