YusufShn01
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 641
- İsim
- Yusuf Emre Şahin
Son günlerde hepimiz görüyoruz ki orta ve yüksek performanslı bazı ekran kartlarının sıfır fiyatları kabul edilebilir olmasa bile en azından dudak uçuklatmayacak fiyatlara düşmüş durumda. Örnek olarak Abdullah abi 4070 ti serisi için bir girişimde bulundu, bir süreliğine de olsa fiyatları düştü. Şimdi görüyorum ki MSİ kampanya yapmış. rx 6000 serisi kartlar uzun zamandır görmediği fiyatlara düşmüş durumda. Ama benim rahatsız olduğum bir durum var. Bakıyorum mesela rx 6500 xt şu an 3699 tl ye hepsiburada üzerinden satışta. rx 6500 xt'nin yarı performansını bile veremeyen ve gayet eski bir kart olan rx 550 ise 3000 tl civarlarında satılıyor. Bunun gibi bir çok örnek var. Şimdi diyeceksiniz alma, almayacağım, insanlar da almıyor fakat, bu fiyatların böyle olması ikinci el piyasasını olumsuz etkiliyor. Mesela 1000-1500 civarında rx 570 bulabiliyorsunuz 2. el olarak veya muadilleri biraz araştırılınca bulunabiliyor. Fakat görüyorum ki 2 gb belleğe sahip rx 550, gt 1030, r7 370 (daha çok örneklendirilebilir) gibi kartlar da 1000 tl bandında satılıyor. Uzun lafın kısası, 2. elde orta ve üst seviye kartların fiyatları olması gerektiği yere yavaş yavaş gelirken, düşük seviye kartların hala pek fiyatlarının düşmemesi. Sıfır olarak baktığımızda da aynısını görebiliyoruz. Genel olarak düşünmeye çalışın lütfen, durumu olmayıp da düşük bir kartın bile hayalini kuran çok genç var, üstüne düşeni yapması gerekenler yapmıyor, en azından biz bir şeyler yapalım istiyorum. Ben şahsen bu durumdan çok rahatsızım, benim gibi olan varsa ve çözüm önerisi sunabilirseniz buyrun bekliyorum..