Neler Yeni

Ekran kartı rgb sorunu

oldxkool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oytun
Selamlar.

Geçtiğimiz haftalarda yeni sistem kurdum. Msi geforce rtx 4060 ti 16gb gaming x ekran kartım var. Ekran kartının üzerindeki rgb ışıklandırma oyuna girdikten kısa bir süre sonra sönüyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar yanıyor. Msi uygulamasından kontrol ettiğimde ışıklandırmanın rengini ve animasyonunu ayarlayabiliyorum. Aklıma ilk etapta ekran kartı ısınınca veya yükteyken otomatik rgb ışıklandırmayı kapatabileceği geldi. Bu yüzden midir yoksa bir problem olabilir mi?

Teşekkürler

yusufns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Yusuf Enes
MSI GeForce RTX 4060 Ti ekran kartınızın RGB ışıklandırmasının oyuna girdikten sonra sönmesiyle ilgili yaşadığınız sorun oldukça yaygın bir durum ve genellikle birkaç nedenden kaynaklanabilir

MSI Afterburner Ayarları
Overclocking Ekran kartınıza yaptığınız overclock işlemleri stabilitesini etkileyerek RGB ışıklandırmasının da düzgün çalışmasını engelleyebilir Overclock ayarlarınızı sıfırlayarak durumu kontrol edebilirsiniz
Power Limit Power limit ayarını düşürmek de bazen bu sorunu çözebilir
Fan Hızı Fan hızını artırmak ekran kartının soğumasını sağlayarak RGB sorununu çözebilir

Sürücü Sorunları
En Güncel Sürücü Ekran kartı sürücünüzün güncel olduğundan emin olun MSIın resmi web sitesinden en son sürücüyü indirerek yükleyebilirsiniz
Eski Sürücü Denemesi Sorun güncel sürücüyle başladıysa bir önceki sürücüye dönerek durumu kontrol edebilirsiniz

Yazılım Çakışmaları
Diğer Aydınlatma Yazılımları Bilgisayarınızda başka bir aydınlatma yazılımı örn Razer Synapse Corsair iCUE varsa bu yazılımlar MSI Afterburner ile çakışabilir Bu yazılımları kapatarak veya ayarlarını değiştirerek sorunu çözebilirsiniz

Donanım Sorunu
RGB Bağlantısı Nadir durumlarda RGB bağlantısında bir sorun olabilir Ekran kartını çıkarıp tekrar takarak veya farklı bir PCIe yuvasına takarak durumu kontrol edebilirsiniz
Arıza Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa ekran kartınızda bir arıza olabilir Bu durumda garanti kapsamında servise gönderebilirsiniz

MSI Afterburner Güncellemesi MSI Afterburner yazılımının da güncel olduğundan emin olun
Windows Güncellemeleri Windows işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun
BIOS Güncellemesi Anakartınızın BIOSunu güncelleyebilirsiniz ancak bunu dikkatli yapmalı yanlış yaparsanız sisteminiz zarar görebilir
Diğer Uygulamaları Kapatın Oyun oynarken arka planda çalışan diğer uygulamaları kapatarak sistem kaynaklarını boşaltabilirsiniz

NOT: Ekran kartı ısınması nedeniyle RGBnin kapanması normal bir durum değildir Ancak overclock veya yazılımsal sorunlar nedeniyle bu durum yaşanabilir Yukarıdaki çözümleri deneyerek sorunu çözemezseniz bir teknik servise başvurmanız en doğru olacaktır

Umarım bu bilgiler sorununuzu çözmenize yardımcı olur Başka sorularınız sorabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,574
Üyeler
160,264
Son üye
sam010
Top Bottom