Ekran kartı sıcaklığı kaç olunca fanlar çalışır

NosyLT1

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar asus prime rtx 5070 var ve fanları eskiden çalışmıyodu son 2 3 haftada fanları 35 36 dereceyken (boşta) ve onun üstüne çıkınca 3 fanda full çalışıyor ve çalışıncada sanki motor çalışma sesi kadar ses çıkıyor

ilk önce ekran kartı 35 dereceyken fanlarını çalıştırması normal mi benim bildiğim daha üst sıcaklıklara çıkınca başlıyor çalışmaya

bide bu fanlar çalışırken baya yüksek bi ses çıkıyor normal mi kulaklık takmasam çok ama çok duyuluyor odamdayken

50-55 derece civarında fan açmaya başlamalı. Daha düşük sıcaklıkta fan açıyorsa ya ek bir program ile ayar yapılmıştır ya da ben buna takılı kaldığını söyleyebilirim. Ekran kartına ayar yapılan msi after burner gibi bir program kullanmıyorsan DDU ile driveri kaldırıp tekrar yüklemeni öneririm.

50-55 derece civarında fan açmaya başlamalı. Daha düşük sıcaklıkta fan açıyorsa ya ek bir program ile ayar yapılmıştır ya da ben buna takılı kaldığını söyleyebilirim. Ekran kartına ayar yapılan msi after burner gibi bir program kullanmıyorsan DDU ile driveri kaldırıp tekrar yüklemeni öneririm.
valla normalde çalışmıyordu bilgisayarcıya gidip geldi sonra böyle olmaya başladı ek bi uygulama yok bilgisayarda sadece armoury crate var ondan yapılıyor mu ben bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bilgisayarımın fanlarıda çok sesli çalışıyor eskiden böyle değildi sıvı soğutucumun fanı bozulunca kasamın yedekte olan fanlarını taktık kasamda sıvo soğutucu yokken böyle ses çıkmıyordu aynı fanları geri takınca sıvı soğutucun fanları yerine bu sefer daha sesli çalışıyor sanki turbo ayarda

bide boşta 35 36 derece oyunlarda 50 65derece arası olması iyi midir?

Son düzenleme:
kral baktım bi adamın indirdiği uygulamalara vs. performanctest diye bişey indirmiş passmark software bu var sadece

şuanda gpu 35 derece fanlar çalışmıyor bide oyun girip test edicem nvdıa uygulamasından bakıyorum

Son düzenleme:
kral nvdia app üzerinden baktım şuanda valorant oynuyorum 52 derece normal mi bilmiyom ama herhalde normaldir şuanda ekran kartının fanları çalışmaya başladı yüksek ihtimalle ben sana 35 derece dedim ya armoury crateden bakıyodum o uygulamada sorun var çünkü 35 36 dereceyken nvdia appten baktım çalışmıyodu şuanda 51 derece yeni çalışmaya başladı fanlar bide 700 RPM DE normalmi fan dönmesi?

bide fanlar dönmeye başladığı zaman ekran kartından sssssssss diye sesler geliyo bildiğin ama kulağımı ekran kartına dayadığım zaman duyuluyo diğer türlü az duyuluyor

Ekler

• sss.webp
    sss.webp
    35.9 KB · Hit: 13
kral nvdia app üzerinden baktım şuanda valorant oynuyorum 52 derece normal mi bilmiyom ama herhalde normaldir şuanda ekran kartının fanları çalışmaya başladı yüksek ihtimalle ben sana 35 derece dedim ya armoury crateden bakıyodum o uygulamada sorun var çünkü 35 36 dereceyken nvdia appten baktım çalışmıyodu şuanda 51 derece yeni çalışmaya başladı fanlar bide 700 RPM DE normalmi fan dönmesi?

bide fanlar dönmeye başladığı zaman ekran kartından sssssssss diye sesler geliyo bildiğin ama kulağımı ekran kartına dayadığım zaman duyuluyo diğer türlü az duyuluyor
Choil while vardır cızırdama sesiyse o. Yani ses dışında sorun çıkartmaz.

Choil while vardır cızırdama sesiyse o. Yani ses dışında sorun çıkartmaz.
he tamam o zaman cızırdama geliyo evet bide baktım ekran kartım 50 dereceye 55 dereceye falan gelince fanları çalışmaya başlıyor 700 - 745 rpm de sonra 42 41 dereceye indirene kadar duruyor iyi midir? fan çalışma sesi vs. veya sıcaklığı sadece oyun açık olursa max 60 gördüm valo cs de arkada chrome spotify gibi şeyler olunca 56 60 dereceye kadar çıkıyor bide coil while sesini azaltmanın bi yolu vs. varmıdır zararı yoksa sıkıntı yokta sesi hafif rahatsız edici

Son düzenleme:

he tamam o zaman cızırdama geliyo evet bide baktım ekran kartım 42 - 43 dereceyken fanları çalışmaya başlıyor 700 rpm de iyi midir? fan çalışma sesi vs. veya sıcaklığı oyunlarda max 52 gördüm valo cs de bide coil while sesini azaltmanın bi yolu vs. varmıdır zararı yoksa sıkıntı yokta sesi hafif rahatsız edici
Ekran kartı fanının bu sıcaklıklarda çalışmasına hiç mi hiç gerek yok. Yani artık ne yüklendiyse silip ardından DDU ile driveri kaldırıp tekrar yükle. Kasanın içinin gözükeceği şekilde resim atsan çok iyi olur. Bakayım ne var ne yok.
Cızırdama konusuna yapılacak pek bir şey yok. Garantiyle uğraşabilirsin ama yani uğraşa değer mi orasına emin değilim. Bir zarar gelmeyeceğini bilsen yeter. Aşırı rahatsız etmiyordur umarım.

Ekran kartı fanının bu sıcaklıklarda çalışmasına hiç mi hiç gerek yok. Yani artık ne yüklendiyse silip ardından DDU ile driveri kaldırıp tekrar yükle. Kasanın içinin gözükeceği şekilde resim atsan çok iyi olur.
Cızırdama konusuna yapılacak pek bir şey yok. Garantiyle uğraşabilirsin ama yani uğraşa değer mi orasına emin değilim. Bir zarar gelmeyeceğini bilsen yeter. Aşırı rahatsız etmiyordur umarım.
yok tekrar baktım kasamın camını açıp yandada ekran kartının sıcaklığına baktım 50 - 56 derecelere çıkınca çalışıyor 41 dereceye gelince duruyor hatta cs girip tekrar bakayım

Ekran kartı fanının bu sıcaklıklarda çalışmasına hiç mi hiç gerek yok. Yani artık ne yüklendiyse silip ardından DDU ile driveri kaldırıp tekrar yükle. Kasanın içinin gözükeceği şekilde resim atsan çok iyi olur. Bakayım ne var ne yok.
cs girdim tam 57 derecedeyken fanlar dönmeye başladı 41 e düştü durdu tam olarak derece hesabı yaptım max 62 gördüm iyi midir?

Ekler

• PC 1.webp
    PC 1.webp
    49.1 KB · Hit: 13
  • PC 2.webp
    PC 2.webp
    34.8 KB · Hit: 9
  • PC 3.webp
    PC 3.webp
    33.4 KB · Hit: 13
  • PC 4.webp
    PC 4.webp
    30.2 KB · Hit: 9
Son düzenleme:
yok tekrar baktım kasamın camını açıp yandada ekran kartının sıcaklığına baktım 50 - 56 derecelere çıkınca çalışıyor 41 dereceye gelince duruyor hatta cs girip tekrar bakayım

cs girdim tam 57 derecedeyken fanlar dönmeye başladı 41 e düştü durdu tam olarak derece hesabı yaptım max 62 gördüm iyi midir?
Sıcaklıktan yana bir problem yok. Sıvı soğutmayı neden üste takmamış? Radyatör tam sığmıyor muydu?

şu kasanın fanlarıda çok sesli çalışıyor bunları nerden azaltabilirim bide azaltırsam pc de sıkıntı olur mu işlemcim ryzen 7 7800x3d

Sıcaklıktan yana bir problem yok. Sıvı soğutmayı neden üste takmamış? Radyatör tam sığmıyor muydu?
yoo sıvı soğutma üste takılı ama şey sıvı soğutmamın fanı bozuldu garantiye gitti geldi yapamadılar bizde kasamın 3 tane yedek fanı vardı onları taktık daha doğrusu bilgisayarcı taktı ama ben yeni soğutma yada kasamın bütün fanlarını değiştirmeyi planlıyorum lian li fanlar hoşuma gidiyor

şu kasanın fanlarıda çok sesli çalışıyor bunları nerden azaltabilirim bide azaltırsam pc de sıkıntı olur mu işlemcim ryzen 7 7800x3d

yoo sıvı soğutma üste takılı ama şey sıvı soğutmamın fanı bozuldu garantiye gitti geldi yapamadılar bizde kasamın 3 tane yedek fanı vardı onları taktık daha doğrusu bilgisayarcı taktı ama ben yeni soğutma yada kasamın bütün fanlarını değiştirmeyi planlıyorum lian li fanlar hoşuma gidiyor
Hiçbir sorun olmaz. Armoury crate fanxpert bölümünden tek tek fanlar gözüküyorsa autoya ya da duruma göre nasıl istersen öyle ayarlayabilirsin.
Fanlar hoş duruyor aslında. Tabii zevk meselesi.

Hiçbir sorun olmaz. Armoury crate fanxpert bölümünden tek tek fanlar gözüküyorsa autoya ya da duruma göre nasıl istersen öyle ayarlayabilirsin.
Fanlar hoş duruyor aslında. Tabii zevk meselesi.
böyle ayarlar hiç ellemedim sadece yukardan sessiz kısmına bastım hiçbir şey değişmedi hala çok sesli

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-09 050832.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-09 050832.webp
    31.8 KB · Hit: 11
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,156,935
Üyeler
183,787
Son üye
maksut