Ekran kartı 83 derece normal mi?

ankaralı97

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
283
Arkadaşlar fanım yüzde 79 hızında dönüyor diye hızını en düşük 59 indire bikiyorum ve 59 hızına sabitledim o yüzden gta 5 de 83 derecede çalışıyor ama sabitlemeyi iptal edersem 75 derece oluyor en fazla sizce sıkıntı olur mu sabitli kalsa.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartın gigabyt gtx 1650S o.c

Sabit tutma, ekran kartı otomatik ayarlasın.

Undervolt şart fan ayarı ile sıcaklık max 4 derece etkiler undervolt yaparsan 15 dereceye kadar düşebilir.

Arkadaşlar fanım yüzde 79 hızında dönüyor diye hızını en düşük 59 indire bikiyorum ve 59 hızına sabitledim o yüzden gta 5 de 83 derecede çalışıyor ama sabitlemeyi iptal edersem 75 derece oluyor en fazla sizce sıkıntı olur mu sabitli kalsa.

Ekran kartın gigabyt gtx 1650S o.c
Fan hızını ellemeseydin otomatik kendisi ayarlardı kart. Gta 5 gibi oyunda benim de ekran kartı o kadar ısınıyor. 70 civarı seyrediyor benimki hep. Oyun açıp bi yandan da masaüstünde internete falan girince max82. dereceyi gördüm.

Bırak ekran kartı kendi ihtiyacına göre ayarlasın, kafan rahat olur en azından

Ayarları iptal edersem boşta bile en düşük yüzde 65 hızında dönüyor ve sesli geliyor bana eski kartın internette gezerken fanlar dönmüyordu bunda hiç durmuyor. Ondan bari 59 hızinda dönsün full diye ayarladım

Ama gta o zaman 83 dereceye kadar çıkıyor sicaklık full ayarda.

Fan hızını ellemeseydin otomatik kendisi ayarlardı kart. Gta 5 gibi oyunda benim de ekran kartı o kadar ısınıyor. 70 civarı seyrediyor benimki hep. Oyun açıp bi yandan da masaüstünde internete falan girince max82. dereceyi gördüm.
Bende otomatikken masaüstü hem oyun yapıncada en fazla 77 gördü ama oyunu kapatayım internette gezeyim sıcaklık 37 düşüyor ama hala yüzde 65 hızında dönüyor. Sabitleyince de oyunda da boşken de yüzde 59 hızında döndürtüyorum. Ondan gtada 83 kadar çıkıyor.

Son düzenleme:
Ayarları iptal edersem boşta bile en düşük yüzde 65 hızında dönüyor ve sesli geliyor bana eski kartın internette gezerken fanlar dönmüyordu bunda hiç durmuyor. Ondan bari 59 hızinda dönsün full diye ayarladım

Ama gta o zaman 83 dereceye kadar çıkıyor sicaklık full ayarda.

Bende otomatikken masaüstü hem oyun yapıncada en fazla 77 gördü ama oyunu kapatayım internette gezeyim sıcaklık 37 düşüyor ama hala yüzde 65 hızında dönüyor. Sabitleyince de oyunda da boşken de yüzde 59 hızında döndürtüyorum. Ondan gtada 83 kadar çıkıyor.
Tamam işte o zaman manuel fan ayarını seçmişsin gir ayarlara default yap her şeyi daha iyi olur.

Tamam işte o zaman manuel fan ayarını seçmişsin gir ayarlara default yap her şeyi daha iyi olur.
Zaten ilkten kendi ayarındaydı sesten sinir oldum manuel çektim.

Hiç durmuyor otomatikte de manuelde de

Oyunda 83 derece sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Zaten ilkten kendi ayarındaydı sesten sinir oldum manuel çektim.

Hiç durmuyor otomatikte de manuelde de

Oyunda 83 derece sıkıntı olur mu?
Kardeşim kartın kendisi sesli o zaman benim kart rx570 50 dereceden sonra fanlar dönmeye başlıyor ve ısı ile fan hızı doğru orantıda artıyor. 1500rpm ye kadar ses gelmiyor hiç fakat kartın ısısı 75 falan olunca fan sesi gelmeye başlıyor yapacak bir şey yok bu aletlerin işi çalışmak zaten elleme dönsün soğutsun kartı.

Geri