Neler Yeni

Ekran Kartı Sürücüsü Çöktü Valorant

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
hayır 6-7senedir var bu ekran kartı bende bu son 7aydır bu hatayı alıyorum
Ekran kartı ömrünü dolduruyor olabilir. Son 7 aydır bu sorun olduğuna göre ve değerleri en düşüğe kadar alıp çökmeye yeniden başladıysa ömrü bitmiş yönünde bence. Sisteminde eski sistem, yeni olsaydı başka şeyler deneyebilirdik. OCCT diye test programı var, onun ayarlarını tam bilmiyorum onla ekran kartını teste sokabilirsin 10-15 dakika bir sorun çıkmazsa sorun başka parçada olabilir.

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
ben bunu yapmıştım aynı şekilde ekran kartımı test etmek için hiç bir sorunla karşılaşmamıştım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı ömrünü dolduruyor olabilir. Son 7 aydır bu sorun olduğuna göre ve değerleri en düşüğe kadar alıp çökmeye yeniden başladıysa ömrü bitmiş yönünde bence. Sisteminde eski sistem, yeni olsaydı başka şeyler deneyebilirdik. OCCT diye test programı var, onun ayarlarını tam bilmiyorum onla ekran kartını teste sokabilirsin 10-15 dakika bir sorun çıkmazsa sorun başka parçada olabilir.
1-2ay kadar önce

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
Aa yaptım da tekrardan böyle errorlar çıktı nasıl halledicemki bunu hiç donma kasma bir şey olmadı da chatte bunlar yazıyor

Ekler

• s1.png
    s1.png
    35.9 KB · Hit: 66

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Aa yaptım da tekrardan böyle errorlar çıktı nasıl halledicemki bunu hiç donma kasma bir şey olmadı da chatte bunlar yazıyor
Bu hatalar Overclocktan kaynaklı olmuş olabilir. Bir de Furmark uygulaması var onda da 10-15 test edip sıcaklık değerlerine de bakabilir misin?

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
tabi indiriyorum şimdi ve bu gün böyle bir şey ile karşılaştım
Bu hatalar Overclocktan kaynaklı olmuş olabilir. Bir de Furmark uygulaması var onda da 10-15 test edip sıcaklık değerlerine de bakabilir misin?

pcnin ana ekranının her yerinde böyle noktalar çıkmaya başladı daha önce böyle bir şey yoktu hiç bir zaman yaşamadım bazen ekran tamamen gidiyor siyah ekran oluyor sonra geri geliyor dün ddu ile silip yükledikten sonra oldu

Ekler

• buneamk.png
    buneamk.png
    114.2 KB · Hit: 58

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,814
İsim
MehmedVII
Arkadaşlarbana yardım eder misiniz nvidia gtx960 ekran kartım intel i5 3470 işlemcim 8gb ram var ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alıyorum bazı günler almıyorum bazı günler alıyorum onun haricinde bir oyun indirip oynadığımda da unity hatası alıyorum ve bunları çözmek için ne gerekiyorsa yapsam da bunlardan kurtulamadım ama özellikle şu ekran kartı sürücüsü çöktü hatasını çözmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Nvidia GTX 960
Intel i5 3470
Ram 8GB

@Emmree
OC yapıyorsan oluyor bende de oluyor oc yapınca. Mhz değerlerini düşürüp dene

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
OC yapıyorsan oluyor bende de oluyor oc yapınca. Mhz değerlerini düşürüp dene
oc yapmıyorum ki yapıyorsamda yapmışsamda nasıl yaptığımı bilmiyorum ama yapmadım mhz arttırma gibi bir şey aksine düşürmüştüm

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
tabi indiriyorum şimdi ve bu gün böyle bir şey ile karşılaştım

pcnin ana ekranının her yerinde böyle noktalar çıkmaya başladı daha önce böyle bir şey yoktu hiç bir zaman yaşamadım bazen ekran tamamen gidiyor siyah ekran oluyor sonra geri geliyor dün ddu ile silip yükledikten sonra oldu
Driver Booster vb. bir sürü bilgisayar bozan uygulamalar kurmuşsunuz. Ekran kartı sürücünün yüklendiğinden eminsin dimi?

Bu genellikle ekran kartı çökünce oluyor böyle.

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
evet yanlış yüklenmiştir diye az önce tekrardan güvenli modda ddu ile silip güvenli modda indirdiğimiz son sürümü tekrardan indirdim bakalım olcak mı bir daha
Driver Booster vb. bir sürü bilgisayar bozan uygulamalar kurmuşsunuz. Ekran kartı sürücünün yüklendiğinden eminsin dimi?

Bu genellikle ekran kartı çökünce oluyor böyle.

driver booster indirin güvenli falan dediler hata yapmışım demek ki ya komple format mı denesem formatı attığımda sadece cye atıyordum ssd olduğu yere dye hiç ellememiştim ondan olabilir mi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
evet yanlış yüklenmiştir diye az önce tekrardan güvenli modda ddu ile silip güvenli modda indirdiğimiz son sürümü tekrardan indirdim bakalım olcak mı bir daha

driver booster indirin güvenli falan dediler hata yapmışım demek ki ya komple format mı denesem formatı attığımda sadece cye atıyordum ssd olduğu yere dye hiç ellememiştim ondan olabilir mi
C diskinizi biçimlendirmeniz yeterli. Önemli dosyalarınızın yedeğini alın hocam. Format atın. Ekran kartı sürücünü Driver Booster üstünden kurdun mu hiç?

Khisanth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Onur Can Karlı
Bu ekran kartını aldığınızdan beri mi var yoksa aniden mi başladı?
Furmark testim bu şekilde 30dakika yaptım ısı en fazla 66ya çıktı , ve valoranttaki ekran kartı sürücüsü çöktü hatası son 6-7aydır var

C diskinizi biçimlendirmeniz yeterli. Önemli dosyalarınızın yedeğini alın hocam. Format atın. Ekran kartı sürücünü Driver Booster üstünden kurdun mu hiç?
evet kurduğum oldu

Ekler

• image.png
    image.png
    838.8 KB · Hit: 46
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Furmark testim bu şekilde 30dakika yaptım ısı en fazla 66ya çıktı , ve valoranttaki ekran kartı sürücüsü çöktü hatası son 6-7aydır var

evet kurduğum oldu
Format at temiz bir kurulum yap. Fotoğrafı büyütünce değerleri göremedim. Akşam eve gidince gene bakıcam.

Sürücü olarakta sadece attığım o ekran sürücüsünü kur. Bu sorunu RAM'lerininde tetikleme ihtimali olabilir.

Top Bottom