Neler Yeni

GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8GB GDDR6 Ekran Kartı ile İki Ekran Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Yokuş
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir ekran kartı aldım ve iki ekran kullanıyordum, ancak yeni ekran kartımla bazı sorunlar yaşamaya başladım. Eski ekran kartımda her şey sorunsuz çalışıyordu, ancak GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8GB GDDR6 ekran kartımı taktıktan sonra bazı sorunlarla karşılaştım.

Sistem Özelliklerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G with Radeon Graphics, 3.90 GHz
  • RAM: 32,0 GB
  • Ekran Kartı: GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8GB GDDR6 128 Bit
  • Monitörler: 2x Turbox MT-L270FHD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Bağlantılar: HDMI Kabloları (Ekranları HDMI ile bağladım)

Sorun:

1. HDMI ile bağladığım her iki ekranım da açılıyor, görüntü alıyorum ve normalde çalışıyorlar.
  2. Ancak, ekranlardan birisi uyku moduna geçtiğinde veya AMD Software: Adrenalin Edition programında Global Oyun Deneyimi penceresinde HYPR-RX veya Kalite seçeneklerinden birini seçtiğimde ekranlardan birisi siyah ekrana geçiyor ve görüntü kayboluyor. Diğer ekran ise çalışmaya devam ediyor.
  3. HDMI kablolarını değiştirdim, farklı portlara bağladım ama sorun devam ediyor.
  4. Ekranlar açıldığında hiçbir problem yok ancak ekran uykuya geçtiğinde ya da belirttiğim ayarları değiştirdiğimde sorun meydana geliyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek birisi var mı? Ekran kartı, bağlantı ya da yazılım ayarlarında yapmam gereken bir şey var mı?

Teşekkür ederim.

Ekler

• goruntu1.PNG
    goruntu1.PNG
    31 KB · Hit: 11
  • goruntu2.PNG
    goruntu2.PNG
    27.7 KB · Hit: 9
  • sistem.PNG
    sistem.PNG
    32.5 KB · Hit: 12

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,504
İsim
efe araci
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir ekran kartı aldım ve iki ekran kullanıyordum, ancak yeni ekran kartımla bazı sorunlar yaşamaya başladım. Eski ekran kartımda her şey sorunsuz çalışıyordu, ancak GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8GB GDDR6 ekran kartımı taktıktan sonra bazı sorunlarla karşılaştım.

Sistem Özelliklerim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G with Radeon Graphics, 3.90 GHz
  • RAM: 32,0 GB
  • Ekran Kartı: GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8GB GDDR6 128 Bit
  • Monitörler: 2x Turbox MT-L270FHD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Bağlantılar: HDMI Kabloları (Ekranları HDMI ile bağladım)

Sorun:

1. HDMI ile bağladığım her iki ekranım da açılıyor, görüntü alıyorum ve normalde çalışıyorlar.
  2. Ancak, ekranlardan birisi uyku moduna geçtiğinde veya AMD Software: Adrenalin Edition programında Global Oyun Deneyimi penceresinde HYPR-RX veya Kalite seçeneklerinden birini seçtiğimde ekranlardan birisi siyah ekrana geçiyor ve görüntü kayboluyor. Diğer ekran ise çalışmaya devam ediyor.
  3. HDMI kablolarını değiştirdim, farklı portlara bağladım ama sorun devam ediyor.
  4. Ekranlar açıldığında hiçbir problem yok ancak ekran uykuya geçtiğinde ya da belirttiğim ayarları değiştirdiğimde sorun meydana geliyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilecek birisi var mı? Ekran kartı, bağlantı ya da yazılım ayarlarında yapmam gereken bir şey var mı?

Teşekkür ederim.
hocam hyper-rx yaptığınızda radeon super resolution ayarını kapayın sorun çözülecektir.

Alucards

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eray
Psu kaynaklı olabilir mi? Yüke girince belki de korumaya alıyordur. Kaç wattlık bir psu kullanıyorsunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Yokuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam hyper-rx yaptığınızda radeon super resolution ayarını kapayın sorun çözülecektir.
Denediğimde Ekranlar Kapanıp Açıldı Ve Yine Aynı Sorun Ekranımın 1 tanesi Siyah Ekrana Düştü HDMI Çıkarıp Takmadan Yada Ekranı Kapatıp Açmadan Düzelmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu kaynaklı olabilir mi? Yüke girince belki de korumaya alıyordur. Kaç wattlık bir psu kullanıyorsunuz?
MSI MAG A750GL PCIE5 750 WAT 80 PLUS GOLD PSU Kullanıyorum.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,504
İsim
efe araci
Denediğimde Ekranlar Kapanıp Açıldı Ve Yine Aynı Sorun Ekranımın 1 tanesi Siyah Ekrana Düştü HDMI Çıkarıp Takmadan Yada Ekranı Kapatıp Açmadan Düzelmiyor.

psu kötü değil ben de aynı sorunu yaşamıştım o ayarı kapattığımda sorunum çözülmüştü pc yi yeniden başlatın belki düzelir ben öyle yaptığımda düzelmişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yasin Yokuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
psu kötü değil ben de aynı sorunu yaşamıştım o ayarı kapattığımda sorunum çözülmüştü pc yi yeniden başlatın belki düzelir ben öyle yaptığımda düzelmişti.
Ayarı Kapattım Ekran Siyaha Düşmüştü Ekranımı Kapatıp Açtım Düzeldi Şimdi Yeniden Başlatmayı Deneyeceğim.

Alucards

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eray

Psu da gayet yeterli. Adrenalin yazılımının bir önceki sürümünü indirerek test etmeyi denediniz mi?

Son düzenleme:

Alucards

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eray
Ekran kartı sürücünüzü bir önceki sürümü kullanarak yeniden kurmayı deneyin belki driver kaynaklıdır donanımsal bir problem yok gibi.

Yabancı forumlarda biraz baktım benzer durumlara. Bu problemi yaşayanlar genel olarak Driver kaynaklı veya monitörlere giden elektriğin dengeli olmamasından kaynaklı olduğunu belirtmişler. Bu problemi tek bir monitörde yaşadığın için monitör kaynaklı veya monitörün hdmı portlarından olması olası. Geçici bir çözüm olarak bilgisayarının güç planındaki "Ekranı Kapat" seçeneğini "Hiçbir Zaman" olarak değiştirmen hyper rx modunu kullanmadığın sürece idare edecektir.

Farklı bir driver ile kontrol ettikten sonra da halen aynı problemi yaşıyorsan eğer monitöre giden elektrik yükünün düzgün dağılmadığını varsaymak doğru olur. Şansın varsa eğer farklı bir monitörü takıp aynı şeyin olup olmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim onun dışında pek yapabileceğin bir şey bulamadım ne yazık ki umarım sorunun çözümünü bulursun iyi forumlar.

Son düzenleme:
Top Bottom