Neler Yeni

Çözüldü✓ Egzoz fanı anakarta bağlayamadık.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Yani sizin için sıkıntı yoksa bişey diyemem o kadarına.
12600ü de 5kdan düşünüp anakartı 2den düşünürsek 7k fiyat çıkıyor. Aslında 8kya 9 5900x alıp canavar performans yapıp diğer 3060lı sistem toplardınız gibi geliyor bana emin değilim
O türevlerin sonu gelmiyor ya. Çok düşünmeyi de sevmiyorum açıkçası. Gördüm çokta abartmayayım dedim aldım. 3-5 sene idare etse yeter bana zaten. Teşekkürler yorumun için.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kontrolcünün güç girişini taktın mı PSU'dan gelen? Muhtemelen molex bağlantısıdır.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Kontrolcünün güç girişini taktın mı PSU'dan gelen? Muhtemelen molex bağlantısıdır.
Hahaha böyle basit bişeyi kaçırmışım evet. Şimdi elektriği aldım. Bütün fanlar tam hızda çalışıyor onun için ne yapmalıyım. Çoklayıcıdan çıkan anakarta bağladığım kablo cha fan bölümüne bağlı. Çoklayıcıya da takılı 4 kablo var. Sıvı soğutmanın pompasını direkt cpu fana takmışlar anladığım kadarıyla.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bios ayarlarına girip fan ayarını yapmak kaldı sadece. Pwm moda alıp bir fab eğrisi belirlemelisin sanırım. Çoklayıcıdan çıkan cha fan kısmına taktığın kablo 4 pin için değil mi?

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Hahaha böyle basit bişeyi kaçırmışım evet. Şimdi elektriği aldım. Bütün fanlar tam hızda çalışıyor onun için ne yapmalıyım. Çoklayıcıdan çıkan anakarta bağladığım kablo cha fan bölümüne bağlı. Çoklayıcıya da takılı 4 kablo var. Sıvı soğutmanın pompasını direkt cpu fana takmışlar anladığım kadarıyla.
4 kablonun biri egzoz 2 tanesi sıvı soğutmanın fanları biri de öndeki 3 fanın birleşmiş kablosu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios ayarlarına girip fan ayarını yapmak kaldı sadece. Pwm moda alıp bir fab eğrisi belirlemelisin sanırım. Çoklayıcıdan çıkan cha fan kısmına taktığın kablo 4 pin için değil mi?
Evet 4 pinli

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
BİOS'a girip baktın mı ? Olmadı mı ?
Öndeki 3 fanı birleştirmek yerine boş yer varsa kontrolcü üzerinde onları da tek tek takabilirsin daha sağlıklı olacaktır.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
BİOS'a girip baktın mı ? Olmadı mı ?
Öndeki 3 fanı birleştirmek yerine boş yer varsa kontrolcü üzerinde onları da tek tek takabilirsin daha sağlıklı olacaktır.
Biostan girip pwm moda aldım egzoz fanı hariç ötekiler sessizleşti. Ama egzoz fanı hala kafasına göre üfürüyor. Fanda bir problem olabilir mi?

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Ona yapacak bir şey yok o zaman bios üzerinden kontrol edemezsin. 4 pinli pwm bir fan alırsan iyi olur çok ses yapıyorsa. Sesi çok değilse öyle kalsın.
Bir de DC moda alıp dene ya da otomatik. Baktın olmuyor pwmde kalsın.
Egzoz fanını iptal edicem yenisini alana kadar o zaman. Kasa zaten ısınmıyor pek. Öndeki 3 fanın da çoklayıcıya taktığım ucu 3 pinli ama egzoz fanını parmağımla durdurunca ses kalmıyor. Sesi üreten başlı başına egzoz fanı

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
gt301 kasanın fanlarının 4 pinli olması gerekiyor sanki. Kontrolcüye taktığımız yerdeki kontrolcü üzerindeki pinleri demiyorum onlar 3 pinli olabilir. Bahsettiğim direkt fan kablosundaki delik sayısı. Tabii 3 delikliyse ben yanlışımdır.

Top Bottom