Neler Yeni

Ekran Kartım çok ısınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Selçuk Türkdemir
dediğim gibi güncel sıcaklıklar normal fakat power kaynaklı da olabilir sorununuz.

EmreTRk

80+ Bronze
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben ocak 2019 ayında teknobiyotik üzerinden bir hazır sistem almıştım. Ekran kartı XFX RX 590 Fatboy idi. Bu kart çok ısınıyordu özellikle pubg gibi oyunlarda. Tabi kart bu kadar yüksek ısıyı kaldıramadı ve yandı. Ekran kartını teknobiyotik teknik servise gönderdiğimde arızalı olduğunu belirttiler ve değişim yapacaklarını söylediler fakat ellerinde XFX markasının stoğundan kalmadığı için ASRock RX 590 Phantom Gaming X modeli ile değiştirdiler buda çok ısınıyordu ve 1 hafta olmadan o da arızalandı yine ASRock rx 590 ile değiştirdiler bu sefer bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyunlarda 60 fps ye kitledim fps yi ve sıcaklık 15-20 derece arası düştü en fazla 72 dereceyi gördüm (eskiden 84 dereceydi) ben bu ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Underclock yapmak hiç aklına gelmedimi?

RowRayN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Yunus Emre
dediğim gibi güncel sıcaklıklar normal fakat power kaynaklı da olabilir sorununuz.
Power kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü geçen sene teknobiyotiğin taktığı psu yu beğenmeyip ekstra 1000 tl gibi bir ücret vererek
Cooler Master'ın MASTERWATT MWE 750W 80 PLUS GOLD model güç kaynağını almıştım bir sorun yaratacağını zannetmiyorum yani.

EmreTRk

80+ Bronze
Underclock dediğiniz frekans hızını düşürmekse onuda yaptım fakat bir etki etmedi.
Voltajıda düşürdünüzmü?
Eğer msi afterburner kullanıyor iseniz hem underclock yapmanız hemde oyun sırasında fan hızınızı maksimuma cekmeniz faydalı olur. Hala ısınıyorsa kasanızın kapağını açın belki hava sirkülasyonu kötüdür.

TENTEN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan almalı
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben ocak 2019 ayında teknobiyotik üzerinden bir hazır sistem almıştım. Ekran kartı XFX RX 590 Fatboy idi. Bu kart çok ısınıyordu özellikle pubg gibi oyunlarda. Tabi kart bu kadar yüksek ısıyı kaldıramadı ve yandı. Ekran kartını teknobiyotik teknik servise gönderdiğimde arızalı olduğunu belirttiler ve değişim yapacaklarını söylediler fakat ellerinde XFX markasının stoğundan kalmadığı için ASRock RX 590 Phantom Gaming X modeli ile değiştirdiler buda çok ısınıyordu ve 1 hafta olmadan o da arızalandı yine ASRock rx 590 ile değiştirdiler bu sefer bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyunlarda 60 fps ye kitledim fps yi ve sıcaklık 15-20 derece arası düştü en fazla 72 dereceyi gördüm (eskiden 84 dereceydi) ben bu ekran kartının ısınma sorununu nasıl çözebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kasanın hava sirkülasyonunu kontrol et fanları temizle ekran kartının hava almasını sagla bende RX 570 var ekran kartının kenarına koyduğum bir fan ile 16 derece düşüş yaptım Pubg'de FPS sınırlaması olmadan 60° yi geçmiyor

xPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
444
İsim
Emir
Instagram
emir.barik
Steam
emiradarbarik49
Facebook
emiradarbarik
Pcnizin hava sirkülasyonunu kontrol ediniz :) Sorun onda olabilir .

Filipinli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
cc ds
Bende rx590 armor var ben 85 derecede 5-6 saat oynuyorum bir şey olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Tekno Galaxy Mert
kasana fan ekle ekran kartı termal macunu kaliteli noctua coolmaster yada termal grizzly gibi markalarla değiştir ekran akrtına oc yapam yada oc modda çalıştırma kasanı masa altında değil amasanın üstünde tut ve arka egzos fanını duvara sıfır şekilde yakınlaştırma

Emre_s

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
EMRE SEVİMLİ
Kasaya ekstradan fan almalısın.Ayrıyaten eğer oyun oynarken bu durumu yaşıyorsan eğer overvlock yapmalısın.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Benimki daha 70 dereceyi geçmedi genelde 60/69 arası. İşlemci desen püfür püfür. 55 lerde. Diğer arkadaşların dediği gibi hava sirkülasyonu önemli. Yan paneli vs. Aç aynı sıcaklığa çıkacak mı bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,250
Üyeler
166,181
Son üye
mehmet6565
Top Bottom