Neler Yeni

Ekran gelmiyor yardım edin acil

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
MEHMET AKİF
Bilgisayar çalışıyor ama ekran gelmiyor ekran yazıyorki monitor no mode de suspensâo ne yapmam lazım

ege1881

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Ege
HDMI kablosu nereye takılı

traviss

80+
CHATGPT'den tavsiyeler.Benim PC'ye bir şey olduğunda ona soruyorum her şeyi hallediyor.
Anladığım kadarıyla bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve ekranda "monitor no mode de suspensão" (Portekizce'de "uyku modunda" anlamına gelir) yazıyor. Bu durum genelde monitör sinyal alamadığında ortaya çıkar. Aşağıda adım adım kontrol etmen gerekenleri sıralıyorum:

🔌 1. Kablo Bağlantılarını Kontrol Et

• Monitör ve ekran kartı arasındaki kablonun (HDMI, DisplayPort, VGA vs.) tam oturduğundan her iki uçtan da emin ol.
  • Farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosu deneyebiliyorsan dene.
  • Kabloyu ekran kartı değil de anakart üzerindeki portlara taktıysan ve harici ekran kartın varsa, mutlaka ekran kartına tak.

🖥️ 2. Monitörü Doğru Kaynağa Ayarla

• Monitörün üzerindeki "Input Source" (Giriş Kaynağı) tuşuna basarak doğru kaynağın seçildiğinden emin ol.
    • Örneğin HDMI1 yerine DisplayPort seçiliyse görüntü gelmez.

🔄 3. Bilgisayarı Yeniden Başlat / Zorla Kapat

• Bilgisayar açık ama ekrana görüntü gelmiyorsa, güç tuşuna 5-10 saniye basılı tutarak bilgisayarı kapat.
  • Sonra tekrar aç ve ekrana dikkat et, BIOS logosu bile çıkmıyorsa, ekran kartı veya başka donanım sorunu olabilir.

🧪 4. Farklı Monitör veya TV Deneyin

• Monitör bozulmuş olabilir. Mümkünse başka bir monitör ya da televizyona bağlayarak test et.
  • Aynı şekilde bilgisayarı farklı bir monitöre bağladığında görüntü geliyorsa sorun monitördedir.

💻 5. Ekran Kartı Yuvasını Kontrol Et

• Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsan, kasayı açıp ekran kartının düzgün takılı olduğundan emin ol.
  • Ekran kartını çıkarıp tekrar düzgünce yerine oturtabilirsin (bilgisayar kapalıyken!).

🔧 6. BIOS Pilini Sök – Tak (İleri Seviye)

• Nadir durumlarda BIOS donmuş olabilir. Anakart üzerindeki küçük yuvarlak pili çıkarıp 1-2 dakika bekleyip tekrar takarsan BIOS sıfırlanır.

Eğer hâlâ çözülmediyse...​

• Ekran kartı arızalanmış olabilir.
  • Anakart ya da güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir.
  • Bilgisayarı bir servise göstermek gerekebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
MEHMET AKİF
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CHATGPT'den tavsiyeler.Benim PC'ye bir şey olduğunda ona soruyorum her şeyi hallediyor.
Anladığım kadarıyla bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve ekranda "monitor no mode de suspensão" (Portekizce'de "uyku modunda" anlamına gelir) yazıyor. Bu durum genelde monitör sinyal alamadığında ortaya çıkar. Aşağıda adım adım kontrol etmen gerekenleri sıralıyorum:

🔌 1. Kablo Bağlantılarını Kontrol Et

• Monitör ve ekran kartı arasındaki kablonun (HDMI, DisplayPort, VGA vs.) tam oturduğundan her iki uçtan da emin ol.
  • Farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosu deneyebiliyorsan dene.
  • Kabloyu ekran kartı değil de anakart üzerindeki portlara taktıysan ve harici ekran kartın varsa, mutlaka ekran kartına tak.

🖥️ 2. Monitörü Doğru Kaynağa Ayarla

• Monitörün üzerindeki "Input Source" (Giriş Kaynağı) tuşuna basarak doğru kaynağın seçildiğinden emin ol.
    • Örneğin HDMI1 yerine DisplayPort seçiliyse görüntü gelmez.

🔄 3. Bilgisayarı Yeniden Başlat / Zorla Kapat

• Bilgisayar açık ama ekrana görüntü gelmiyorsa, güç tuşuna 5-10 saniye basılı tutarak bilgisayarı kapat.
  • Sonra tekrar aç ve ekrana dikkat et, BIOS logosu bile çıkmıyorsa, ekran kartı veya başka donanım sorunu olabilir.

🧪 4. Farklı Monitör veya TV Deneyin

• Monitör bozulmuş olabilir. Mümkünse başka bir monitör ya da televizyona bağlayarak test et.
  • Aynı şekilde bilgisayarı farklı bir monitöre bağladığında görüntü geliyorsa sorun monitördedir.

💻 5. Ekran Kartı Yuvasını Kontrol Et

• Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsan, kasayı açıp ekran kartının düzgün takılı olduğundan emin ol.
  • Ekran kartını çıkarıp tekrar düzgünce yerine oturtabilirsin (bilgisayar kapalıyken!).

🔧 6. BIOS Pilini Sök – Tak (İleri Seviye)

• Nadir durumlarda BIOS donmuş olabilir. Anakart üzerindeki küçük yuvarlak pili çıkarıp 1-2 dakika bekleyip tekrar takarsan BIOS sıfırlanır.

Eğer hâlâ çözülmediyse...​

• Ekran kartı arızalanmış olabilir.
  • Anakart ya da güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir.
  • Bilgisayarı bir servise göstermek gerekebilir.
Hocam çok sağolun hemen yöntemleri deniyecegim bilgisayar zaten açınca kendini kapatıp açıyor sürekli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarı açınca sürekli kendini açıp kapatıyor

HDMI kablosu nereye takılı
VGA kablosu kral

Bilgisayarı başka bir ekrana takınca çalışıyor monitörde sorun var daha doğrusu bu sorun öncedende olmuş bir bilgisayarcı ayarlarıyla oynamış ve sorun düzelmiş şimdi gene ekran gelmiyor HP ekran eski bir ekran ve şimdi bu sorun geri gelmiş

bekir18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
bekir
Hocam çok sağolun hemen yöntemleri deniyecegim bilgisayar zaten açınca kendini kapatıp açıyor sürekli

Bilgisayarı açınca sürekli kendini açıp kapatıyor

VGA kablosu kral

Bilgisayarı başka bir ekrana takınca çalışıyor monitörde sorun var daha doğrusu bu sorun öncedende olmuş bir bilgisayarcı ayarlarıyla oynamış ve sorun düzelmiş şimdi gene ekran gelmiyor HP ekran eski bir ekran ve şimdi bu sorun geri gelmiş
Vga adan bence sorun kablo varsa değiş ekran kartı modeli nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
MEHMET AKİF
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Verificar cabo de video yazıyor altındasa kırmızı yeşil mavi sıralamasıyla çizgivar

Vga adan bence sorun kablo varsa değiş ekran kartı modeli nedir
Başka bir VGA kablosu taktım şuan verificar cabo de video yazıyor

bekir18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
bekir
Verificar cabo de video yazıyor altındasa kırmızı yeşil mavi sıralamasıyla çizgivar

Monitör niye portekizce

Yazanları denedin mi

Ekler

• IMG_1198.png
    IMG_1198.png
    332.6 KB · Hit: 8
  • IMG_1199.png
    IMG_1199.png
    326.7 KB · Hit: 8
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
MEHMET AKİF
1000019914.jpg

Monitör bu

Monitör niye portekizce

Yazanları denedin mi
Valla bizde bilmiyoruz niye Portekizce bende görünce şaşırdım dedim belki burda çözüm bulabiliriz sorunun monitörde olduğundan eminiz hem başka monitör denedik çalıştı hemde öncedende aynı sorun olmuş yıllar önce bir bilgisayarcı yapmış şuanda gene aynı sorun var ve bulamıyoruz nasıl yapıldığını monitörün kendi ayarlarından olsa gerek

bekir18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
bekir
Alıntıyı görüntüle

Monitör bu

Valla bizde bilmiyoruz niye Portekizce bende görünce şaşırdım dedim belki burda çözüm bulabiliriz sorunun monitörde olduğundan eminiz hem başka monitör denedik çalıştı hemde öncedende aynı sorun olmuş yıllar önce bir bilgisayarcı yapmış şuanda gene aynı sorun var ve bulamıyoruz nasıl yapıldığını monitörün kendi ayarlarından olsa gerek
Anladım fakat monitör eski olduğu için her şey olabilir ve ben daha başka çözüm bilmiyorum benden bu kadar

Top Bottom