ekran kartı fan ayarı

Msı afterburner programını kur , oyunlarda ekran kartı fan değerini görebilirsin ve ona göre yükseltebilirsin ve ya alt + r tuşuna tıklayıpta fan değerlerini görüp yükseltebilirsiniz.
hocamh hangı fan degerıne gore orayı yukselteyım kaça kaç olsun

hocamh hangı fan degerıne gore orayı yukselteyım kaça kaç olsun
Oyunda fan hızının kaç rpm olduğuna bak , sonra ona göre deneyerek artır. Örneğin benim ekran kartımın fanları max 3000 rpm ye çıkıyor %90 yapıyorum orayı ve 2750 rpm de çalışıyor ve 3 derece daha az ısınıyor ekran kartı. Sizin ekran kartınız örneğin 2500 rpm de filan çalışıyorsa sizde sesi rahatsız etmeyecek şekilde fan hızını artırabilirsiniz

Oyunda fan hızının kaç rpm olduğuna bak , sonra ona göre deneyerek artır. Örneğin benim ekran kartımın fanları max 3000 rpm ye çıkıyor %90 yapıyorum orayı ve 2750 rpm de çalışıyor ve 3 derece daha az ısınıyor ekran kartı. Sizin ekran kartınız örneğin 2500 rpm de filan çalışıyorsa sizde sesi rahatsız etmeyecek şekilde fan hızını artırabilirsiniz
tamamdır hocam ben rpm lere bakayım sıze yazayım olurmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pekı hocam bu yaptıgımız ıs uv veya oc olmuyor demı zararı yoktur yanı

tamamdır hocam ben rpm lere bakayım sıze yazayım olurmu

pekı hocam bu yaptıgımız ıs uv veya oc olmuyor demı zararı yoktur yanı
Herhangi bir zararı yoktur.

Sıcaklık değerlerinin düşüp düşmediğinide yazarsanız sevinirim

merhabalar normalde ekran kartım 79 80 derecelerını goruyordu bende experınce uzerınden sadece fan ayarını degıstırdım 75 derecede sınırlandırdım ve gayette işe yaradı ustune sıcaklık cıkmıyor ama aklımda soru kaldı sadece fan ayarını degıstırdım voltaj vb. seyler yapmadım bu pc ye zararı olurmu bu yaptıgım fan ayarı overclock oluyormu
Sıcaklık limiti performansını düşürür başla zararı olmaz.

hocam sıcaklıgı 75 e sabıtledıgım ıcın 75 ustune cıkmıyor rpm ler ıse 2250 bandında dolasıyor

Ekler

• da forum.png
    da forum.png
    2.9 MB · Hit: 56
Geri