Neler Yeni

Ekran Kartı fan hızı kaç RPM olmalı

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler bugün rdr 2 oynarken ekran kartının fan sesi dışarıya çok geliyordu. Ama GPU fan hızı 1800-2000 RPM de dönüyordu. Ekran kartı sıcaklığıysa sabit 60 derecede çalışıyor. Sıcaklık değeri rdr 2 de normal geldi ancak RPM mi fazla ? Kasadan gelen fan sesi normal mi? Normalde valorant cs tarzı oyunlar oynarken fan sesi gelmiyordu ancak rdr 2 de fan sesi söylediğim RPM lerde dönmeye başladı. Normal midir?

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Eren Bilal Cihan
Arkadaşlar iyi günler bugün rdr 2 oynarken ekran kartının fan sesi dışarıya çok geliyordu. Ama GPU fan hızı 1800-2000 RPM de dönüyordu. Ekran kartı sıcaklığıysa sabit 60 derecede çalışıyor. Sıcaklık değeri rdr 2 de normal geldi ancak RPM mi fazla ? Kasadan gelen fan sesi normal mi? Normalde valorant cs tarzı oyunlar oynarken fan sesi gelmiyordu ancak rdr 2 de fan sesi söylediğim RPM lerde dönmeye başladı. Normal midir?
Ekran kartının modeline ve ekran kartına bağlı bu durum malum her kart aynı seviye sogutma ile gelmiyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının modeline ve ekran kartına bağlı bu durum malum her kart aynı seviye sogutma ile gelmiyor
Hocam yazmayı unutmuşum kusuruma bakmayın ekran kartım asus dual rx7800xt işlemci ryzen 5 7600

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Göksel
sıcaklığı 70 dereceye çıkana kadar fanı yavaşlatabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

70 derecede 1750 rpm yeterli olur gibi sana amd software uygulamasından yapabilirsin benimki böyle

max 70 derece gördüm

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-26 131718.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-26 131718.png
    2.2 MB · Hit: 19

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
sıcaklığı 70 dereceye çıkana kadar fanı yavaşlatabilirsin

70 derecede 1750 rpm yeterli olur gibi sana amd software uygulamasından yapabilirsin benimki böyle

max 70 derece gördüm
Hocam ben bu işlerden çok fazla anlamıyorumda şu an otomatikte bu ayarlar muhtemelen. Bu şekilde kullansam bi sorun çıkartır mı ? Benim merak ettiğim şey gpu sıcaklığı 60 derecedeyken 1800 2000 rpm değerleri normal midir yani sisteme bir sorun çıkartır mı? Kasadan gelen fan sesi bi korkuttu ondan sormak istedim

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
mecit burak kılıç
Hocam ben bu işlerden çok fazla anlamıyorumda şu an otomatikte bu ayarlar muhtemelen. Bu şekilde kullansam bi sorun çıkartır mı ? Benim merak ettiğim şey gpu sıcaklığı 60 derecedeyken 1800 2000 rpm değerleri normal midir yani sisteme bir sorun çıkartır mı? Kasadan gelen fan sesi bi korkuttu ondan sormak istedim
fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa otomatikte bırakın hocam rahatsız ediyorsa fanları 65-70 derecede çalışması için yavaşlatın kart kendini 60larda tutmak için zorluyor fanları bunda sıkıntı yok size kalmış

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa otomatikte bırakın hocam rahatsız ediyorsa fanları 65-70 derecede çalışması için yavaşlatın kart kendini 60larda tutmak için zorluyor fanları bunda sıkıntı yok size kalmış
Fan sesi rahatsız etmiyor hocamda 1800-2000 rpmler normal midir? Birde yukarıdaki arkadaşın attığı görseldeki ayarı yapsam olur mu?

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
mecit burak kılıç
Fan sesi rahatsız etmiyor hocamda 1800-2000 rpmler normal midir? Birde yukarıdaki arkadaşın attığı görseldeki ayarı yapsam olur mu?
1800 2000 rpm normaldir sizi rahatsız etmiyorsa dokunmayın hiç

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Göksel
60 derecede fanların o hızda olması fan ömrünü azaltır

ama anlamıyorsanız uğraşmayın bari rahatsızda etmiyormuş

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
60 derecede fanların o hızda olması fan ömrünü azaltır

ama anlamıyorsanız uğraşmayın bari rahatsızda etmiyormuş
Valla otomatik amd nin kendi yaptığı bu ayarlarda fan ömrü azalıyor mu?

1800 2000 rpm normaldir sizi rahatsız etmiyorsa dokunmayın hiç
Hocam siz normal demişsiniz aşağınızdaki arkadaş fan ömrü azaltır demiş bilemedim

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
mecit burak kılıç
Valla otomatik amd nin kendi yaptığı bu ayarlarda fan ömrü azalıyor mu?

Hocam siz normal demişsiniz aşağınızdaki arkadaş fan ömrü azaltır demiş bilemedim
2000 rpm çok azami bir rakam değil ayar yapmayı youtubeden biliyorsanız kartın sıcaklığını arttırıp fanları düşürebilirsin ancak bence rahatsız etmiyorsa gerek yok çünkü kartın sıcaklığı tüm sisteme yayılıp diğer parçalarıda ısındırıyor

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Göksel
yani fan ne kadar çok çalışırsa ömrü o kadar hızlı azalır benim tavsiyem ekran kartını 70 derecede tutacak bir fan ayarının ideal olacağıdır fan seside azalıyor bu vesile ile

anlamıyorsanız uğraşmayın o kadarda önemli değil çalışsın o rpmlerde

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
yani fan ne kadar çok çalışırsa ömrü o kadar hızlı azalır benim tavsiyem ekran kartını 70 derecede tutacak bir fan ayarının ideal olacağıdır fan seside azalıyor bu vesile ile

anlamıyorsanız uğraşmayın o kadarda önemli değil çalışsın o rpmlerde
Hocam içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim ikinizede yardımınız için @Cagdas5389

Top Bottom