Ekran kartın darboğaza girmiyorsa yani %90'ın altına pek inmiyorsa normaldir.CPU Kullanımı arada %40 geçiyor o normalmi ?
Kaç FPS alıyorsunuz?Birde şey var Vsync kapalıyken oyunun orjinal ayarlarında yani full olmayan ayarda benchmarkta sürekli takılıyor oyun o neden acaba ?
PBO ve CPB kapalı mı?ortalama 140 fps felan alıyorum videosu var buraya nasıl atabilirim onu ? bide watt değerleri şu şekilde
Alıntıyı görüntüle
onlar ne hocam bilmiyorum
biosa hiç girmedim hiçbir ayara dokunmadım sistem yeni zaten perşembe günü elime ulaştı herşeyi kurulu olarak geldi driver windows fln.
Overclock gibi bişeymi oluyor yani bu ?Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama stok fan varsa, işlemci ısınabilir. haberiniz olsun. fakat FPS değerleriniz artar.
Ramlerin çiplerini öğrenin. OC yapma potansiyeliniz varsa yapın.biosa hiç girmedim hiçbir ayara dokunmadım sistem yeni zaten perşembe günü elime ulaştı herşeyi kurulu olarak geldi driver windows fln.
İşlemciye otomatik overclock yapıyor.biosa hiç girmedim hiçbir ayara dokunmadım sistem yeni zaten perşembe günü elime ulaştı herşeyi kurulu olarak geldi driver windows fln.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Overclock gibi bişeymi oluyor yani bu ?
Fan stok fan ondan yapmayı düşünmüyorum çok ısınmasın.Ramlerin çiplerini öğrenin. OC yapma potansiyeliniz varsa yapın.
Ekran kartına OC yapabilirsinizRehber - RAM Çiplerinizi Öğrenin![Güncel]
-İndirme linki düzeltildi. Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata'...forum.donanimarsivi.com
Basit Seviyede Ekran Kartı Overclok Rehberi
Ekran kartınızın performansından memnun değilseniz, ekran kartınızı Overclock edebilirsiniz. Overclock, bazen düşük bazen de yüksek performans artışı sunar. Rehberde 2 program kullanacağız. Bunlar MSI Afterbuner, ve Furmark. Rehbere geçmeden önce. Eğer sisteminize herhangi bir zarar gelirse, ne...www.technopat.net
Windows optimizasyon ayarlarını yapın.
Dediğim ayarı açın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İşlemciye otomatik overclock yapıyor.
Memtest atabilirsin. 3-4 saniye donma olayı bende de var, ramlerimde sıkıntı yok. Gecikmeli gelme olayı donanım hızlandırma açıksa ondan olabilir. o ayarı kapatıp deniyebilirsin.Fan stok fan ondan yapmayı düşünmüyorum çok ısınmasın.
Birde sistemim birşeyinde sıkıntı var sanırım mesela valoranttan çıkıyorum uygulamalar 3 4 saniyeliğine donuyor bir şey yapamıyorum veya alt-tab yaptığımdada oluyor bu sefer görev yöneticisini açıp oyunu kapatmam gerekiyor, birde arkada şuan gta 5 açık burda yazı yazarken arada yazılar gecikmeli geliyor, ramlarde bir sıkıntı olabilceğini düşünüyorum, neden oluyodur acaba bu, bayram bitince sinerjiyle konuşucam.
donanım hızlandırma nerden kapanıyor ? çok uğraştırdım hocam sizi kusura bakmayın.Memtest atabilirsin. 3-4 saniye donma olayı bende de var, ramlerimde sıkıntı yok. Gecikmeli gelme olayı donanım hızlandırma açıksa ondan olabilir. o ayarı kapatıp deniyebilirsin.
AMD'nin stok fanı iyi, bence bir aç dene. 80 üstüne çıkarsa salarsın. geri kapatırsın.