Neler Yeni

Ekran kartı fanları yüksek devirde ses çıkarıyor

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
ASUS DUAL RX 5500XT 4gb ekran kartım %78 fan devrinden sonra tıkır tıkır ses çıkarmaya başlıyor bunu msı afturburner üzerinden yüksek devire alarak öğrendim ama şöyle bir şey var 10 dk Furmark testine soktum ona rağmen %72 fan devirine geldi ne kadar zorlarsam zorlayım %78 e gelmedi ve haliyle %78 civarına gelmediği için tıkır tıkır ses yoktu sizce garantiye göndermelimiyim ne yapayım

arisaka

80+ Bronze
Dünyanın en kaliteli markaları da olsa giriş sınıfı ürünlerine kötü malzeme kullanıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Darth Vader
ASUS DUAL RX 5500XT 4gb ekran kartım %78 fan devrinden sonra tıkır tıkır ses çıkarmaya başlıyor bunu msı afturburner üzerinden yüksek devire alarak öğrendim ama şöyle bir şey var 10 dk Furmark testine soktum ona rağmen %72 fan devirine geldi ne kadar zorlarsam zorlayım %78 e gelmedi ve haliyle %78 civarına gelmediği için tıkır tıkır ses yoktu sizce garantiye göndermelimiyim ne yapayım
Gönder gitsin.

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kartın fanlarını mı düzeltirler bana yeni kart mı verirler yoksa para iadesi mi yaparlar

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Dünyanın en kaliteli markaları da olsa giriş sınıfı ürünlerine kötü malzeme kullanıyorlar.
Marka veya model ile alakası yok. Rog Strix serisi kart kullanıyorum (Asus'un en pahalı serilerinden) fan hızını manuel %100 yaptığımda (test amaçlı) masanın üzerinde B-747 model uçak motoru çalışıyor.✈️

arisaka

80+ Bronze
ROG strix serisi kartlarda kullanılan fanlar 2500+ rpm leri görüyorlar ve bu rpm de dünya üzerinde uçak motoru gibi ses çıkartmayacak tek bir fan yok, öyle bir teknoloji de yok. Konu ne? fanlardan gelen tıkırtı, peki sen tıkırtı duyuyor musun? o kadar yüksek rpm de bile duymuyorsun, demek ki neymiş ASUS ROG strix serisinde çok daha kaliteli fanlar kullanıyormuş.

Bir yorum yazarken konuyu iyice kavrayın ona göre yorum yazın.

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim kart 2650 rpmde de çok ses çıkarmıyor
ROG strix serisi kartlarda kullanılan fanlar 2500+ rpm leri görüyorlar ve bu rpm de dünya üzerinde uçak motoru gibi ses çıkartmayacak tek bir fan yok, öyle bir teknoloji de yok. Konu ne? fanlardan gelen tıkırtı, peki sen tıkırtı duyuyor musun? o kadar yüksek rpm de bile duymuyorsun, demek ki neymiş ASUS ROG strix serisinde çok daha kaliteli fanlar kullanıyormuş.

Bir yorum yazarken konuyu iyice kavrayın ona göre yorum yazın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2800 rpm e dayandığında tıkırtı başlıyor

arisaka

80+ Bronze
Benim kart 2650 rpmde de çok ses çıkarmıyor

Mesaj otomatik birleştirildi:

2800 rpm e dayandığında tıkırtı başlıyor
Industrial fan nedir, fanlar normalde kaç rpm döner, piyasada ki fanların rpm değerleri nedir gibi şeyleri araştırın bence. Bu konular hakkında bilginiz olmadan 2800rpm dönen bir fanın ne demek olduğunu kavrayamazsınız.

Top Bottom