Neler Yeni

Ekran kartı hariç sistem önerisi verir misiniz toplam bütçe 220.000 TL

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Kangal Kangaoğlu

naresta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ramazan Başer
İşlemci: Sadece oyun amaçlı olmadığı için 9800x3d olmamalı, 9950x3d bekle ya da 7950x3d alabilirsin.

Ram: 32x2’den 64 gb ram olmalı en az eğer büyük sahnelerde işlem yapmayacaksanız gayet yeterli olur. Mhz olarak 6400 mhz gayet yeterli olur.

Anakart: Yeni nesil x870 olsa güzel olur. Bütçeye göre bir tanesini seçersin.

Powersupply: 1000 watt olmalı.

SSD: Samsung 990 pro gayet güzel. Daha fazla bütçe ayırabilirim dersen Crucial t700’e bakabilirsin.

Monitör: Eğer ağırlıklı olarak FPS oyunları oynamayacaksan kesinlikle 4k oled ekran olmalı. 27 inç 4k oled bu sene çıkacak onları bekleyebilirsin ya da 32 inç 4k oled alabilirsin. Ama render alacam dersen ve renk doğruluğu vs daha önemliyse onu kendi araştırmalarına göre al.

Kasa zevk işi ATX ya da E-ATX bir kasa bakarsın.

Sıvı soğutucu da en önemli detaylardan birisi zira render için iyi soğutma gerekiyor. Lian Li Galahad ii performance 360 kullanıyorum gayet güzel ama başka seçeneklere de bakabilirsin.
Monitör bütçeye dahil değil zaten hali hazırda ROG Swift 360Hz PG259QNR modelini kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartsız yazmışsınız ya ondan öyle dedim yoksa 4090'la o fiyata ulaşılabilir ama yine de yüksek bütçe
açıklamasında belirttim ya dostum 5090 ekran kartı ekleyeceğim o da bu bütçeye dahil olacak diye :D

v123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Veli
1080p monitör kullanmaya devam edecek misin değitirecek misin yoksa. Monitör önerisini de o yüzden verdim değiştirmek istersen aklında bulunsun.

naresta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ramazan Başer
1080p monitör kullanmaya devam edecek misin değitirecek misin yoksa. Monitör önerisini de o yüzden verdim değiştirmek istersen aklında bulunsun.
Muhtemelen değiştireceğim de şu anda onun aşırı bi acelesi yok

Top Bottom