Neler Yeni

Ekran kartı Coil whine ve Aşırı ısınma

theerenyz

80+
Herkese merhaba,

Ekran kartımda Coil Whine sorunu var. Sorun nasıl diye soracak olursanız açıklayayım. Valorant'ta lobideyken (v-Sync açık(73 FPS sabit) Alt+Tab yapınca ekran kartından sivrisinek sesi gibi ince bir ses çıkıyor ve kart 60 dereceyi geçiyor. Bu anormal bir durum çünkü ben Valorant'ta rekabetçide 45 dereceyi zorluyorum öyle söyleyeyim ben size. Bir tek Valorant'ta değil stress testi yaparken de oluyor. Stres testinde durum farklı. Funmarkda bildiğiniz gibi stres testi listesi oluyor. OpenGL veya Vulkan gibi şeyler yazıyor. Pek bilgili olmadığım için anlatamıyorum. Stres testi listesinden bazılarını yapınca ses çıkıyor. Çok değişik bir durum.
Lütfen yardım edebilecek biri var mı? Garanti geri dönüş yapmıyor. Garantisiz halletmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Isınma büyük ihtimalle coil whine ile alakalı değil diye düşünmek istiyorum.Ancak kart ısınan bir kart değil.
5600xt.png

(Resimdeki değerler kartların sıcaklık değerleri)
Resimin kaynağı:
-
Coil whine'ın henüz bilinen hiçbir sıkıntısı yok.Firmalar da bu yüzden değişim veya iade yapmıyor.
Coil whine'ın da %100 çözümü bildiğim kadarıyla yok.

theerenyz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isınma büyük ihtimalle coil whine ile alakalı değil diye düşünmek istiyorum.Ancak kart ısınan bir kart değil.
Alıntıyı görüntüle
(Resimdeki değerler kartların sıcaklık değerleri)
-
Coil whine'ın henüz bilinen hiçbir sıkıntısı yok.Firmalar da bu yüzden değişim veya iade yapmıyor.
Coil whine'ın da %100 çözümü bildiğim kadarıyla yok.
Isınan bir kart değil zaten. Ben anormal ısınmasından bahsediyorum. Valorant ta lobide 73 fps sabit olarak 60 dereceyi geçiyor. Eskiden Valorant ta rekabetçide 45 dereceye bile çıkmıyordum oyun içi.

theerenyz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Coil Whine için çözüm yok kart değişmesi dışında. Kasa modeliniz nedir bu arada ve kaç fan var? Önceden var mıydı böyle bir sorun yoksa herhangi bir güncellemeden sonra mı oluştu?
Kasam POWERBOOST VK1006-R Donanım arşivi v2.5 de kullanılan kasa :) Önde 3 tane 120mm lik fan var. Önceden yoktu. Ne zaman dan itibaren başladı diye soracak olursanız. Aygıt yöneticisinden driverleri kontrol ediyordum, ve Chipset driverinin yüklü olmadığını gördüm. Driveri yükledim. 1 gün sonra bu sorun ortaya çıktı. Kartım yeni 1 ay önce aldım.

T.P.G.

80+ Titanium
Kasam POWERBOOST VK1006-R Donanım arşivi v2.5 de kullanılan kasa :) Önde 3 tane 120mm lik fan var. Önceden yoktu. Ne zaman dan itibaren başladı diye soracak olursanız. Aygıt yöneticisinden driverleri kontrol ediyordum, ve Chipset driverinin yüklü olmadığını gördüm. Driveri yükledim. 1 gün sonra bu sorun ortaya çıktı. Kartım yeni 1 ay önce aldım.
Bu kasa zaten hiç hava alamıyor neredeyse. Peki hangi sürümü yüklediniz?

theerenyz

80+

T.P.G.

80+ Titanium
2.04.28.626 Bu sürümü yükledim. En fazla 2 aya yeni kasaya geçeceğim. Kasanın kapağı açıkken bile oluyor bu ses.
Mesaj otomatik birleştirildi:

20.5.1 sürümü Radeon Software.
Sorun burada olma ihtimali var. Yeni mi güncellediniz ve chipset olarak neyin chipseti?

theerenyz

80+
Yeni güncelledim diyebiliriz 1 hafta oldu. Pek bilgili olmadığım için b450 chipset driver yazdım ve kurdum.

Sorun burada olma ihtimali var. Yeni mi güncellediniz ve chipset olarak neyin chipseti?
Umarım sorun yazılımsaldır

Şöyle söyleyeyim. Chipseti kurduktan sonra Güç seçeneklerinde AMD Balanced güç seçenekleri gibi şeyler çıktı.

Chipset driverini slimeli miyim sizce? Silmeliysem nasıl siliniyor?

Son düzenleme:
Top Bottom