Neler Yeni

Yardım Ekran Kartı Saat Frekansı Hep Aynı Ve Sabit!

BiSakin

80+
Reaksiyon skoru
21
Merhabalar, şimdi benim sorunum şu(sorunmudur bilmiyorum) ;
benim ve kardesimin 2 tane bilgisayarı var ve kasadaki parcaların herşeyi aynı hicbiri farklı değil. Ve işin sorunu şudur ki kardeşimin ekran kartı sıcaklıgı boştayken 37-38 derece ve bellek hızları boşta 800mhzlerde. Benimki ise boşta 42 derece ve bellek saat oranım vesayri 6201mhzde. Sanırım bundan dolayı gpu sıcaklıgımızın arasında 3-4 derece fark var. benim istedigim ben bu overclocku nasıl kapatıp kardeşiminki gibi yapabilirim?
Gpu:Asus Gtx 1650

Ekler

• Desktop Screenshot 2023.02.15 - 03.59.30.34 (2).png
    Desktop Screenshot 2023.02.15 - 03.59.30.34 (2).png
    51.9 KB · Hit: 71
evet 2 monitor kullanıyorum
Bende de aynı sorun vardı.

Ana monitörüm 165 Hz, 2. monitörüm 75 hz.

Boştayken core ve memory clock değerleri çok yüksekti fakat ana monitörümü AMD uygulamasından 140 hz yaptığımda boştayken yüksek core ve memory clock değerlerinde çalisma sorununu cozdum. Nvidia programinda da vardir muhtemelen boyle bir ayar.Varsa dene

Boştayken core ve memory clock değerleri çok yüksekti fakat ana monitörümü AMD uygulamasından 140 hz yaptığımda boştayken yüksek core ve memory clock değerlerinde çalisma sorununu cozdum. Nvidia programinda da vardir muhtemelen boyle bir ayar.Varsa dene
ama niye boyle birsey var yanı niye hz degistireyim? cok fazla kullanıyor hep maxımumda ve hatırladıgım kadar 2. monıtorden sonra boyle bır seyler baslamıstı bende de. nereden o dediginiz ayarı yapıcaz?

cevabınız varmıdır?

Geri