Ekran Kartımı Fırınlıyorum!

Reaksiyon skoru
141
KONU GÜNCEL VE OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.

Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır. Sadece çok eski ve gözden çıkardığınız kartlarda deneyin. Yeni kartlarda denenmesi sağlıklı olmaz

Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.

öncelikle vidaları sökmek için ıygun tornavidam olmadığı için pense kullandım 😀
image.webp

Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım
IMG_4410.webp

6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok.
IMG_4411.webp

Soğumasını bekliyorum konu güncellenicektir.

Soğumadan aldıktan sonra, termalight tf4 macunumu sürdükten sonra kapattım kartı foto yükleyemiyorum site izin vermiyor :(

Sonrasında kasaya montajını yaptım VEEEEE ÇALIŞTI! Hiç beklemiyordum açıkçası ama oldu! Şimdi Lol oynamaya gidiyorum😎

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.8 MB · Hit: 151
Son düzenleme:
RTX 5090 kartım bozulmuştu ne yapacağım diye üzülüyordum. Şimdi fırınlamaya gidiyorum (!!!)

Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır.

Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.

Alıntıyı görüntüle

Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle

6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle

Babacım kuru kuruya fırınamı atılır öyle yaaa. Yagli kagit serceksin.az bir tereyaglada etrafini surceksin, domates, biber,sogan, sarımsak, kapya biber koyacaksın. Böle olurmu hiç 😅😅

Alıntıyı görüntüle

Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle

6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle

işin yoksa eğlenceli gibi en azından vakit geçer :D

Alıntıyı görüntüle

Çok eskiden r7 265x ekran kartıma bunu yapmıştım ekranda yeşil kırmızı mavi çizgiler vs çıkıyordu fırına atınca düzelmişti saçma bir şekilde onu öyle de uzun bir süre daha kullandıktan sonra satmıştım

bunu kim buldu çok merak ettim. kim fırına koyarak düzelebileceğini akıl ederdi ki ?

bunu kim buldu çok merak ettim. kim fırına koyarak düzelebileceğini akıl ederdi ki ?
Hocam aslında olay lehimlerin ısınıp tekrar yapışması ile alakalı ilk atan eleman fırının ısısına bakıp denemek istemiştir.

Geri