Neler Yeni

Ekran Kartım çok ısınıyor

RowRayN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yunus Emre
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben ocak 2019 ayında teknobiyotik üzerinden bir hazır sistem almıştım. Ekran kartı XFX RX 590 Fatboy idi. Bu kart çok ısınıyordu özellikle pubg gibi oyunlarda. Tabi kart bu kadar yüksek ısıyı kaldıramadı ve yandı. Ekran kartını teknobiyotik teknik servise gönderdiğimde arızalı olduğunu belirttiler ve değişim yapacaklarını söylediler fakat ellerinde XFX markasının stoğundan kalmadığı için ASRock RX 590 Phantom Gaming X modeli ile değiştirdiler buda çok ısınıyordu ve 1 hafta olmadan o da arızalandı yine ASRock rx 590 ile değiştirdiler bu sefer bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyunlarda 60 fps ye kitledim fps yi ve sıcaklık 15-20 derece arası düştü en fazla 72 dereceyi gördüm (eskiden 84 dereceydi) ben bu ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

iXragon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Umurcan
kasanın hava sirkülsayonu iyi değilse ısınma yapar ve bildiğim kadarıyla rx590 kartlar pubg gibi yüksek oyunlarda çok ısınıyor (kullanan biri söyledi) ama onun kartı hiç yanmamış

Emre Baş

80+ Gold
Siz bir müdahale edemezsiniz fiziksel olarak v sync kullanmanızı öneririm

açıkçası aynı sorun bende de var
Asus gtx 1660ti 6gb 192 bit oc dual modelini kullanıyorum
kasayı baştan aşşağı tozdan arındırdım hava sürkilasyonunu önliyicek hiç bir toz parçası bırakmadım ama yine aynı
malum corona yüzünden bi de karantinadayız ve çok fazla cod warzone oynuyorum
ortalama 80derece en fazla 83-84 dereceyi gördü mü oyunu kapatıyorum

RowRayN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yunus Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanın hava sirkülsayonu iyi değilse ısınma yapar ve bildiğim kadarıyla rx590 kartlar pubg gibi yüksek oyunlarda çok ısınıyor (kullanan biri söyledi) ama onun kartı hiç yanmamış
Kasa modeli: Dark N10 Pro sence nasıl bir kasa ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Kasanızı olabildiğince ferah tutun ve her oyunu full ayarlarda ksrtı zorlamiyacak şekilde FPS sabitleyerek oynayın, biraz sinir edici bir durum.

nuqex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Nurettin
Soğutmak icin ekstra kasa fanlari kullanabilirsiniz yada kasanin yan tarafını sokebilirsiniz

iXragon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Umurcan
eğer dışarıya hava üfleyen fan sayısı içeriye üfleyenden fazlaysa o da sıkıntı oluşturabilir

RowRayN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yunus Emre
açıkçası aynı sorun bende de var
Asus gtx 1660ti 6gb 192 bit oc modelini kullanıyorum
kasayı baştan aşşağı tozdan arındırdım hava sürkilasyonunu önliyicek hiç bir toz parçası bırakmadım ama yine aynı
malum corona yüzünden bi de karantinadayız ve çok fazla cod warzone oynuyorum
ortalama 80derece en fazla 83-84 dereceyi gördü mü oyunu kapatıyorum
Benimki AMD belki o yüzden ısınıyorda Nvidia tehlikeli ya şu olaylar durulunca Asus garantiye yolla bence.

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben ocak 2019 ayında teknobiyotik üzerinden bir hazır sistem almıştım. Ekran kartı XFX RX 590 Fatboy idi. Bu kart çok ısınıyordu özellikle pubg gibi oyunlarda. Tabi kart bu kadar yüksek ısıyı kaldıramadı ve yandı. Ekran kartını teknobiyotik teknik servise gönderdiğimde arızalı olduğunu belirttiler ve değişim yapacaklarını söylediler fakat ellerinde XFX markasının stoğundan kalmadığı için ASRock RX 590 Phantom Gaming X modeli ile değiştirdiler buda çok ısınıyordu ve 1 hafta olmadan o da arızalandı yine ASRock rx 590 ile değiştirdiler bu sefer bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyunlarda 60 fps ye kitledim fps yi ve sıcaklık 15-20 derece arası düştü en fazla 72 dereceyi gördüm (eskiden 84 dereceydi) ben bu ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
hava sirkulasyonu kötüdür muhtemelen kasanın benimkide kötü olduğu için yan kapak açık kullanıyorum :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Selçuk Türkdemir
hem işlemci soğutucu hemde fan olarak kasanızın iç düzenini resim olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

Top Bottom