Ekran kartı yük altında görüntü vermeyi kesiyor ama kapanmıyor

keremipk

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba. İntel Arc A750 ekran kartı r5 5500 işlemci kullanıyorum. Ekran kartı yeni, bir süredir sıkıntısız kullanırken son 2 gündür oyun oynarken ekran tak diye gidiyor. Monitörde no signal yazıyor ama ekran kartının ışıkları yanıyor fanları dönüyor. Keza diğer parçalar da çalışıyor. Elimle kasayı kapatıp açmam gerekiyor görüntünün gelmesi için. Test etmek için furmarkta vs. de denedim. Bazen 1 dakika bazen 5 dakika içinde kesinlikle görüntü gidiyor. Sıcaklık değerleri normal max 70-73 Psu da voltaj dalgalanması mı oluyor diye kontrol ettim, Xigmatekin 750w 80+ gold psu'su var ama biraz eski, 8-9 yıllık. Yine de yük altında voltaj dalgalanması yok, ayrıca son birkaç gündür Windowsu güncellendim, DirectX i vs. güncelledim o yüzden yazılımsal olabileceğine inanıyorum. Tüm driverlarım güncel. İnternette çok fazla böyle problem yaşayan intel gpu kullanıcısı gördüm ama çözümü bulamadım. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?

Merhaba. İntel Arc A750 ekran kartı r5 5500 işlemci kullanıyorum. Ekran kartı yeni, bir süredir sıkıntısız kullanırken son 2 gündür oyun oynarken ekran tak diye gidiyor. Monitörde no signal yazıyor ama ekran kartının ışıkları yanıyor fanları dönüyor. Keza diğer parçalar da çalışıyor. Elimle kasayı kapatıp açmam gerekiyor görüntünün gelmesi için. Test etmek için furmarkta vs. de denedim. Bazen 1 dakika bazen 5 dakika içinde kesinlikle görüntü gidiyor. Sıcaklık değerleri normal max 70-73 Psu da voltaj dalgalanması mı oluyor diye kontrol ettim, Xigmatekin 750w 80+ gold psu'su var ama biraz eski, 8-9 yıllık. Yine de yük altında voltaj dalgalanması yok, ayrıca son birkaç gündür Windowsu güncellendim, DirectX i vs. güncelledim o yüzden yazılımsal olabileceğine inanıyorum. Tüm driverlarım güncel. İnternette çok fazla böyle problem yaşayan intel gpu kullanıcısı gördüm ama çözümü bulamadım. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?
Psu dan benzer sorun yaşamıştım. Başka bir psu ile deneyin sistemi hocam

psu hataya düşme ihtimali yuksek. baska bır psu ıle dene hocam

psu hataya düşme ihtimali yuksek. baska bır psu ıle dene hocam
elimde başka bir psu yok. Kuzenimin gtx1070 ini taktım. Yine benchmark testlerinde sıkıntı çıkartıyor ama bu sefer 5 10sn kadar donup bilgisayarı yeniden başlatıyor. Sorunun ekran kartı olmadığını anladım. Yazılımsal bir şey mi %100 emin olmak için bilgisayarı sıfırlayıp baştan kuracağım. Kendi intel ekran kartımı da başka sistemde deneyeceğim. Ama psu dan başka bir şey olma ihtimali var mı acaba sorunun?

sorun psu da buradan kokusu geldı dıyebılırım :)

sorun psu da buradan kokusu geldı dıyebılırım :)
hocam benim kartı başka bilgisayara takınca cayır cayır çalıştı. boşuna intele o kadar sövmüşüm :D Kendi bilgisayarımın da Windows kurulumunu ben yapmadım. yaklaşık 1 ay önce samsung m2 ssd almıştım. 2.el satan çocuk kendi kurup vermişti. ulan dedim bundan olabilir mi? gittim sıfırdan temiz kurulum yaptım. allahın cezası bilgisayar düzeldi :D Harbiden o kadar yolu denedikten sonra bir format kurtardı beni. Yine de psu konusunda haklısınız vadesini doldurmaya yakın bi ara değiştireceğim.

Güncelleme: Arkadaşlar arc a750 kartlar b350 ile kesinlikle sağlıklı çalışmıyor. En az b450 serisi lazım. Çözüm bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,328
Üyeler
183,557
Son üye
panikadam11
Geri