asko56
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,936
3 ayda bir bakım olmaz g.odostum daha gecen ay macnunu bakımını yaptırdım ben 3 ayda bır bakım yaptırıyorum
3 ayda bir bakım olmaz g.odostum daha gecen ay macnunu bakımını yaptırdım ben 3 ayda bır bakım yaptırıyorum
soyle dıyım bilgisyarcım senelerdır aynı bakım yapılırken genelde hep onla bır olup macununu nereye suruldugunu ve testlerı yaparız furmark testi yapıyımhocam 3 ayda bir ekran kartı bakımını yaptırıyorsanız bence biraz da sorunu bulmuş olabiliriz işlem bittikten sonra zerre termal macunu alıp ekran kartı çipi üzerine sürüp kontrol yapıyorlar mı furmark testi var mı
hocam ekran kartına baksanıza tam bir oturma var mı diyesoyle dıyım bilgisyarcım senelerdır aynı bakım yapılırken genelde hep onla bır olup macununu nereye suruldugunu ve testlerı yaparız furmark testi yapıyım
2k dan bahsetmemiş yalnız kral hahaha atıyorsun ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Kartın komple furmark değerlerini atında hocam görelim hotspot ve kart derecesi 10-20 arasındaysa 30xx serisinde bir sorun teşkil etmiyor bellek sıcaklığı 105 e kadar sorun yok hotspot ve sıcaklık farkı 20 üzeri ise bakım yapılabilir ama bu durumda bilen birine yaptırmak lazım bazen tam oturtamıyorlar
daha 10 dk sında boyle ama pc oyun uzerıne ayarlı
hocam 21 dereceye yaklaşmış bu kart ve belleklerede bakarsak bu kart ya oturmamış bu kadar yüksek ve niye 1 fan %100 de dönüyor diğeri %64
hocam kendım otuturabılırmıyım bunu yoksa bılgısıyarcıyamı goterıyımhocam 21 dereceye yaklaşmış bu kart ve belleklerede bakarsak bu kart ya oturmamış bu kadar yüksek ve niye 1 fan %100 de dönüyor diğeri %64
fan speedlerı kac olmalıhocam 21 dereceye yaklaşmış bu kart ve belleklerede bakarsak bu kart ya oturmamış bu kadar yüksek ve niye 1 fan %100 de dönüyor diğeri %64
cok performasn dusurmuyormuGeçiç olarak, Nvıdıa app den performans bölümüne gir Power limiti 80 yap.
suan nasıl sızce galıba ekran kartının uygulamasında oynamıs bırıhocam 21 dereceye yaklaşmış bu kart ve belleklerede bakarsak bu kart ya oturmamış bu kadar yüksek ve niye 1 fan %100 de dönüyor diğeri %64
Darboğaz ne alaka sıcaklıkla darboğaz olursa daha az ısınır 5080 1080p kullanıyorum buz gibi çalışıyor yanlış bilgi vermeyinEkran kartınız darboğaz yapıyor olabilir mi birde hangi zotac serisi
ikisininde ya birbirine yakın yada aynı seviyede dönmesi lazım bir taraf tam soğumuyor olabilir bilgisayarcıya gösterin hocam ama dediğim gibi kendi yaptığınız bakım fabrikasyon kadar kalın ve katı bir macunla olmaz bu yüzden fabrikasyon macun 5 sene dayanıyorsa sizin macun 2 sene dayanır boşuna 3 ayda bir bakım yaptırmayınhocam kendım otuturabılırmıyım bunu yoksa bılgısıyarcıyamı goterıyım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
fan speedlerı kac olmalı
hocam kullanım %95 %90 dedi onu o yüzden söyledim ki sıcaklığada bağlamadım konuyuDarboğaz ne alaka sıcaklıkla darboğaz olursa daha az ısınır 5080 1080p kullanıyorum buz gibi çalışıyor yanlış bilgi vermeyin
bu seviyede ise gayet normal hocam hotspot ve derece farkı 10 20 arası normaldir bellekler 105 dereceye kadar çıkar normal bunlar hotspot ve sıcaklık arasındaki fark 20 yi geçerse bakım yaptırırsınız
tam tersıne performansında sorun yokcok performasn dusurmuyormu