Neler Yeni

EKRAN KARTI %100 DE KULLANILIRKEN CPU %30 GEZİYOR

mertcan

80+
Donanımsal olarak ayarlayabileceğiniz şey ekran kartının bakımını yaptırmak işte. Fanları temizletin, termal macununu yeniletin. Kasanın hava sirkülasyonunun da iyi olması lazım. Kasanın fanlarını da temizletin.
hocam dün temizlik yaptım ekran kartının macunlarını değiştirdim suan furmakrta 10dk sonunda 70 dereceyi geçmiyor fakat kapatınca testi veya oyunu kart soğuyor 30-40 derecelere düşüyor ama fan hala 100 de 100 kullanıyor yavaşlamıyor

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
hocam dün temizlik yaptım ekran kartının macunlarını değiştirdim suan furmakrta 10dk sonunda 70 dereceyi geçmiyor fakat kapatınca testi veya oyunu kart soğuyor 30-40 derecelere düşüyor ama fan hala 100 de 100 kullanıyor yavaşlamıyor
Ekran kartı fanı mı işlemci fanı mı? İşlemci ise bios üzerinden ayarlanabiliyor. Ekran kartı ise driver'ı üzerinden ayarlanabilir. AMD'nin driverlarında ayarlanabiliyor, Nvidia'da oluyor mu bilmiyorum. MSI Afterburner yazılımı üzerinden de ayarlanabiliyor ekran kartı fanları.

mertcan

80+
Ekran kartı fanı mı işlemci fanı mı? İşlemci ise bios üzerinden ayarlanabiliyor. Ekran kartı ise driver'ı üzerinden ayarlanabilir. AMD'nin driverlarında ayarlanabiliyor, Nvidia'da oluyor mu bilmiyorum. MSI Afterburner yazılımı üzerinden de ayarlanabiliyor ekran kartı fanları.
ekran kartı fanı amd nin driverında nasıl ayarlayabilirim acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben sürekli manuel olarak ayarlamak istemiyorum soguduktan sonra fan sesi kesilse yeterli

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
umut şahin
r5 3600 işlemcim 4.2ghz a sabitledim cooler master sıvı sogutmam var 1.2 v verdim fakat fifa da cpu 30 kullanılırken gpu 100 de yüzde çalışıyor hep aşırı bir fan sesi geliyor
normal olan bu zaten fan sesi ise kartın kullanıldığından dolayı yapar kasanın hava akışı iyi mi?

mertcan

80+
normal olan bu zaten fan sesi ise kartın kullanıldığından dolayı yapar kasanın hava akışı iyi mi?
kasam sharkoon rgb flow icinde de 6 tane fan bir tane sıvı sogutmam var serin ve akıcı calıstıgını dusunuyorum

suanki sorunum ekran kartı ısınıp soguduktan sonra fanların hala tüm gücünü kullanması

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
umut şahin
kasam sharkoon rgb flow icinde de 6 tane fan bir tane sıvı sogutmam var serin ve akıcı calıstıgını dusunuyorum

suanki sorunum ekran kartı ısınıp soguduktan sonra fanların hala tüm gücünü kullanması
knkm şunu yapabilirsin fan değerlerini manuel olarak yapabilirsin

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
ekran kartı fanı amd nin driverında nasıl ayarlayabilirim acaba

ben sürekli manuel olarak ayarlamak istemiyorum soguduktan sonra fan sesi kesilse yeterli
Ekran kartınız AMD ise ve driver da kurulu ise AMD Software: Adrenalin Edition yazılımı yüklüdür. O yazılımı açın ve alttaki görüntüde numaralı gösterdiğim şekilde sırasıyla menüleri takip edin. 6 numaralı kısım sıcaklık-fan grafiği. Oradan ekran kartının sıcaklığına göre fanların % kaç seviyesinde dönmesini istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2023-07-31 165956.png

Ayarlamaları yaptıktan sonra da sol üstten Değişiklikleri Uygula tıklayarak kaydedebilirsiniz. Yaptığınız ayarlamalar driver çalıştığı sürece kalıcıdır. Driver'a güncelleme geldiğinde aynı ayarlar kalıyor mu emin değilim.

mertcan

80+
nasıl yapabilirim
knkm şunu yapabilirsin fan değerlerini manuel olarak yapabilirsin

Ekran kartınız AMD ise ve driver da kurulu ise AMD Software: Adrenalin Edition yazılımı yüklüdür. O yazılımı açın ve alttaki görüntüde numaralı gösterdiğim şekilde sırasıyla menüleri takip edin. 6 numaralı kısım sıcaklık-fan grafiği. Oradan ekran kartının sıcaklığına göre fanların % kaç seviyesinde dönmesini istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz.

Alıntıyı görüntüle

Ayarlamaları yaptıktan sonra da sol üstten Değişiklikleri Uygula tıklayarak kaydedebilirsiniz. Yaptığınız ayarlamalar driver çalıştığı sürece kalıcıdır. Driver'a güncelleme geldiğinde aynı ayarlar kalıyor mu emin değilim.
teşekkür ederim hocam bunu yapmasını biliyordum fakat kaç derecede fanın ne kadar dönmesi gerektigini bilmediğim için ayarlamamıştım öneriniz var mı 5dk lık furmakt sonucunda 73 derece oluyor kart

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
nasıl yapabilirim

teşekkür ederim hocam bunu yapmasını biliyordum fakat kaç derecede fanın ne kadar dönmesi gerektigini bilmediğim için ayarlamamıştım öneriniz var mı 5dk lık furmakt sonucunda 73 derece oluyor kart
Attığım görüntüdeki gibi yaparak deneyebilirsiniz. Benim mevcut ayarım bu şekilde. İhtiyaca göre sonrasında düşürürsünüz veya arttırırsınız.

mertcan

80+
Attığım görüntüdeki gibi yaparak deneyebilirsiniz. Benim mevcut ayarım bu şekilde. İhtiyaca göre sonrasında düşürürsünüz veya arttırırsınız.
hocam bu ayarları yaptım iyi mi peki uygulama içinden stres testi yaptım kendiliğinden soğuyup fan hızı düştü biraxdan oyun girip deneyeceğim bakalım düşücek mi

Ekler

• WhatsApp Image 2023-07-31 at 21.33.03.jpeg
    WhatsApp Image 2023-07-31 at 21.33.03.jpeg
    109.2 KB · Hit: 22

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
hocam bu ayarları yaptım iyi mi peki uygulama içinden stres testi yaptım kendiliğinden soğuyup fan hızı düştü biraxdan oyun girip deneyeceğim bakalım düşücek mi
Bence hiçbir şekilde fan hızının %100'e ulaşmasına gerek yok. Sadece 85 dereceyi %100'e çıkarıp düşük sıcaklıkları daha da düşürürsen daha iyi olabilir. Benimki hiçbir sıcaklıkta %50'yi bile görmüyor ve gayet serin çalışıyor. Gigabyte RX 5500 XT Gaming OC kullanıyorum.

Starlex

80+ Silver
r5 3600 işlemcim 4.2ghz a sabitledim cooler master sıvı sogutmam var 1.2 v verdim fakat fifa da cpu 30 kullanılırken gpu 100 de yüzde çalışıyor hep aşırı bir fan sesi geliyor
Normal bir darboğazlık durum yok sadece işlemci için kötü bir ekran kartı aslında iyi bir şey ekran kartını tam performans kullanım ve tüm verimliliğini görüyorsun

Full yükte olduğu için biraz ısınır normal ama 70 hele hele 80 i geçiyorsa termal ped değiştirin termal macun yenilemesi yapın elinizden geldiğince grafikleri kışın yoksa gpu danda olursunuz

DisastrousTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Nurullah Atlı
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun. İkinci El, Matematik
Instagram
https://www.instagram.com/nurullah_atl
Steam
https://steamcommunity.com/id/disastroustr
Twitter
nurullah6152
Facebook
1000009873
Discord
Psyco6152#8468
konunun üzerine zaten konuşulmuş ama ben de birkaç bir şey söyleyeyim bilgisayarda yapılan işlemler farklı farklı alanları zorlayabilir bazıları işlemciyi çok kullanır bazıları ekran kartını çok kullanır bazıları ram i gibi oyunlarda da önemli olan şey ekran kartının tamamının kullanılmasıdır ekran kartının yüzde 100 seviylerinde gezmesi normal eğer oyun işlemciyi de çok kullanması gerekiyorsa kullanır ama ekran kartı yüzde 100 de çalışırken cpu nun yüzde 30 larde seyretmesi gayet doğal bir şey yüzde 15 20 de olabilirdi bu değer ya da yüzde 50 lere de çıkabilirdi bilgisayarda hangi işlem yapılıyorsa ona göre bilgisayardaki kullanımlar değişir oyunlarda da spesifik olarak ekran kartı kullanımının yüzde 100 olmasına dikkat edilir

fan sesi ile alakalı da birşeyler yazmışsınız fan sesi sıvı soğutman varsa ekran kartından geliyordur diye tahmin ediyorum o da oyunlarda yüzde 100 yük altında olabilecek bir şey

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,856
Üyeler
161,925
Son üye
banetlliğ
Top Bottom