Ehliyet sınıf konusunda yardım

Ayet

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
545
Merhaba ehliyet almak için sağlık belgesi çıkardım babam E sınıfı alacaksın lazım olur diyor. Merak ettiğim şeyler
1.) E sınıf ile B sınıfı arasında taşıt olarak ne farklar var yani hangi taşıtları kullanabiliyoruz?
2.) E sınıfı ile B sınıfının soruları aynı mı?
Babam neredeyse aynı diyor.
3.) Direksiyon sınavı normal B deki gibi otomobil mi?

Tır çekici otobüs kamyon gibi büyük şeyler b normal araba minübüs en fazla diğerlerini bilmiyorum buraya yazana kadar gogle yazsanız aslında çok daha bilgi edinirsiniz hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
E sınıfı bildiğim kadarıyla ticari araçlar. Taşıt olarak minibüs otobüs kamyon falan kullanırsın herhalde soruları aynı değildir bu araçlar daha uzun ve kör noktası olduğundan elbet daha farklı sorular vardır ilk yardım ve ve trafik adabı haricinde. Ticari araç ehliyeti için sınavda otomobile ile sınav yapmazlar illa ki bir ticari kullanırsın. Ayrıca internette c ve d ehliyet şartı var E için. En iyisi bir sürücü kursuna sorun.

Tır çekici otobüs kamyon gibi büyük şeyler b normal araba minübüs en fazla diğerlerini bilmiyorum buraya yazana kadar gogle yazsanız aslında çok daha bilgi edinirsiniz hocam
Bulamadım süperzeka

Hocam aslına bakarsanız direk olarak şu anda E sınıfı şeklinde bir ehliyet yok C1E, CE, D1E, DE şeklinde sınıflar var. Babanızın kastettiği DE olabilir diye düşünüyorum. DE ehliyet alabilmek için öncelikle D sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekiyor ve ayrıca DE sınıf ehliyet için 24 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor(yaşınızı bilmediğim için söylüyorum). Sınavlara gelecek olursa bildiğim kadarıyla B sınıfı ehliyete sahipseniz teorik dersler almıyorsunuz ve yazılı sınava girmiyorsunuz. Direksiyon sınavı DE sınıfı otobüs sürmek için gerekli ehliyet olduğundan genel olarak b sınıfı ehliyet sınavına daha çok benziyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,077
Üyeler
183,376
Son üye
playbroker
Geri