Neler Yeni

Ekran kartı düşük performans

normal gibi sanki oyunlarda high ayarlarda kaç fps alıyorsun
Cyberpunk her şey ultrada rt kapalı 70 ortalama ama 50'ye düştüğü oldu. Spider-man remastered her şey full, rt kapalı 70-75 FPS ama sık sık 60 civarına drop şeklinde düşüyor.
Ekran Görüntüsü (4).png
Ekran Görüntüsü (10).png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart Marka Model verirmisiniz?
Asus Prime B450M-K II

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Cyberpunk her şey ultrada rt kapalı 70 ortalama ama 50'ye düştüğü oldu. Spider-man remastered her şey full, rt kapalı 70-75 FPS ama sık sık 60 civarına drop şeklinde düşüyor. Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Asus Prime B450M-K II
ya dostum şimdi ekran kartlarından pek anlamam ama benim kuzenimde de o anakart var ve 5600 rtx 4060 bazen gta 5 gibi oyunlarda drop yiyor anakartdan olabilir mi ki bilmiyorum

ya dostum şimdi ekran kartlarından pek anlamam ama benim kuzenimde de o anakart var ve 5600 rtx 4060 bazen gta 5 gibi oyunlarda drop yiyor anakartdan olabilir mi ki bilmiyorum
Açıkçası anakart yüzünden olduğunu sanmıyorum. Hocam şu an şöyle bir şey fark ettim ama İngilizcem mükemmel olmadığı için buraya sorayım. 3DMark Timespy testinde diğer kartların 18-19 bin puanlar aldığından bahsetmiştim. Sanırım o Top 100 listesiymiş. Average olarak 16.970 diyor. Orada bulunan 100 ekran kartı rastgele mi yoksa en iyi puan yapmış ilk 100 RX 7700XT'mi ve average yazan yer 7700XT'lerin genel ortalaması mı söyleyebilir misiniz? Linki bırakıyorum: https://www.3dmark.com/search#advan...ck=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock=

Ceasar123

80+ Silver
Asus Prime B450M-K II
BİOS'a girin direkt karşınıza gelen menüden D.O.C.P menüsü altından Profil seçin. Eğer birden fazla profil var ise en hızlı profili seçin. Hangisinde ram daha hızlı çalışıyor ise onu kullanın yani.
Bu eski video o yüzden orda XMP yazıyor. Ama şuan güncel Asus BİOS'larında D.O.C.P yazar.

Bios'a ise bilgisayarınızı yeniden başlatın sonra full del tuşuna basın aralıksız.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Açıkçası anakart yüzünden olduğunu sanmıyorum. Hocam şu an şöyle bir şey fark ettim ama İngilizcem mükemmel olmadığı için buraya sorayım. 3DMark Timespy testinde diğer kartların 18-19 bin puanlar aldığından bahsetmiştim. Sanırım o Top 100 listesiymiş. Average olarak 16.970 diyor. Orada bulunan 100 ekran kartı rastgele mi yoksa en iyi puan yapmış ilk 100 RX 7700XT'mi ve average yazan yer 7700XT'lerin genel ortalaması mı söyleyebilir misiniz? Linki bırakıyorum: https://www.3dmark.com/search#advanced?test=spy P&cpuId=2963&gpuId=1592&gpuCount=0&gpuType=ALL&deviceType=ALL&storageModel=ALL&showRamDisks=false&memoryChannels=0&country=&scoreType=graphicsScore&hofMode=false&showInvalidResults=false&freeParams=&minGpuCoreClock=&maxGpuCoreClock=&minGpuMemClock=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock=
bence avg si.

Ceasar123

80+ Silver
Açıkçası anakart yüzünden olduğunu sanmıyorum.
Anakart yüzünden değil zaten.
Ankart işlemcinizi besliyor, ekran kartınızda zaten pcie 3 onuda besliyor yani.
Anakart taraflı sorun yok.

Bize sisteminizi detaylı verirmisiniz.
Ram sayısı, ram alanı, ram hızı, ram cl değerleri
İşlemci ve ekran kartı çalışma sıcaklığı vs. vs.
Sadece işlemci ve ekran kartı ile çözemeyiz.

Anakart yüzünden değil zaten.
Ankart işlemcinizi besliyor, ekran kartınızda zaten pcie 3 onuda besliyor yani.
Anakart taraflı sorun yok.

Bize sisteminizi detaylı verirmisiniz.
Ram sayısı, ram alanı, ram hızı, ram cl değerleri
İşlemci ve ekran kartı çalışma sıcaklığı vs. vs.
Sadece işlemci ve ekran kartı ile çözemeyiz.
1 Adet ram var. Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 kaç cl bilmiyorum ama sanırım 16 çünkü çok ucuz değildi. İşlemci 72-78 civarı arasında çalışıyor. Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor genelde geçince bile maks 61-62 oluyor

Ceasar123

80+ Silver
1 Adet ram var. Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 kaç cl bilmiyorum ama sanırım 16 çünkü çok ucuz değildi. İşlemci 72-78 civarı arasında çalışıyor. Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor genelde geçince bile maks 61-62 oluyor
Tamamdır sorun anlaşıldı.
Tek modül ram kullanıyorsunuz o yüzden böyle.
İsterseniz 64gb isterseniz 4gb ram kullanın. Her zaman 2 modül kullanmanız gerekiyor tam performans için.
O yüzden genel olarak 2x8gb (16gb), 2x16gb (32gb) kullanılır.
O izlediğiniz testlerde asla tek modül ram göremezsiniz.

Tamamdır sorun anlaşıldı.
Tek modül ram kullanıyorsunuz o yüzden böyle.
İsterseniz 64gb isterseniz 4gb ram kullanın. Her zaman 2 modül kullanmanız gerekiyor tam performans için.
O yüzden genel olarak 2x8gb (16gb), 2x16gb (32gb) kullanılır.
O izlediğiniz testlerde asla tek modül ram göremezsiniz.
Peki çift modül yerine tek modül ram olması 8-10 FPS fark yaratır mı ki? Ben 2-3 maks etkiler diye düşünüyordum

Açıkçası anakart yüzünden olduğunu sanmıyorum. Hocam şu an şöyle bir şey fark ettim ama İngilizcem mükemmel olmadığı için buraya sorayım. 3DMark Timespy testinde diğer kartların 18-19 bin puanlar aldığından bahsetmiştim. Sanırım o Top 100 listesiymiş. Average olarak 16.970 diyor. Orada bulunan 100 ekran kartı rastgele mi yoksa en iyi puan yapmış ilk 100 RX 7700XT'mi ve average yazan yer 7700XT'lerin genel ortalaması mı söyleyebilir misiniz? Linki bırakıyorum: https://www.3dmark.com/search#advanced?test=spy P&cpuId=2963&gpuId=1592&gpuCount=0&gpuType=ALL&deviceType=ALL&storageModel=ALL&showRamDisks=false&memoryChannels=0&country=&scoreType=graphicsScore&hofMode=false&showInvalidResults=false&freeParams=&minGpuCoreClock=&maxGpuCoreClock=&minGpuMemClock=&maxGpuMemClock=&minCpuClock=&maxCpuClock=
ayrıca bu konu hakkında fikriniz var mı? bu test en önemlisi çünkü darboğaz vs bakmadan direkt ekran kartını test ediyor

Buyrun Cyberpunk ta var bu testte
gerçekten çok fark ediyormuş. 2024 yılı itibariyle 2. 16 yı alıp 32 yapmak mı daha mantıklı sizce yoksa 8.2 yapmak mı?

Ceasar123

80+ Silver
ayrıca bu konu hakkında fikriniz var mı? bu test en önemlisi çünkü darboğaz vs bakmadan direkt ekran kartını test ediyor

gerçekten çok fark ediyormuş. 2024 yılı itibariyle 2. 16 yı alıp 32 yapmak mı daha mantıklı sizce yoksa 8.2 yapmak mı?
Elinizde hazır 16 varken elinizdeki ramin aynısından alıp ölye ekleyin. 2x16gb olsun.

2x8gb günümüz için yeter ancak, şuan bazı oyunlarda ram kullanımı 16gb'ı geçti bile.
Hogwarts legacy 23gb civarı
Last Of Us 17gb civarı
Warzone 17gb civarı
Ram yiyor zaten

Hazır elinizde 16gb varken aynısından alıp 32gb yapın, geleceğe dönük olsun aynı zamanda.

Elinizde hazır 16 varken elinizdeki ramin aynısından alıp ölye ekleyin. 2x16gb olsun.

2x8gb günümüz için yeter ancak, şuan bazı oyunlarda ram kullanımı 16gb'ı geçti bile.
Hogwarts legacy 23gb civarı
Last Of Us 17gb civarı
Warzone 17gb civarı
Ram yiyor zaten

Hazır elinizde 16gb varken aynısından alıp 32gb yapın, geleceğe dönük olsun aynı zamanda.
Hocam aynısını bulmak zor. Satılıyor ama sahte diyenler var o yüzden aynı MHz ve CL olan başka bir 16 GB ram alsam birbirlerine uyarlar mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom