Neler Yeni

Ekran kartı çıldırdı

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Oyuna girer girmez hemen yükseliyor.
Demek istediğim misal 1 hafta önce de böyle bir sorun var mıydı? Ayrıca görev yöneticisinde GPU kullanımı ne durumda? Arka planda başka bir işlem ekran kartını kullanıyor olabilir mi? Birde sadece ETS2'de oluyorsa oyunu kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz, mod kullanıyorsanız istikrarsız bir mod yüklemenizde bu sorunu yaratabilir diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle @Revainer'ın dediği gibi bakım yapıp tekrar denersin.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,599
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Undervolt ile düzelebilir aslında 82-83 civarına düşse gene iyi
Bu kadar sıcak olan kartı undervolt ile düzeltmek tamamen geçiştirmek olur. Kart o kadar sıcak ki soğutucu blok temas bile etmiyor olabilir çekirdeğe

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bu kadar sıcak olan kartı undervolt ile düzeltmek tamamen geçiştirmek olur. Kart o kadar sıcak ki soğutucu blok temas bile etmiyor olabilir çekirdeğe
Sanmıyorum hocam bu ETS 2 baya değişti son güncellemelerden sonra çok yük bindiriyor Furmark'ta görmediğim dereceleri gördüm ETS 2 de birde arka plandaydı yani oynamıyordum bile.

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Mehmet
Demek istediğim misal 1 hafta önce de böyle bir sorun var mıydı? Ayrıca görev yöneticisinde GPU kullanımı ne durumda? Arka planda başka bir işlem ekran kartını kullanıyor olabilir mi? Birde sadece ETS2'de oluyorsa oyunu kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz, mod kullanıyorsanız istikrarsız bir mod yüklemenizde bu sorunu yaratabilir diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle @Revainer'ın dediği gibi bakım yapıp tekrar denersin.
Ets 2 1.42 güncellemesinden sonra olmaya başladı.Evet mod kullanıyorum ve şunuda ekleyim kart boşta 27 derece.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Ets 2 1.42 güncellemesinden sonra olmaya başladı.Evet mod kullanıyorum ve şunuda ekleyim kart boşta 27 derece.
Modları kapatıp deneyebilirsiniz veya ekran kartı ağırlıklı bir oyunda test edebilirsiniz. Tek oyun üzerinden karar vermek zor olur çünkü oyunun optimizasyonu sorunlu ise ekran kartınızla alakasız bir durumda olabilir.

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Mehmet
Modları kapatıp deneyebilirsiniz veya ekran kartı ağırlıklı bir oyunda test edebilirsiniz. Tek oyun üzerinden karar vermek zor olur çünkü oyunun optimizasyonu sorunlu ise ekran kartınızla alakasız bir durumda olabilir.
Şaşılacak bir olay. Her şeyi kapattım.Oyuna girer girmez ekran kartı 90 dereceyi,fanlar 2k üstü rpmlerde geziyor.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
@Revainer @cfranko Yanlış biliyorsam düzeltin, ekran kartının 30-40 dereceden 90 dereceye oyunu açtığı anda çıkması fizik yasalarına göre mümkün olmamalı. Sıcaklık sensörlerinde arıza olabilir mi?

mavibere

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Mehmet

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Şaşılacak bir olay. Her şeyi kapattım.Oyuna girer girmez ekran kartı 90 dereceyi,fanlar 2k üstü rpmlerde geziyor.
Başka bir oyunda deneyip sıcaklık artışını test etmediğiniz sürece yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı ağırlıklı başka bir oyunda deneyeceksiniz, sıcaklık değerlerinin normal olması halinde ETS2'yi silip tekrar yükleyerek deneyeceksiniz. Sıcaklık değerlerinin diğer oyunlarda da yüksek olması halinde diğer arkadaşların önerdiği gibi karta bakım yapacaksınız.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
@Revainer @cfranko Yanlış biliyorsam düzeltin, ekran kartının 30-40 dereceden 90 dereceye oyunu açtığı anda çıkması fizik yasalarına göre mümkün olmamalı. Sıcaklık sensörlerinde arıza olabilir mi?
Sanmıyorum çekirdek hızları, belleğe ve çipsete aynı anda %100 yük binince bu olabilir.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Abi bilmiyorum girmiyecez artık yapacak bir şey yok.
İstediğin oyunu oynayamayacaksan bilgisayarın orada durmasının ne anlamı var ki? Yüksek boyutlu farklı bir oyun indirmekle uğraşmak istemiyorsan FurMark testi yapabilirsin.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Abi bilmiyorum girmiyecez artık yapacak bir şey yok.
Dostum termal bakım ve toz temizliği vs. yaptıktan sonra izle değerleri kaliteli bir macun ile değişim yaparsan kabul edilebilir derecelere düşer illa.

Top Bottom