EKRAN KARTIM ÇOK ISINIYOR

Reaksiyon skoru
4
RTX 2060 ekran kartım var ve bilgisayarı açtığım gibi sıcaklığı 80 dereceye yaklaşıyor
oyunlarda gerek olmamasına rağmen %100 kullanıyor

Screen44.png

değerler bu şekilde

74 derece gayet normal. Giriş seviye bir 2060 ise o kadar ısınması doğal. Çok endişe ediyorsan fan hızını arttırırsın MSI Afterburner ile. %100 kullanması da gayet doğal ve normal. İstemiyorsan V-Sync açabilirsin.

74 derece gayet normal. Giriş seviye bir 2060 ise o kadar ısınması doğal. Çok endişe ediyorsan fan hızını arttırırsın MSI Afterburner ile. %100 kullanması da gayet doğal ve normal. İstemiyorsan V-Sync açabilirsin.
sorun şu ki kart 2 aylık bile değil ve 2 aydır 60 ın üzerine çıkmadı. 1 2 gündür açtığım anda 80 dereceye dayanıyor ve %100 e çekiyor kendisini.
pubg de bile %60 ın üzerine çıkmadı.

RTX 2060 ekran kartım var ve bilgisayarı açtığım gibi sıcaklığı 80 dereceye yaklaşıyor
oyunlarda gerek olmamasına rağmen %100 kullanıyor

Alıntıyı görüntüle
değerler bu şekilde
Tahminim kartın Gigabyte Rtx 2060.
Öyleyse böyle olması normal çünkü soğutması gerçekten kötü bir model.
Tavsiyem UV yapman olacaktır.

sorun şu ki kart 2 aylık bile değil ve 2 aydır 60 ın üzerine çıkmadı. 1 2 gündür açtığım anda 80 dereceye dayanıyor ve %100 e çekiyor kendisini.
PUBG de bile %60 ın üzerine çıkmadı.
V-Sync açık kapalı durumu ile alakalı o dediğin. Korkacak bir şey yok.

Tahminim kartın Gigabyte Rtx 2060.
Öyleyse böyle olması normal çünkü soğutması gerçekten kötü bir model.
Tavsiyem UV yapman olacaktır.
soğutmam için ne yapmam gerekir ?

Dediğim gibi en etkili ve en hızlı yol Undervolt yapman.
Bu arada kasan ve ekran kartının modeli ne ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi en etkili ve en hızlı yol Undervolt yapman.
Bu arada kasan ve ekran kartının modeli ne ?
xigmatek astro ve gigabyte rtx2060

Benim bu firmaların ekran kartlarını piyasaya sürerken alenen ısı problemi olduğunu bildikleri halde piyasaya sürmelerini aklım almıyor bir türlü. İllaki test yapılmış ve sorun biliniyordur. O zaman o halde piyasaya sürmek neden?

Kasanın önü mesh degilse , on plakayj aç. Ekran kartına biraz UV yapsan baya azalır.

Ek olarak klimalı odada kullanıyorsan o yüzden ilk aldığından fazla ısınıyor olabilir.

xigmatek astro ve gigabyte rtx2060
Kasa önü mesh değil ve ekran kartı soğutma olarak kötü bir model böyle olması çok normal.
UV yapabilirsiniz.

v-sync açık ya da kapalı oldugunu nerden görebiliirm
Her oyunun grafik ayarları kısmında yazar. Türkçesi dikey eşitleme/dikey senkronizasyon. FPS'i monitörünün verebileceği maksimum Hz değerine sabitler. 60 Hz monitörün varsa 200 FPS aldığın oyunda ekran kartı 60 FPS verecek kadar çalışır.

Geri