Ekran büyüklüğü konfor mu, gereksiz mi?

Gwyn

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar, günlük kullanım için bir tablet arıyorum. Şu an iPhone 11 kullanıyorum ama evde sosyal medya, dizi/film izlemek ve bazen oyun oynamak için daha büyük bir ekrana geçmek istiyorum.
Samsung Galaxy Tab S10+ dikkatimi çekti, özellikleri iyi ama boyutu biraz büyük geldi, acaba evde kullanımda gereksiz mi kalır diye kararsızım.
Benim gibi telefonu dışında tablette de vakit geçiren varsa, bu modeli önerir misiniz? Kullanım rahatlığı nasıldır, pişman eder mi? Daha önce hiç tablet kullanmadığım için ne kadar verimli olur konusunda kararsızım.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2025-07-11 141307.webp

Bende aynı büyüklükte bir tablet var bi çıtır büyük kardeşe de 11 inçlik ipad aldık onunkini dızlayıp kullanıyorum.
12.4 gereksiz büyük.
Tab s9 öneririm ya da tab s10fe de iş görür.

• Beğen
Reaksiyonlar: Gwyn
Bende aynı büyüklükte bir tablet var bi çıtır büyük kardeşe de 11 inçlik ipad aldık onunkini dızlayıp kullanıyorum.
12.4 gereksiz büyük.
Tab s9 öneririm ya da tab s10fe de iş görür.
Hocam tabletlerden çok anlamıyorum ama önerdiğiniz model gerçekten güzel görünüyor. Yalnız ekranı TFT (LCD) ve benim tercihim OLED ya da AMOLED ekranlardan yana, çünkü gözlerimde hassasiyet var ve sağlık açısından bu ekranlar daha uygun olur diye düşünüyorum.

Çok kişisel bir durum bence. 15 ay kadar S9 FE + kullandım 12.4 inç. + olmayan model bence ufak kalıyor (10.9 inç) 12.4 gayet ideal. Hatta Ultra modelleri gibi 14 küsur inç bile olsa olurdu bana.
Bence bi mağazada görüp fiziksel olarak test etmenizi tavsiye ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: Gwyn
Hocam tabletlerden çok anlamıyorum ama önerdiğiniz model gerçekten güzel görünüyor. Yalnız ekranı TFT (LCD) ve benim tercihim OLED ya da AMOLED ekranlardan yana, çünkü gözlerimde hassasiyet var ve sağlık açısından bu ekranlar daha uygun olur diye düşünüyorum.
Göz sağlığı için tft daha iyi olması lazım : )

Göz sağlığı için tft daha iyi olması lazım : )
Açıkçası çok detaylı bir araştırma yapmadım hocam. Başka bir forumda bir arkadaş, oled ekranların daha sağlıklı olduğunu yazmış, uzun uzun, bende oradan referans alarak öyle yazdım. Kişisel bir araştırmam olmadı henüz.

Geri