Yardım Ekran Kartı Güç bağlantısı İle İlgili bir sorum olacak.

FreeSouL

80+
Reaksiyon skoru
63
Beyler Ekran kartım 8+8 Güç girişi olan bir model.

Güç kaynağım modüler. Bir tane direkt 6+2 pin var 1 tanede dual 6+2 li kablo var. Hatta şekiller şöyle. 2 çıkıştan mı güç vermek mantıklı yoksa tek çıkıptan dual başlığı mı kullanmak ?

1764431419432.webp

Bunun montajını yaparken direkt 1 çıkıştan gelip 2 tane 6+2 pin çıkışlı olanı mı takayım yoksa 1 ondan 1 diğerinde takıp çift başlının birisinin boş durması mı mantıklı olur ? Genel kullanımda veya aşırı yük altında bir farkları olur mu yoksa sadece görsel fark mı bu iki kablo..

2 ayrı PCIe kablosu takacaksın hocam.
Dual başlıklı olanın bir ucunu boş bırak, diğer kabloyla birlikte kullan.

Dual olan sadee 1 tane 6+2 gücü verebilir diye yorumladım. Bu yüzden bi dual bi de tekli olandan takabilirsiniz

Şuan öyle taktım ama oradan o kablo sarkıyor öyle ! Çift çıkşlı olan ortada duruyor öyle.

Ben kimsede böyle sarkan kablo görmemiştim sanki :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle oldu bu montaj normal mi ?

Dual 6+2 yi taksan daha güzel duracak sanki ama tam gücü yük altında verebilir mi öyle yaparsam ?

1764434492713.webp

Son düzenleme:
Kullandığın ekran kartı ve güç kaynağına göre değişir. Güç kaynağı tek hattan kaç w güç veriyor? ekran kartı kaç w istiyor?

Kullandığın ekran kartı ve güç kaynağına göre değişir. Güç kaynağı tek hattan kaç w güç veriyor? ekran kartı kaç w istiyor?

Ekran kartı Msi 6750XT
Güç Kaynağı MSİ A750GL modüler olan.

Değerleri şöyle

Ekran kartınında max güç çekişi 250W heralde.

1764435277994.webp

Evet max güç değeri 250w. Tek hat iki çıkışlı 6+2 pin ile de kullanabilirsin bir problem olmaz. 3 yıldır 6800xt'yi tek hat iki çıkışlı kullanıyorum ancak en sağlıklısı iki ayrı hat kullanmak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,449
Üyeler
185,728
Son üye
mcginn0
Geri