Neler Yeni

Yardım Ekran kartı fanları döndüğünde ses çıkarıyo

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
Ses çıkarıyo dediğiim döndüğü için bir uğultu oluyo bunu nasıl düzeltebilirim

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Fanları amd üretmiyor ama eski amd kartlar sıkıntı yaratabiliyor. Kartı söküp fanları temizlemeyi ve rotor milini yağlamayı dene. Ağır yağ sürersen fanların yavaşlar elinde ince yağ yoksa o işe girme.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ses çıkarıyo dediğiim döndüğü için bir uğultu oluyo bunu nasıl düzeltebilirim
Bu arada ekran kartının markası nedir?

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fanları amd üretmiyor ama eski amd kartlar sıkıntı yaratabiliyor. Kartı söküp fanları temizlemeyi ve rotor milini yağlamayı dene. Ağır yağ sürersen fanların yavaşlar elinde ince yağ yoksa o işe girme.

Bu arada ekran kartının markası nedir?
msı gaming x trio ve ince yağ falan dedin o ne ve rotor mili nerde

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Senin bu meseleyi istediğin şekilde çözüme kavuşturman pek mümkün değil garantiye göndersen çalışmasına mani olmadığı için kabul etmezler. sen ellersen de garanti kapsamından çıkar. Fanlar tozlu mu? Ekran kartı 2. el mi? Bu forumda haddinden fazla 2. el övücülüğü var da.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
Senin bu meseleyi istediğin şekilde çözüme kavuşturman pek mümkün değil garantiye göndersen çalışmasına mani olmadığı için kabul etmezler. sen ellersen de garanti kapsamından çıkar. Fanlar tozlu mu? Ekran kartı 2. el mi? Bu forumda haddinden fazla 2. el övücülüğü var da.
kart 2.el evet ama bu başta da vardı çok takmadım ama çözümü varsa ben kendim yapmak istedim

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Kirden kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. Tahminimce kasanın içindeki hava akımından kaynaklanıyor. Ekran kartına doğru üfleyen kasa fanın olabilir. yada fanların şeklinden kaynaklı olabilir ama bu ekran kartının uğultu yaptığı hiç kulağıma gelmedi.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
Kirden kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. Tahminimce kasanın içindeki hava akımından kaynaklanıyor. Ekran kartına doğru üfleyen kasa fanın olabilir. yada fanların şeklinden kaynaklı olabilir ama bu ekran kartının uğultu yaptığı hiç kulağıma gelmedi.
video da belli olmuyor ses

yoksa atıcam da

özellikle orta fanı

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Fanların kaç rpmde döndüğünü görebileceğin panel varmı. Varsa fanı değiştirirsin sanırsam fan internette bulunur ve değiştirmesi çok zor değildir.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
Fanların kaç rpmde döndüğünü görebileceğin panel varmı. Varsa fanı değiştirirsin sanırsam fan internette bulunur ve değiştirmesi çok zor değildir.
işte yükte falan geliyor uğultu sesi furmak açtım rpm bakmak için1250 rpmlerde

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Kasada ekran kartına üfleyen fan yok eminsin değil mi?

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE
Kasada ekran kartına üfleyen fan yok eminsin değil mi?
Kasanin içinde kart böyle zaten kartı ilk adlığımda kasanın içinde değil uzay montaj denedim öyle de uğultu vardı

kartın fanlarıını nasıl çıktığnı birde hangi yağı kullanacağmı bilmiyorum

https://tr.aliexpress.com/item/1005005497531643.html
fanları buldum

Videoda adamın biri fanlara cırt kelepçeyi takıyodu çevire çevire çıkartıp oraya yapıyordu

Ekler

• Screenshot_20250212-031123.jpg
    Screenshot_20250212-031123.jpg
    360.3 KB · Hit: 6

Aslanalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğitalp aslıyüce
Ön paneldeki fanlar ekran kartına üflüyor. Eğer sıkıntının bundan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız Coil whine olabilir siren sesi gibi mi geliyor yoksa ıslık sesi gibi mi? Birde fanları tek tek deneyebileceğiniz bir uygulama var mı?

/şunun gibiyse coil whine

Ön paneldeki fanlar ekran kartına üflüyor. Eğer sıkıntının bundan kaynaklanmadığını düşünüyorsanız Coil whine olabilir siren sesi gibi mi geliyor yoksa ıslık sesi gibi mi? Birde fanları tek tek deneyebileceğiniz bir uygulama var mı?

1:37

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
326
İsim
EmreE

1:37
Hayır bildiğin ses uğultu gibi fanlarıda tek tek dururarak denedim ve orta fanda çok uğultu var eğer ön fanlardan olsa en öndeki ve en arkadaki fanlarada da olurdu gerçi onlarda da varda ortadaki kadar çok değil

Böyle bir ses olsa kartı çöpe atarım zaten

Top Bottom