Neler Yeni

Ekran Kartı Tek Fanlı mı Yoksa Çift Fanlı mı Olmalıdır?

TR-SALİHAYCUN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
salih
selamlar ben ilerliyen zaman da ekran kartı alıcam ama tek fan mı yoksa cift fan mı benim bildigim tek fan uzun süre kullandıgın da cpu bozuyor muş öyle bişi var mı yoksa doğrusunu sizden dinlemek isterim

Chapin

80+ Silver
Çok ısınan modele tek fan olarak gelmez zaten. 2 Fanlı kartlar VRAM ve diğer parçalar için daha iyidir.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Hayır dostum öyle bir şey yok.
Tek fanlı kartlar genellikle çift fanlı kartlardan fazla ısınır. Isınma da sağlıklı bir durum değil.
Çift fanlı almanız her zaman daha mantıklı olacaktır.

TR-SALİHAYCUN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
günümüzde o kadar kolay değil işte almış başını gidiyor internet siterlerinden 750 800 tl ye 4gb 128 bit ekran kartı var msı yın ama almaya korkuyorum ya vram diyorsunuz siz ona bozulursa gel de uğraş onun için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır dostum öyle bir şey yok.
Tek fanlı kartlar genellikle çift fanlı kartlardan fazla ısınır. Isınma da sağlıklı bir durum değil.
Çift fanlı almanız her zaman daha mantıklı olacaktır.
yani cift daha iyi diyorsun peki ikinci el alırken nerlere dikkat etmem lazım peki

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
günümüzde o kadar kolay değil işte almış başını gidiyor internet siterlerinden 750 800 TL ye 4gb 128 bit ekran kartı var msı yın ama almaya korkuyorum ya vram diyorsunuz siz ona bozulursa gel de uğraş onun için

yani cift daha iyi diyorsun peki ikinci el alırken nerlere dikkat etmem lazım peki
Furmark testi yap 15 dakika. Eğer çok ısınma olmaz, ekranda yırtılmalar olmazsa, bilgisayar kendini kapatmazsa vb. sıkıntılar doğmazsa genellikle kart sağlıklı olur.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
günümüzde o kadar kolay değil işte almış başını gidiyor internet siterlerinden 750 800 TL ye 4gb 128 bit ekran kartı var msı yın ama almaya korkuyorum ya vram diyorsunuz siz ona bozulursa gel de uğraş onun için

kasanın hava akışı iyiyse büyük sorunlar çıkarmaz ikinci el alıcaksan furmark testi yaptır ve oyunlarda ki sıcaklık değerlerine bak

TR-SALİHAYCUN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanın hava akışı iyiyse büyük sorunlar çıkarmaz ikinci el alıcaksan furmark testi yaptır ve oyunlarda ki sıcaklık değerlerine bak
ama nasıl bakıcam satın aldıktan sonra mı diyelim ki aldım sonra sorun cıksa eski sahibi beni ilgilendirmiyor demez mi ? yani çünkü neden öyle bir konu açtım piyasada 6bin ten başlıyor ama ikinci el 950 tl satışa cıkar mışlar markası msı ondan

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
ama nasıl bakıcam satın aldıktan sonra mı diyelim ki aldım sonra sorun cıksa eski sahibi beni ilgilendirmiyor demez mi ? yani çünkü neden öyle bir konu açtım piyasada 6bin ten başlıyor ama ikinci el 950 TL satışa cıkar mışlar markası msı ondan
satın almadan önce test etmeye git ve yap

Top Bottom