Neler Yeni

ekran donma ve yavaşlama(?) problemi

Berke123

80+ Bronze
bazen direk donuyor 3 saniyeliğine sonra geri geliyor bazen de sanki videoyu slow motion izliyomuşum gibi ekran yavaşlıyor ve birkaç saniye sonra düzeliyor sistem imzada var

Berke123

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı driverını silip baştan kurarmısın
bu sorun arada sırada olduğu için düzelip düzelmediğini hemen test edemem bu çözüm işe yaramazsa diye başka çözüm aklana geliyorsa söyler misin?

TİTAN.

80+ Platinum
bu sorun arada sırada olduğu için düzelip düzelmediğini hemen test edemem bu çözüm işe yaramazsa diye başka çözüm aklana geliyorsa söyler misin?
oyunlarda vs. oluyor mu yoksa sadece masaüstünde veya googleda iken mi oluyor
eğer bu şekilde oluyorsa sıkıntı çıkarmaz gibi sana şimdilik
ekran kartını güncellemeyi dene eğer silip baştan kuramıyorsan
aklıma başka çözüm gelmiyor

Berke123

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyunlarda vs. oluyor mu yoksa sadece masaüstünde veya googleda iken mi oluyor
eğer bu şekilde oluyorsa sıkıntı çıkarmaz gibi sana şimdilik
ekran kartını güncellemeyi dene eğer silip baştan kuramıyorsan
aklıma başka çözüm gelmiyor
aslında sadece oyunlarda oluyor

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Çözünürlüğü düşür.

rescue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
utku ulu
neyin?

şu ana kadar sadece lolde denk geldim 3 4 kere
hocam o durum işlemci kaynaklı oluyor genelde bilgin olsun işlemcin ekrankartına yeterli gücü sağlayamadığında ekran kartdı gidip geliyor gibi oluyordu bendede ekran donabilir yada sürekli hafif takılmalar olabilir veya tamamen siyah olup 1 sn sonra gelebilir görüntüyü ekran kartından aldığımız için işlemci yeterli gelmiyorsa böyle sorunlar olabiliyor çok düşük bi ihtimal psu yeterli gücü üretemiyordur belki ama o durumda pc kapanır genelde emin olamadım ama işlemci bazlı olabilir (bir ihtimalde hdd ssd full ise veya çok dolu ise takılmalar olabiliyor )

Berke123

80+ Bronze
hocam o durum işlemci kaynaklı oluyor genelde bilgin olsun işlemcin ekrankartına yeterli gücü sağlayamadığında ekran kartdı gidip geliyor gibi oluyordu bendede ekran donabilir yada sürekli hafif takılmalar olabilir veya tamamen siyah olup 1 sn sonra gelebilir görüntüyü ekran kartından aldığımız için işlemci yeterli gelmiyorsa böyle sorunlar olabiliyor çok düşük bi ihtimal psu yeterli gücü üretemiyordur belki ama o durumda pc kapanır genelde emin olamadım ama işlemci bazlı olabilir (bir ihtimalde hdd ssd full ise veya çok dolu ise takılmalar olabiliyor )
psu bozuk değildir muhtemelen sistem daha yeni ve sıfır aldım parçaların temiz olduğunu düşünüyorum, disklerde baya boş alan var, ayrıca ryzen 5 5600 3060a yeter diye düşünüyorum

rescue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
utku ulu
psu bozuk değildir muhtemelen sistem daha yeni ve sıfır aldım parçaların temiz olduğunu düşünüyorum, disklerde baya boş alan var, ayrıca ryzen 5 5600 3060a yeter diye düşünüyorum
evet yeterli sistem yeni ve psu yeterli ise pc deki bütün driverları kontrol edin güncelmi diye eğer hepsi normal ise benim tavsiyem temiz kurulum bi windows kurun bazen windows ta yapabiliyor 11 ise 10 a çekmeyi deneyebilirsiniz

Berke123

80+ Bronze
evet yeterli sistem yeni ve psu yeterli ise pc deki bütün driverları kontrol edin güncelmi diye eğer hepsi normal ise benim tavsiyem temiz kurulum bi windows kurun bazen windows ta yapabiliyor 11 ise 10 a çekmeyi deneyebilirsiniz
tüm driverları bi kontrol edeyim dediğiniz gibi windows da 10 pro zaten 11e geçmemiştim

rescue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
utku ulu
tüm driverları bi kontrol edeyim dediğiniz gibi windows da 10 pro zaten 11e geçmemiştim
driver kontrol yapın güncelleme varsa ona da bakarsınız birde şimdi aklıma geldi hiç lisanssız ürün yüklediyseniz trojen yemiş olabilirsiniz pc ye kaspersky ın ücretsiz antivirüsünü yükleyin tavsiyemdir

Top Bottom