Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarımı temizlemek için kasayı söktüm. Süpürgeyi hafif güçte, çok kısa süre (yaklaşık 10 saniye) kullandım; zaten fazla toz yoktu. Temizlik sırasında PSU kapalıydı ve fişi çekiliydi.
Sonrasında sadece kule tipi işlemci fanının kablolarını söktüm, geri taktım. Kule soğutucuya veya başka parçalara dokunmadım.
Bilgisayarı tekrar kurup çalıştırdığımda:
Ekran gelmiyor
Ekran kartının fanları ve RGB ışıkları hiç çalışmıyor
Anakart görüntü çıkışından da görüntü alamıyorum
Buna karşılık kasa fanları, işlemci fanı ve kasa RGB’leri çalışıyor
Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: RX 7800 XT
PSU: 650W
Monitör, TV ve farklı kablo denedim.
Ekran kartını söküp tekrar taktım, güç kablolarını kontrol ettim ancak sonuç değişmedi.
Başka bir bilgisayarda deneme imkanım yok. Bilgisayarcılara da güvenemiyorum.
Bu durumda sizce sorun ekran kartı, PSU veya anakart kaynaklı olabilir mi?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.( Ayriyeten ek bilgi kasaya ethernet kablosunu bağlayıp, steam otomatik açıldığı için acaba steam hesabım açıldı mı diye laptopdan kontrol ettim ama açık gözükmüyordu?)
Bilgisayarımı temizlemek için kasayı söktüm. Süpürgeyi hafif güçte, çok kısa süre (yaklaşık 10 saniye) kullandım; zaten fazla toz yoktu. Temizlik sırasında PSU kapalıydı ve fişi çekiliydi.
Sonrasında sadece kule tipi işlemci fanının kablolarını söktüm, geri taktım. Kule soğutucuya veya başka parçalara dokunmadım.
Bilgisayarı tekrar kurup çalıştırdığımda:
Ekran gelmiyor
Ekran kartının fanları ve RGB ışıkları hiç çalışmıyor
Anakart görüntü çıkışından da görüntü alamıyorum
Buna karşılık kasa fanları, işlemci fanı ve kasa RGB’leri çalışıyor
Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: RX 7800 XT
PSU: 650W
Monitör, TV ve farklı kablo denedim.
Ekran kartını söküp tekrar taktım, güç kablolarını kontrol ettim ancak sonuç değişmedi.
Başka bir bilgisayarda deneme imkanım yok. Bilgisayarcılara da güvenemiyorum.
Bu durumda sizce sorun ekran kartı, PSU veya anakart kaynaklı olabilir mi?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.( Ayriyeten ek bilgi kasaya ethernet kablosunu bağlayıp, steam otomatik açıldığı için acaba steam hesabım açıldı mı diye laptopdan kontrol ettim ama açık gözükmüyordu?)