Neler Yeni

Yardım Ekran kartı 100 derece oldu bir şey olur mu?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
hocalarım merhaba ssd'nin sata kablosu ekran kartının fanına takılmış fan dönmüyormuş. sıcaklığa bir baktım ki 100 derece. bu şekilde yarım saat civarı oyun oynadım bir şey olmuş mudur sizce? çok korkuyorum.
100 derece iken koyu renklerde dalgalanma oluyordu şimdi olmuyor sanırım o kadar belirgin değil oluyorsa da. kalıcı bir hasar bırakmış mıdır?
bu arada memory 90 derecelere ulaşınca o dalgalanma başlıyor gibi çok ciddi bir sorun değil gibi ama
garanti dışı kalmış mıdır kartım?

Son düzenleme:

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,020
İsim
Sadettin Y
Şu an kullanırken sorun yoksa, sorun yoktur :)

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
hocalarım merhaba ssdnin sata kablosu ekran kartının fanına takılmış fan dönmüyormuş. sıcaklığa bir baktım ki 100 derece. bu şekilde yarım saat civarı oyun oynadım bir şey olmuş mudur sizce? çok korkuyorum.
100 derece iken koyu renklerde dalgalanma oluyordu şimdi olmuyor sanırım o kadar belirgin değil oluyorsa da. kalıcı bir hasar bırakmış mıdır?
bu arada memory 90 derecelere ulaşınca o dalgalanma başlıyor gibi çok ciddi bir sorun değil gibi ama
Artık olan olmuş şuan sıkıntı yoksa devam

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Hayır, problem olmaz. Yüksek ihtimal frekans düşürmüştür. Bellek tarafı sadece biraz yüksekmiş, sıcaklığa toleransları GPU gibi değil. Dalgalanma görmen normal. Normal kullanımda hala yüksek mi gözüküyor?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
yok gibi ama eminde olamadım. kalıcı hasar bırakma riski var mı diye sormak istedim. bu dalgalanma sorunu bundan sonra mı başladı bilmiyorum ama şu anda boşta olmuyor.
bu gibi durumlarda garanti devre dışı kalır mı?
Devre dışı bırakacağını düşünüyorum ama bunu nasıl anlarlar bilemem

G.P.U

80+ Silver
hocalarım merhaba ssdnin sata kablosu ekran kartının fanına takılmış fan dönmüyormuş. sıcaklığa bir baktım ki 100 derece. bu şekilde yarım saat civarı oyun oynadım bir şey olmuş mudur sizce? çok korkuyorum.
Yaklaşık bir kaç aya go prrrr olur onun dışında bi sorun yok

Bu arada şaka yapıyorum 100 dereceyi bırak 70 bile fazla ne yap et 60 ın altına indir yoksa crsytal yapının içındeki sıvı lehim erir çok tehlikeli 😖

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
yok gibi ama eminde olamadım. kalıcı hasar bırakma riski var mı diye sormak istedim. bu dalgalanma sorunu bundan sonra mı başladı bilmiyorum ama şu anda boşta olmuyor.
bu gibi durumlarda garanti devre dışı kalır mı?

Kalmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Oğuzhan Ülker
Instagram
oguzulkeeer
Ekran kartının fanı çalışmıyor diye 100 derecelere çıkması normal değil. Fanlar dönmediği halde bile pasif soğutma sağlanarak 80 85 derecelerde gezmesi gerekir. Ekran kartının soğutmasını kontrol etmenizi tavsiye ederim. İmkanınız var ise termal macun yenilemelisiniz.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hayır, problem olmaz. Yüksek ihtimal frekans düşürmüştür. Bellek tarafı sadece biraz yüksekmiş, sıcaklığa toleransları GPU gibi değil. Dalgalanma görmen normal. Normal kullanımda hala yüksek mi gözüküyor?
ne dediğinizi anlayamadım maalesef.
dediğim gibi şu anda boşta dalgalanma yok gibi. sıcaklık 48 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartının fanı çalışmıyor diye 100 derecelere çıkması normal değil. Fanlar dönmediği halde bile pasif soğutma sağlanarak 80 85 derecelerde gezmesi gerekir. Ekran kartının soğutmasını kontrol etmenizi tavsiye ederim. İmkanınız var ise termal macun yenilemelisiniz.
oyun oynuyordum. 2 aylık kart.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaklaşık bir kaç aya go prrrr olur onun dışında bi sorun yok

Bu arada şaka yapıyorum 100 dereceyi bırak 70 bile fazla ne yap et 60 ın altına indir yoksa crsytal yapının içındeki sıvı lehim erir çok tehlikeli 😖
indirdim zaten normalde o sıcaklıklarda değil fana kablo takılmış o yüzden dönmüyormuş kabloyu çektiğim anda düştü sıcaklık.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
@6n_adam Die 150 dereceye bile dayanabilir, o açıdan sıkıntı yok (tabii ne kadar sağlıklı tartışılır) ancak belleklerin sıcaklığı burada daha çok önem farz ediyor. Sıcaklığa toleransları daha düşük.

Kısaca şu an görünürde bir şey yoksa (ki olamaz) problem yoktur, kullanmaya devam edebilirsin.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
@Chapin @G.P.U 'nun dediği doğru mu? ekran kartının ömrü azalmışmıdır bu yaptığım şeyden dolayı

G.P.U

80+ Silver
ne dediğinizi anlayamadım maalesef.
dediğim gibi şu anda boşta dalgalanma yok gibi. sıcaklık 48 derece
Diyorum sürekli 100 derce de çalışırsa bir kaç aya kartın bozulabilir

Kartının manuel olarak fan hızını arrttır 70 ve üzeri olmamalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,054
Üyeler