EKRAN KARTIM ÇOK ISINIYOR

Reaksiyon skoru
4
RTX 2060 ekran kartım var ve bilgisayarı açtığım gibi sıcaklığı 80 dereceye yaklaşıyor
oyunlarda gerek olmamasına rağmen %100 kullanıyor

Screen44.png

değerler bu şekilde

74 derece gayet normal. Giriş seviye bir 2060 ise o kadar ısınması doğal. Çok endişe ediyorsan fan hızını arttırırsın MSI Afterburner ile. %100 kullanması da gayet doğal ve normal. İstemiyorsan V-Sync açabilirsin.

74 derece gayet normal. Giriş seviye bir 2060 ise o kadar ısınması doğal. Çok endişe ediyorsan fan hızını arttırırsın MSI Afterburner ile. %100 kullanması da gayet doğal ve normal. İstemiyorsan V-Sync açabilirsin.
sorun şu ki kart 2 aylık bile değil ve 2 aydır 60 ın üzerine çıkmadı. 1 2 gündür açtığım anda 80 dereceye dayanıyor ve %100 e çekiyor kendisini.
pubg de bile %60 ın üzerine çıkmadı.

RTX 2060 ekran kartım var ve bilgisayarı açtığım gibi sıcaklığı 80 dereceye yaklaşıyor
oyunlarda gerek olmamasına rağmen %100 kullanıyor

Alıntıyı görüntüle
değerler bu şekilde
Tahminim kartın Gigabyte Rtx 2060.
Öyleyse böyle olması normal çünkü soğutması gerçekten kötü bir model.
Tavsiyem UV yapman olacaktır.

sorun şu ki kart 2 aylık bile değil ve 2 aydır 60 ın üzerine çıkmadı. 1 2 gündür açtığım anda 80 dereceye dayanıyor ve %100 e çekiyor kendisini.
PUBG de bile %60 ın üzerine çıkmadı.
V-Sync açık kapalı durumu ile alakalı o dediğin. Korkacak bir şey yok.

Tahminim kartın Gigabyte Rtx 2060.
Öyleyse böyle olması normal çünkü soğutması gerçekten kötü bir model.
Tavsiyem UV yapman olacaktır.
soğutmam için ne yapmam gerekir ?

Dediğim gibi en etkili ve en hızlı yol Undervolt yapman.
Bu arada kasan ve ekran kartının modeli ne ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi en etkili ve en hızlı yol Undervolt yapman.
Bu arada kasan ve ekran kartının modeli ne ?
xigmatek astro ve gigabyte rtx2060

Benim bu firmaların ekran kartlarını piyasaya sürerken alenen ısı problemi olduğunu bildikleri halde piyasaya sürmelerini aklım almıyor bir türlü. İllaki test yapılmış ve sorun biliniyordur. O zaman o halde piyasaya sürmek neden?

Kasanın önü mesh degilse , on plakayj aç. Ekran kartına biraz UV yapsan baya azalır.

Ek olarak klimalı odada kullanıyorsan o yüzden ilk aldığından fazla ısınıyor olabilir.

xigmatek astro ve gigabyte rtx2060
Kasa önü mesh değil ve ekran kartı soğutma olarak kötü bir model böyle olması çok normal.
UV yapabilirsiniz.

v-sync açık ya da kapalı oldugunu nerden görebiliirm
Her oyunun grafik ayarları kısmında yazar. Türkçesi dikey eşitleme/dikey senkronizasyon. FPS'i monitörünün verebileceği maksimum Hz değerine sabitler. 60 Hz monitörün varsa 200 FPS aldığın oyunda ekran kartı 60 FPS verecek kadar çalışır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,356
Üyeler
187,820
Son üye
Xfxbios
Geri