Neler Yeni

Çözüldü✓ ekran kartı boşta kullanılmadığı halde 50 derece?

cchavo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
ibrahim ahıskalı
asıl anormal olan seninki 0 db çalışmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendini yeniden başlattı pc durup duruken ve bakıyorum ekran kartını kullanmıyo ama 50-51-52 diye artıyo bu fanları ayarlayabilirmiyim full çalışsın
full çalışması sana bir fayda sağlamaz
hem fan ömrünü azaltmış olursun
hemde ses yapar

LapsekiliRonaldo

80+ Bronze

hemde ses yapar
full çalışmasın ama fan 80 dereceye geldiğinde de açmasın kendini kademeli kademeli stabil bir ayar yok mu

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım

hemde ses yapar
? Açıklamırsın anlamadım

Ne demek çalışmıyor işlemci G modeli değil Düz 5600 modeli. Görüntü alamam çalışmasa.

full çalışmasın ama fan 80 dereceye geldiğinde de açmasın kendini kademeli kademeli stabil bir ayar yok mu
Kartın amd mi ?

LapsekiliRonaldo

80+ Bronze
? Açıklamırsın anlamadım

Ne demek çalışmıyor işlemci G modeli değil Düz 5600 modeli. Görüntü alamam çalışmasa.

Kartın amd mi ?
4060

şu ayar nasıl sizce

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-03-05 121949.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 121949.png
    75 KB · Hit: 34

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Anladım 80 derecede açması saçma 60 dereceden sonra açıyor normalde. Sallıyorum msi ise kartın MSİ Center indirerek ayarlarına tekrar bakabilirsin.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Report ediyorum hocam.
4060

şu ayar nasıl sizce
Msi afturburneri boşver hocam. Sen dediğimi yap. Üreticinin kontrol panelini indir. En kötü DDU ile driveri silip tekrar yüklersin. Amd tarafında çok problem gördüm böyle fan ile alakalı. Nvdida'da karşılaşmamıştım ama dediğin gibiyse dediklerimi uygulayabilirsin.

LapsekiliRonaldo

80+ Bronze
Report ediyorum hocam.

Msi afturburneri boşver hocam. Sen dediğimi yap. Üreticinin kontrol panelini indir. En kötü DDU ile driveri silip tekrar yüklersin. Amd tarafında çok problem gördüm böyle fan ile alakalı. Nvdida'da karşılaşmamıştım ama dediğin gibiyse dediklerimi uygulayabilirsin.
geforce experience var zaten bu msi üzerinden 80 derecede çalışmasında 60 da çalışsın yapıyım olmazmı başka uygulama şartmı?

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Hocam normalde herhangi bir ayara gerek yok. Ekran kartının Yazılımında bu for yapısı zaten bulunuyor. C>=60 fanları aç gibisinden. Ama senin ya yazılımdan bir problem var. Yada daha önce ayarlarla uğraştığın için bu sıcaklığa göre fan dönme hızını değiştirdin ve öyle kaldı. Kontrol paneli üzerinden otomatiğe çekebilirsin diye oraya yönlendirdim.

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
873
İsim
Berat fatih
Benim ekran kartı 40 derecede normal mı ? boşta (fanlar çalışmıyor şuan)
2024-03-05.png

LapsekiliRonaldo

80+ Bronze
Hocam normalde herhangi bir ayara gerek yok. Ekran kartının Yazılımında bu for yapısı zaten bulunuyor. C>=60 fanları aç gibisinden. Ama senin ya yazılımdan bir problem var. Yada daha önce ayarlarla uğraştığın için bu sıcaklığa göre fan dönme hızını değiştirdin ve öyle kaldı. Kontrol paneli üzerinden otomatiğe çekebilirsin diye oraya yönlendirdim.
Hiçbir ayarı değiştirmedim.Kuralı 1 hafta oldu zaten intten bakıyorum ideal sıcaklık 35-40 dır diyo ben ekrank kartını kullanmıyorum şuan 52 derecelerde.Driverin son sürümünü indirmek istemiyorum cidden sıkıntılar varmış.
driverda farklı msi uygulamasında farklı olduğu için fan ayarları değişmiş olabilirm?

Hiçbir ayarı değiştirmedim.Kuralı 1 hafta oldu zaten intten bakıyorum ideal sıcaklık 35-40 dır diyo ben ekrank kartını kullanmıyorum şuan 52 derecelerde.Driverin son sürümünü indirmek istemiyorum cidden sıkıntılar varmış.
driverda farklı msi uygulamasında farklı olduğu için fan ayarları değişmiş olabilirm?
şöyle bir şey gördüm doğru olabilirmi?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-03-05 123848.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-05 123848.png
    17.7 KB · Hit: 33

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Benim ekran kartı 40 derecede normal mı ? boşta (fanlar çalışmıyor şuan)Alıntıyı görüntüle
Gayet iyi.

Dediğim gibi hocam farklı uygulamalar değiştirmiş olabilir. Driver güncellemen yararına olacaktır normalde ama eğer sıkıntılı bir update ise daha sonra kararlı sürüme güncellersin. Şuanlık manuel 60 dereceden sonra fanı % lik dilimle çalıştır kuralını koyabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
çağrı yeni
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji Futbol, Yazılım
Discord
umut68__64443
normal mi bence değil ilk başlarda böyle değildi 40 küsürlerdeydi.Video izlerken durup dururken yeniden başlattı kendini pc bakıyorum sıcaklıklara işlemci normal her şey normal ama ekran kartı kullanılmadığı halde 50 derece

Güncelleme:Ekran kartı fanları dönmüyo
normal merak etmeyin fanlar dönmedimi 50 de olur sorun yok rahat ol

LapsekiliRonaldo

80+ Bronze
normal merak etmeyin fanlar dönmedimi 50 de olur sorun yok rahat ol
Reis test için oyunda baktım.Boşta 51-52 de duran ekran kartı.Oyunda fanlar çalıştı 40 a 41 e düştü sıkıntı yok belki boştayken 50 lerden biraz aşşağı çekerim tabi bi sıkıntı olmaz diyosan çekmem
Bi anda kendini yeniden başlatınca tedirgin olmuştum sorun yokmuş eyw

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,106
Üyeler
160,948
Son üye
Borann1905
Top Bottom