Ekran kartı değişikliği sonrası siyah ekran hatası

Reaksiyon skoru
2
RTX 3060 ekran kartı kullanıyordum bugün rx 9060 xt ye geçiş yaptım DDU ile nvdia driverlarını kaldırmaya çalıştım ve amd driverlarını kurdum. Lole girdim oyun bitince tam ekrandan çıkarken cliente geçerken yani ekranım simsiyah şekilde kaldı, ardında kasadan tuşa basarak res attım bi el daha girdim yine aynı sorunla karşılaştım eski ekran kartımda hiç böyle bir sorun yoktu neden olmuş olabilir nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz lütfen?

RTX 3060 → RX 9060 XT geçince olur bu.
Lol de oyundan client’a geçerken (fullscreen borderless) AMD sürücüsü görüntü pipeline’ı tekrar oluşturuyor ve DWM çakışması yüzünden ekran siyaha düşüyor.
Bu bug AMD forumlarında da var, LoL’e özel yaşanıyor.(Her ay kart alıp sattığım sürekli değiştirdiğim için hep yaşıyorum.)
Oyunu pencereliye çek
Alt enter yap oyundan çıkmadan önce
Ddu safe modada temizle
Kartı sök bios pilini çıkart geri tak en güncel sürümü kur
Radeon dan Instant Replay’ı kapat
Grafiklerden lolü yüksek performans yap
Çift monitör kullanıyorsan sorun bundan(birisi 60-75 hz düşük ve eskiyse normal)

RTX 3060 → RX 9060 XT geçince olur bu.
Lol de oyundan client’a geçerken (fullscreen borderless) AMD sürücüsü görüntü pipeline’ı tekrar oluşturuyor ve DWM çakışması yüzünden ekran siyaha düşüyor.
Bu bug AMD forumlarında da var, LoL’e özel yaşanıyor.(Her ay kart alıp sattığım sürekli değiştirdiğim için hep yaşıyorum.)
Oyunu pencereliye çek
Alt enter yap oyundan çıkmadan önce
Ddu safe modada temizle
Kartı sök bios pilini çıkart geri tak en güncel sürümü kur
Radeon dan Instant Replay’ı kapat
Grafiklerden lolü yüksek performans yap
Çift monitör kullanıyorsan sorun bundan(birisi 60-75 hz düşük ve eskiyse normal)
her seferinde pencereli yapıp alt enter falan mı yapmam gerekiyor oyundan sonra sadece lole özel bir durum mu suan baska bir oyuna girmedim henüz ve evet 2. monitörüm suan 75 hz ama eski ekran kartım 3060 da hiç böyle bir sorun yoktu garip geldi bu amd yazılım konusunda hep sınıfta kalmak zorunda galiba

her seferinde pencereli yapıp alt enter falan mı yapmam gerekiyor oyundan sonra sadece lole özel bir durum mu suan baska bir oyuna girmedim henüz ve evet 2. monitörüm suan 75 hz ama eski ekran kartım 3060 da hiç böyle bir sorun yoktu garip geldi bu amd yazılım konusunda hep sınıfta kalmak zorunda galiba
Kanka bu AMDnin değil LoLün fullscreen modunun bugı Oyunu borderless yapınca tamamen bitiyor, bir daha Alt+Enter falan yapmana gerek yok. Çift monitör + farklı Hz olduğu için tetikleniyor, 3060’ta yaşamaman normal. Kalıcı çözüm Borderless + Instant Replay kapalı.

Geri