Ekran Kartım Çok Isınıyor

Reaksiyon skoru
1
Başlıkta da belirttiğim gibi oyun oynarken Gpu sıcklığım 85 dereceye kadar çıkıyor ve oyun anlamsızca kasıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor oyunu 10-15 dk oynuyorum ve sıcaklık 85 derece oluyor ve fps 10-15 'e kadar iniyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Oynadığım oyunlar genelde GTA V ve PUBG.
Sistemim:
GPU: AMD RADEON R9 380 2G
CPU: AMD RYZEN 3 2200G
MOTHERBOARD: GİGABYTE A320M-S2H
RAM: CORSAİR VENGANCE 8X1 3000MHZ
PSU: HİPER PS-45 450W

macun değişimi ve fan bakımını en son ne zaman yaptın CPU ve GPU kullanımı yüzde kaçta?

CPU KULL. %50-60-70 sürekli değişiyor ama sabit durmuyor sorun PSU yüzünden diyor bazıları ama anlamadım ekonomik durumum da iyi değil şuan. Benimki Kasa kardeşim bu arada.

CPU KULL. %50-60-70 sürekli değişiyor ama sabit durmuyor sorun PSU yüzünden diyor bazıları ama anlamadım ekonomik durumum da iyi değil şuan. Benimki Kasa kardeşim bu arada.
Kasan ne ? ekran kartın yaklaşık 4 5 yıllık bir ekran kartı olsa gerek artık bir macun ve pad yenileme zamanı gelmiş.

Yenilemiştim 2hafta öncesinde
Yenileme yaptıktan sonramı bu ısınma olayları başladı ? doğru şekilde yapmamış olabilirsin işlemci macunu değişmek kadar kolay değildir ekran kartının macunu. Artıdan Padleride değişimen lazım.

Yenileme yaptıktan sonramı bu ısınma olayları başladı ? doğru şekilde yapmamış olabilirsin işlemci macunu değişmek kadar kolay değildir ekran kartının macunu. Artıdan Padleride değişimen lazım.
Yok öncesinde de vardı hala var hiç değişmedi bu arada bütün oyunlarda ısınıyor ve gpu kullanıımında da dalgalanmalar da var %0 'a kadar düşüyor.

3 tane önde fan var 1 tane egzoz fan var. Kasam Hiper HARMONY.

Kasan hava akışı kötü bir kasa, sistemi toplayalı baya oldu sanırım daha yenimi sıcaklık değerlerine baktın yoksa daha önce de bakıyordun ve bu kadar sıcak değilmiydi ? eğer yeni bakmaya başladıysan normal olabilir kasanın hava akışı iyi değil, öncedende bakıyordun ve eskiye göre çok daha fazla ısınıyorsa ve termal macun yenilemende etki etmediyse R serisi amd kartlarına sahip kişiler şu sıralar bozulmalarla (ömür dolmalarıyla) karşı karşıyalar, 5 yıllık bir kart belkide ömrü doluyordur artık bilemiyorum.

Kasan hava akışı kötü bir kasa, sistemi toplayalı baya oldu sanırım daha yenimi sıcaklık değerlerine baktın yoksa daha önce de bakıyordun ve bu kadar sıcak değilmiydi ? eğer yeni bakmaya başladıysan normal olabilir kasanın hava akışı iyi değil, öncedende bakıyordun ve eskiye göre çok daha fazla ısınıyorsa ve termal macun yenilemende etki etmediyse R serisi amd kartlarına sahip kişiler şu sıralar bozulmalarla (ömür dolmalarıyla) karşı karşıyalar, 5 yıllık bir kart belkide ömrü doluyordur artık bilemiyorum.
Kasayı ben incehesap 'tan satın almıştım. İlk olarak Rx Vega 8GPU kullanıyordum daha sonra ikinci el olarak satın almıştım bu kartı. Hava akışının iyi olduğuna inanıyorum aklımı kurcalayan tek sorun PSU yüzünden mi acaba herkese sordum herkes PSU dedi değiştir dedi kullandığın PSU canlı bomba falan dedi.

Kasayı ben incehesap 'tan satın almıştım. İlk olarak Rx Vega 8GPU kullanıyordum daha sonra ikinci el olarak satın almıştım bu kartı. Hava akışının iyi olduğuna inanıyorum aklımı kurcalayan tek sorun PSU yüzünden mi acaba herkese sordum herkes PSU dedi değiştir dedi kullandığın PSU canlı bomba falan dedi.
yani PSU ve kasa kaliteli değil ve 450W PSU o ekran kartı için tam sınır bir güç kaynağı, yinede keşke 2. el R serisi bir kart almasaydınız :/.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,175
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri