Neler Yeni

Çözüldü✓ Egzoz fanı anakarta bağlayamadık.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sıcaklıklarda sorun yoksa pompa çalışıyordur. Hwinfo64 indirip tüm fanların kaç rpmde dönüyor ya da sıcaklıklar nedir kontrol edebilirsin.
kasa kapağını kapatınca da rahatsız ediyorsa tekrar servise gidebilir ama cidden yorucu oluyor böyle durumlar. Sıcaklıklar normal değerdeyse endişelenecek bir şey yoktur. SES hariç. O da artık size kalmış.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Sıcaklıklarda sorun yoksa pompa çalışıyordur. Hwinfo64 indirip tüm fanların kaç rpmde dönüyor ya da sıcaklıklar nedir kontrol edebilirsin.
kasa kapağını kapatınca da rahatsız ediyorsa tekrar servise gidebilir ama cidden yorucu oluyor böyle durumlar. Sıcaklıklar normal değerdeyse endişelenecek bir şey yoktur. SES hariç. O da artık size kalmış.
Sıcaklıklar normal ya. Servis görevlisine mail attım eğer videoyu inceleyip evet sorun var demezse göndermeyecem yakın zamanda en azından. Çünkü boşa göndermiş olurum. Duruma göre bakayım. Çok teşekkür ederim yardımın için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Armoury create yazılımında sıvı soğutucunun görünmemesi neden olabilir sence son sorum olsun bu konudaki bu da

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Anakartınızda ARGB fan kontrolü için ARGB fan bağlantısını takacağınız 3 pinli baş bulunmuyor. Bu yüzden yazılım üzerinden kontrol edemezsiniz maalesef. Yanında kontrolcüsü varsa sadece onunla kontrol edebilirsiniz. RGB kontrolcü varsa bakın ondan 3 delikli bir kablo çıkar aşağıda resmini attığım gibi onu anakarta bağlamanız gerekir ama anakartta bağlanacağı ARGB başı yok. ARGB kontrolcü yoksa da Fanların ARGB başlarını birbirine bağlayıp ikisinin birleşimini doğrudan anakarta takmanız gerekir. Tabii ki ARGB baş olmadığı için anakartta bu seçenek de çalışmaz.
1651231875365.png

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Anakartınızda ARGB fan kontrolü için ARGB fan bağlantısını takacağınız 3 pinli baş bulunmuyor. Bu yüzden yazılım üzerinden kontrol edemezsiniz maalesef. Yanında kontrolcüsü varsa sadece onunla kontrol edebilirsiniz. RGB kontrolcü varsa bakın ondan 3 delikli bir kablo çıkar aşağıda resmini attığım gibi onu anakarta bağlamanız gerekir ama anakartta bağlanacağı ARGB başı yok. ARGB kontrolcü yoksa da Fanların ARGB başlarını birbirine bağlayıp ikisinin birleşimini doğrudan anakarta takmanız gerekir. Tabii ki ARGB baş olmadığı için anakartta bu seçenek de çalışmaz.
Alıntıyı görüntüle
Benim anakart seçimim baştan sona hatalı olmuş anlaşılan donanımlarla uyumlu değil ya.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Benim anakart seçimim baştan sona hatalı olmuş anlaşılan donanımlarla uyumlu değil ya.
Almadan önce konu açsaydınız keşke ama program üzerinden renkleri kontrol edememek pek sorun değil. Sonuçta RGBleri çalışıyor. Çok fahiş fiyat vermediyseniz sıkıntı yapmayın.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kral senin sistem komple hata olmuş. Egzoz fan kontrolü için pwm değilde varsa DC mod ile kontrol et

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
2022 yılında "nefes alsın yeter" anakart yapmışlar. Bir tane CPU, bir tane de CHA fan girişi var. Allah razı olsun ama üzülmeyelim diye iki tane M2 girişi koymuşlar.

Edit: Oha bu anakart 2500 lira mı?

1651233490404.png

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Almadan önce konu açsaydınız keşke ama program üzerinden renkleri kontrol edememek pek sorun değil. Sonuçta RGBleri çalışıyor. Çok fahiş fiyat vermediyseniz sıkıntı yapmayın.
Teşekkür ederim tekrar.
Kral senin sistem komple hata olmuş. Egzoz fan kontrolü için pwm değilde varsa DC mod ile kontrol et
Sistem komple hata değil bence ideal bi sistem gibi geldi benim ihtiyaçlarıma göre. Dc modda da aynı egzoz fan bağıra bağıra dönüyor ya.
2022 yılında "nefes alsın yeter" anakart yapmışlar. Bir tane CPU, bir tane de CHA fan girişi var. Allah razı olsun ama üzülmeyelim diye iki tane M2 girişi koymuşlar.

Edit: Oha bu anakart 2500 lira mı?

Alıntıyı görüntüle
gerçekten öyle. Ben kontrol etmedim anakartı sunulan seçenekler arasında orta ayar bişeydi. İlerleyen vakitte güncellenir bu böyle kalmaz.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
gerçekten öyle. Ben kontrol etmedim anakartı sunulan seçenekler arasında orta ayar bişeydi. İlerleyen vakitte güncellenir bu böyle kalmaz.
Tekrar anakart masrafına girme bence ya. Dünya masraf. Bence elindekiyle idare et. Çoklayıcı kullanabilirsin veya arka fanı kaldırıp öndeki fanlardan birini arkaya alabilirsin.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Tekrar anakart masrafına girme bence ya. Dünya masraf. Bence elindekiyle idare et. Çoklayıcı kullanabilirsin veya arka fanı kaldırıp öndeki fanlardan birini arkaya alabilirsin.
Şimdilik böyle kullanmaya devam edecem. Bir güncelleme falan yaparsam ilk anakarttan başlarım. Egzoz fanı için bir alternatif bulunur illaki

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sistem komple hata değil bence ideal bi sistem gibi geldi benim ihtiyaçlarıma göre. Dc modda da aynı egzoz fan bağıra bağıra dönüyor ya.
Aynısının ASUS yazmayıp daha kalitelisini 5000 tl ucuza toplarım .d Parçaların çoğu giriş seviye sende

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Aynısının ASUS yazmayıp daha kalitelisini 5000 TL ucuza toplarım .d Parçaların çoğu giriş seviye sende
Benim aldığım dönemde parçalar ucuzlamaya başlamamıştı bu yüzden bunu bu fiyata alabildim. Giriş seviye parçalar dediğin bi anakart var galiba başka giriş seviyesi donanım ney
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynısının ASUS yazmayıp daha kalitelisini 5000 TL ucuza toplarım .d Parçaların çoğu giriş seviye sende
Böyle yazınca merak edip topladım. Akakçeden parçaların en ucuzlarını topladım 22500 tutuyor. Daha kaliteli olmadı.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)