Selamlar dostlar 1 haftadır pcde takılırken oyun oynarken vs bir anda iki mönitörüm var bu arada biri DP portuna diğeride hdmı'a bağlı ikisi birden gidiyor no sinyal diyor fan sesleri baya artıyor ve hızlanıyor pc'ye restart atınca düzeliyor sonra tekrar oluyor bende denemek için OCCT programından tüm testleri yaptım hiçbirinde sorun yok sadece Benchmark bölümünden Latency/Bandwith yaptığım anda kapandı görüntü gitti vs aynı şeyler oldu sorun nedir?
Selamlar dostlar 1 haftadır pcde takılırken oyun oynarken vs bir anda iki mönitörüm var bu arada biri DP portuna diğeride hdmı'a bağlı ikisi birden gidiyor no sinyal diyor fan sesleri baya artıyor ve hızlanıyor pc'ye restart atınca düzeliyor sonra tekrar oluyor bende denemek için OCCT programından tüm testleri yaptım hiçbirinde sorun yok sadece Benchmark bölümünden Latency/Bandwith yaptığım anda kapandı görüntü gitti vs aynı şeyler oldu sorun nedir?
Geçenlerde arkadaşım sıfır 5070 sistem aldı aynı sorunu yaşıyordu oyunu açtıktan bir kaç dakika sonra PC kapanıyordu anakartın driverini güncelledim çözüldü
Dediğin şeyin çok benzeri bana oldu. Yüksek voltaj sonrası psu arızalanmıştı. Değişince düzelmişti. Ancak psu arızası dolayısıyla anakart ve ekran kartınının da onarımı gerekmişti.
Geçenlerde arkadaşım sıfır 5070 sistem aldı aynı sorunu yaşıyordu oyunu açtıktan bir kaç dakika sonra PC kapanıyordu anakartın driverini güncelledim çözüldü
Hocam benim oyunda olsun olmasın hemen olmuyor 30-60 dk arasında bişey izlerkende oluyor garantisi vardı aldığım siteye sordum bu adımları yapmamı aksi takdirde tekrar olursa kargolamamı istediler.
Aşağıda belirtilen yolu deneyebilir misiniz ?
Öncelikle, sisteminizin güç bağlantısını tamamen keserek cihazınızı prizden çıkartınız.
Ardından, sistem kasasını açarak RAM modülleri, ekran kartı ve BIOS pilini anakart üzerinden dikkatlice çıkarınız.
Tüm donanım birimleri çıkarıldıktan sonra, kasa üzerindeki güç (açma-kapama) tuşuna 15–20 kez basıp çekerek elektrik deşarjı işlemini uygulayınız.
Bu işlemin ardından kısa bir süre bekleyiniz (yaklaşık 1-2 dakika).
Daha sonra, çıkardığınız tüm bileşenleri doğru şekilde yerlerine takarak sistemi yeniden çalıştırmayı deneyiniz.
Bu işlem, sisteminizin donanımsal olarak sıfırlanmasına yardımcı olacak ve olası kararsızlıkların giderilmesinde etkili bir yöntem olarak önerilmektedir.
Dediğin şeyin çok benzeri bana oldu. Yüksek voltaj sonrası psu arızalanmıştı. Değişince düzelmişti. Ancak psu arızası dolayısıyla anakart ve ekran kartınının da onarımı gerekmişti.
OCCT'den psu'yu cpu'yu da yük altına soktuğumda bir kapanma olmadı fakat Benchmark bölümünden Latency/Bandwith yaptığım anda kapandı görüntü gitti vs aynı şeyler oldu