Ek tercih yapmak istiyorum?

emirhan1234

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,812
Herkese merhaba ben ilk tercihlerden yerleşemedim malesef şuan ek tercihlerde hem 2 yllık hem de 4 yıllık yazmayı planlıyorum fakat sayısal ve eşit ağırlık için de ek tercihler puanlara bakılarak yazılır diyorlar sıralamaya bakmaz diyorlar bazıları da sadece tyt puana bakıyor say-eşit ağırlık sıralamaya bakıyorlar diyor ve ek tercihlerde sanırsam puan ya da sıralamamızdan yüksek yeri yazamıyor muşuz yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Tercih edeceğiniz bölümün yeni belirlenen taban puanından daha yüksek puanınız yoksa o bölümü tercih edemezsiniz.

Tercih edeceğiniz bölümün yeni belirlenen taban puanından daha yüksek puanınız yoksa o bölümü tercih edemezsiniz.
ea-sayısal ve sözel Sıralamaya bakmıyormuydu ve yeni belirleneni nereden bulabilirim? ve tercih edeceğim bölümlerin sıralamaları tutuyor eşit ağırlıkta ama puanlar tutmuyor

ea-sayısal ve sözel Sıralamaya bakmıyormuydu ve yeni belirleneni nereden bulabilirim? ve tercih edeceğim bölümlerin sıralamaları tutuyor eşit ağırlıkta ama puanlar tutmuyor
Yeni taban puanlara kazanabilirsin.com ya da ösym'nin kendi sitesinden bakabilirsiniz. Ek yerleştirmede sıralamanın önemi yok, ilk tercihlerde her bölümün taban puanı belirlenir. Ek yerleştirmede boş kontenjanlara yerleşmek için o taban puandan olabildiğince yüksek puana sahip olmalısınız, ne kadar yüksek o kadar çok şans.

Yeni taban puanlara kazanabilirsin.com ya da ösym'nin kendi sitesinden bakabilirsiniz. Ek yerleştirmede sıralamanın önemi yok, ilk tercihlerde her bölümün taban puanı belirlenir. Ek yerleştirmede boş kontenjanlara yerleşmek için o taban puandan olabildiğince yüksek puana sahip olmalısınız, ne kadar yüksek o kadar çok şans.
baktım yok malesef yeni taban puanlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben bunları yapmak istiyorum komple tercih yapabilir miyim kendi sonuç belgemi ve yapacağım yerleri atayım fotoğraftaki bölümler eşit ağırlık bu arada

Ekler

• 1756332224241.webp
    1756332224241.webp
    50.9 KB · Hit: 30
  • 1756332254566.webp
    1756332254566.webp
    16.6 KB · Hit: 32
baktım yok malesef yeni taban puanlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben bunları yapmak istiyorum komple tercih yapabilir miyim kendi sonuç belgemi ve yapacağım yerleri atayım

Buradan bölümlerin son yerleşen puanlarına bakabilirsiniz, oradan yola çıkın.

Buradan bölümlerin son yerleşen puanlarına bakabilirsiniz, oradan yola çıkın.
bu site gerçekten güzelmiş teşekkür ederim mesela benim puan içerde ve kontenjanda varsa en iyi kim tercih yaptıysa onu mu alıyorlar

bu site gerçekten güzelmiş teşekkür ederim mesela benim puan içerde ve kontenjanda varsa en iyi kim tercih yaptıysa onu mu alıyorlar
Örneğin Sivas Cumhuriyet üniversitesi Ekonometri bölümü taban puanı yanlış görmediysem 230 puan. Bu puandan yüksek bir yerleştirme puanınız var ise ek tercih listenize eklersiniz, tercih yapanlar arasında taban puana göre en yüksek yerleştirme puanı olanlar da ek tercih ile yerleşir. Listede ilk sıralara yerleşme puanınız ile bölümün taban puanı kafa kafaya gelenleri, altlara da şansınızın yüksek olduğu bölümleri ekleyip bekleyebilirsiniz. Kontenjan az olacak, biraz şans işi ama açıkta kalmak istemiyorsanız bunu deneyin.

Örneğin Sivas Cumhuriyet üniversitesi Ekonometri bölümü taban puanı yanlış görmediysem 230 puan. Bu puandan yüksek bir yerleştirme puanınız var ise ek tercih listenize eklersiniz, tercih yapanlar arasında taban puana göre en yüksek yerleştirme puanı olanlar da ek tercih ile yerleşir. Listede ilk sıralara yerleşme puanınız ile bölümün taban puanı kafa kafaya gelenleri, altlara da şansınızın yüksek olduğu bölümleri ekleyip bekleyebilirsiniz. Kontenjan az olacak, biraz şans işi ama açıkta kalmak istemiyorsanız bunu deneyin.
olur öyle yapacağım ve bu nedir?
1756336449618.webp
dolmadı diyor 14/10 anlamadım

Geri