Çözüldü✓ Ekran kartı fan değişimi

nincaez

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar ben de inno3d ichill 3080 x4 ekran kartı var bu ekran kartımın 4 fanı var normalde ama geçen haftalar da 2 tanesi dönmeyi bıraktı stres testi de yapsam oyunda girsem çalışmıyor soketleri kontrol ettim soketleri takılı sağlam gözüküyor fanları değiştirmek istiyorum çünkü bu ekran kartı eski ve ben 2. El aldım sıfır fan seti alıcagım nerden alacağım konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız cok sevinirim) bütçem 500-1000tl)

Merhabalar ben de inno3d ichill 3080 x4 ekran kartı var bu ekran kartımın 4 fanı var normalde ama geçen haftalar da 2 tanesi dönmeyi bıraktı stres testi de yapsam oyunda girsem çalışmıyor soketleri kontrol ettim soketleri takılı sağlam gözüküyor fanları değiştirmek istiyorum çünkü bu ekran kartı eski ve ben 2. El aldım sıfır fan seti alıcagım nerden alacağım konusunda hiçbir fikrim yok yardımcı olursanız cok sevinirim) bütçem 500-1000tl)
Elinde eski tip modem vs varsa adaptörünü al 12v bile olir 2 kablo ile soketlerine voltaj ver çalışıyor ise fanlarda sorun yoktur varsa zaten değiştirirsin önce kontrol
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Su tarz bisiler evde illaki vardır

Fanı söküp sokete voltaj ver korkma sorun yok çarpmazda

Ekler

• 1000160571.webp
    1000160571.webp
    16 KB · Hit: 18
Elinde eski tip modem vs varsa adaptörünü al 12v bile olir 2 kablo ile soketlerine voltaj ver çalışıyor ise fanlarda sorun yoktur varsa zaten değiştirirsin önce kontrol

Su tarz bisiler evde illaki vardır

Fanı söküp sokete voltaj ver korkma sorun yok çarpmazda
Fanları sokemedim soketlere ulaştım ekran kartını söktüm ancak soketleri cikartamiyorum ne kdr zorlasam da cikmiyorlar

fan seti 2.el sitelerden veya yurtdışı sitelerinden bulabilirsin ancak sana tavsiyem bir teknik servise ver elinde illaki muadil uyumlu fan çıkacaktır

Zorlamana gerek yok soketin pini varsa oturmuştur önce orayı çıkar ufak bir cimbiz felan bul ama karta zarar verme
Ekran kartını şuan söktüm çalışmayan küçük fana dediğin yöntemi denedim çalıştı ancak büyük fanın pinine ulasamiyorum ekran kartinin sogutucu blogunu sökmem lazım ekran kartının ana kartının üstüne takıli pini bloğu sökmeye de cesaret edemiyorum

fan seti 2.el sitelerden veya yurtdışı sitelerinden bulabilirsin ancak sana tavsiyem bir teknik servise ver elinde illaki muadil uyumlu fan çıkacaktır
Bu markaya modele çok bakan bilgisayarci yok özellikle yaşadığım şehir de ben yurtdışı sitelerinden alıp değiştirmek istiyordum