Neler Yeni

Ekran Kartı Boşta 58 Derece?!

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Furmark testi yapmadım hiç, yapayım sonuçları yazarım.
Yap bence, kolay zaten 15dakika 8x msaa'da "gpu stress test" yazan kısma tıkla 15dakika sonunda maks dereceyi söyle bize. 80'i falan geçmiyorsa sıkıntı yok.

Sapphire Pulse RX 5600 XT kullaıyorum; ekran kartım normalde boşta 45-50 derece, yükte 60-65 civarındaydı fakat şu an sadece Chrome ve Spotify'ın açık olmasına rağmen ekran kartım 58 derece. Yük altında değişen bir şey yok, yine 60-65 derece. Kullanım %0-%5 arası değişiyor. Sebebini anlayamadım bir türlü.
Ekran kartına yük binmediğinden belirli sıcaklığa ulaşmadığında fanlar dönmez (Bu bazı ekran kartı modellerinde var ve çoğunda 60 dereceden sonra fanlar çalışmaya başlar). Bu kasanın tozlanmamasını sağlar ayrıca fan ömrünü uzatır. Bu yüzden boştayken sıcaklığın biraz fazla çıkması normal ayrıca nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama havalar hala oldukça sıcak bununda önemli bir etken olduğunu unutma tabi. İstersen asus gpu tweak 2 den 0 db fan ayarını kapatabilirsin. Bu ayarı kapattığında sistemin boştaykende fanlar döner ve daha serin olur ama bence varsayılanda kalsın :)

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
aynı ekran kartı bende de var şu anda spotify discord google lol açık 56 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

fan dönmüyor

fan dönmüyor
iyi mi bu değerler ?

fan dönmüyor

iyi mi bu değerler ?
Yine de biraz fazla gibi ama önemli etkenler var kasanın modeli, hava akışı, tozlanması, kasanın yeri ve odanın sıcaklığı vs. Benim bilgisayar şuan boşta 45 derecede mesela fanlar da dönmüyor ama haftalık bakımını yapıyorum. Onlara dikkat et.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ekran kartına yük binmediğinden belirli sıcaklığa ulaşmadığında fanlar dönmez (Bu bazı ekran kartı modellerinde var ve çoğunda 60 dereceden sonra fanlar çalışmaya başlar). Bu kasanın tozlanmamasını sağlar ayrıca fan ömrünü uzatır. Bu yüzden boştayken sıcaklığın biraz fazla çıkması normal ayrıca nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama havalar hala oldukça sıcak bununda önemli bir etken olduğunu unutma tabi. İstersen asus gpu tweak 2 den 0 db fan ayarını kapatabilirsin. Bu ayarı kapattığında sistemin boştaykende fanlar döner ve daha serin olur ama bence varsayılanda kalsın :)
İstanbul'da yaşıyorum ve havalar dediğin gibi bayağı sıcak, 5 dakikadır Furmark testi yapıyorum ve sıcaklık değişik bir şekilde 58 dereceyi geçmedi. Yük altında hiçbir sorun yok yani, fan ayarı yapmayı düşünmüyorum bu yüzden.

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
İstanbul'da yaşıyorum ve havalar dediğin gibi bayağı sıcak, 5 dakikadır Furmark testi yapıyorum ve sıcaklık değişik bir şekilde 58 dereceyi geçmedi. Yük altında hiçbir sorun yok yani, fan ayarı yapmayı düşünmüyorum bu yüzden.
Furmark testini doğru yaptığınıza emin misiniz 1080P 8X msaa olmasına dikkat edin.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
16 gb 3000 mhz ram rx 5600 xt r5 3600 sistemde gta 5 full grafikler sadece 16x msaa değil 8x msaa onun dışında full hepsi ortama 118 fps yazıyor radeonda .İyi mi

Hiç elleme cartına curtuna bırak varsayılan neyse onda kullan. Bende da sistem-2 var. Bir tek işlemcinin clock hızını sabit 4.0 a alıp voltajıda 1.25 e çektim stok soğutucu kullandığım için. Belki sende stok soğutucu kullanıyorsan r5 3600 ısınan bir işlemci stok soğutuca hele de autoda kullanıyorsun voltajı ve clocku fırın gibi oluyor yüzde yüz yükte. Ekran kartı işlemciye yakın olduğu için işlemcinin sıcaklığıda ekran kartına vurabiliyor olabilir. Çok takma kısaca taktıkça her oyuna girdiğinde acaba sıcaklığım şuan kaç ki diye içinden geçirip duruyorsun ve oyunu vs adam gibi oynayamıyorsun psikolojisini bozuyor insanın.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
16 gb 3000 mhz ram rx 5600 xt r5 3600 sistemde gta 5 full grafikler sadece 16x msaa değil 8x msaa onun dışında full hepsi ortama 118 fps yazıyor radeonda .İyi mi
Her şey ultra ve 8× MSAA ile 118 FPS mi? Nasıl oluyor o?

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom