Neler Yeni

Ekran kartım düşük güçle çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İsa Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
PC, Oyun
Arkadaşlar selam,

RX5700 XT Ekran kartım youtube testlerine göre 2 kat daha az Watt ile çalışıyor ve daha az fps veriyor, bunun sebebi nedir?

İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran kartı: RX5700XT Nitro 8 GB
Anakart : Gigabyte B450M-K
RAM: Adata XPG RED Gammix 2x8 GB 3000 mhz
PSU: MSI MAG A600DN 600W 80 PLUS 120MM FAN

Resimleri ve istatistikleri ekledim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-03 155210.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-03 155210.png
    2.6 MB · Hit: 46
  • GamesOracle - RX 5700 XT 8GB + RYZEN 5 5600 Test in 40 Games at 1080p 2024 [253gSRv_FSI - 1236...png
    GamesOracle - RX 5700 XT 8GB + RYZEN 5 5600 Test in 40 Games at 1080p 2024 [253gSRv_FSI - 1236...png
    1.4 MB · Hit: 40

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Burhan Bey
İlk görsel senin aldığın değerler değil mi?

Normalde kartın TDP'si 225W olarak görünüyor ama gerçek kullanımda bu değerin 50W-60W üzerine çıkıyor. Aşağıdaki linkten detaylı inceleyebilirsin.

Senin kart için kuvvetle muhtemel bir "undervolt" işlemi yapılmış. Kart sıfır değildir diye düşünüyorum, ikinci el mi aldın?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İsa Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
PC, Oyun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Normalde kartın TDP'si 225W olarak görünüyor ama gerçek kullanımda bu değerin 50W-60W üzerine çıkıyor. Aşağıdaki linkten detaylı inceleyebilirsin.

Senin kart için kuvvetle muhtemel bir "undervolt" işlemi yapılmış. Kart sıfır değildir diye düşünüyorum, ikinci el mi aldın?
evet 2. el
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilk görsel evet benim değerlerim

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Burhan Bey
İsa, bana kalırsa kötü bir kart almışsın. Bu tarz işlem görmüş kartlar için her türlü şeyi düşünebiliriz. İade veya değişim yapma şansın varsa kullan. Ancak bütün bunları bilerek uyguna filan aldıysan sen bilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İsa Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
PC, Oyun
İsa, bana kalırsa kötü bir kart almışsın. Bu tarz işlem görmüş kartlar için her türlü şeyi düşünebiliriz. İade veya değişim yapma şansın varsa kullan. Ancak bütün bunları bilerek uyguna filan aldıysan sen bilirsin.
Hocam nerden bakarsanız bakın çok iyi bir fiyata çok iyi bir kart aldım. Aldığım kişi de güvenilir birisi kart ile oynama yapılmamış.

AMD Driverları güncelleyince fps +15 arttı ancak hala 195 watt çekmedi hiç bir oyunda, ha ancak furmarkta 300 watt çekiyor.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Burhan Bey
Aldığın kişi güvenilirse güzel, farklı oyunlarda da dene ve oyun içi ayarlardan V-Sync'in kapalı olduğunu doğrula.

Furmark'ta 300W çekmesi işin rengini değiştir. İlk mesajda attığım inceleme linkinde kartın zaten güç çekme konusunda epeyce savurgan olduğu görülüyordu. Daha fazla güç çekmesi kartın daha fazla ısınmasına neden olur. Sıcaklık değerlerine de dikkat et.

TechGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cemil Ciger
İkinci resimde normal gibi görünüyor aslında Superposition indirip, test sırasında resim paylaşır mısın? Yalnız OSD ekranı açık kalsın. Tek bir oyun ile kart hakkında yargıya varmak doğru değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
İsa Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
PC, Oyun
Aldığın kişi güvenilirse güzel, farklı oyunlarda da dene ve oyun içi ayarlardan V-Sync'in kapalı olduğunu doğrula.

Furmark'ta 300W çekmesi işin rengini değiştir. İlk mesajda attığım inceleme linkinde kartın zaten güç çekme konusunda epeyce savurgan olduğu görülüyordu. Daha fazla güç çekmesi kartın daha fazla ısınmasına neden olur. Sıcaklık değerlerine de dikkat et.
Sıcaklık değerleri iyi gibi, max 75 dereceyi gördüm

İkinci resimde normal gibi görünüyor aslında Superposition indirip, test sırasında resim paylaşır mısın? Yalnız OSD ekranı açık kalsın. Tek bir oyun ile kart hakkında yargıya varmak doğru değil.
2. resim yutup videosu hocam, işin garip yanı 75-80 fps veriyor benim pc ancak 120 wattla çalışıyor

Testi yapacağım hocam teşekkürler.

Top Bottom