Ekran Kartımı Fırınlıyorum!

bunu kim buldu çok merak ettim. kim fırına koyarak düzelebileceğini akıl ederdi ki ?
Bence vakti zamanında kartı bozulduğu için ne yapsa düzelebileceğini düşünmeyen birisi karta eziyet çektirme maksatlı fırına atmış olabilir :D
Sonrasında merakına yenik düşüp acaba çalışıyor mu demişte olabilir
Ama bu fırınlama işlemindeki asıl maksat çipin altındaki lehimlerde kayma vs. var ise sıcaklık ile tekrar yerine oturtmaya çalışmak ve çipin içerisinde (bir yerde okumuştum yıllar önce emin değilim) kristal tarzda yapılar varmış ve bunlar bir süre sonra işlevini yitiriyormuş, sıcaklık ile birlikte tekrardan aktif hale getirilme şansı oluyormuş.

Konu güncel dostlar işe yaradı
konuyu kapatmayacaksan ekran kartının ne kadar süre sorunsuz çalışacağını da yazar mısın en son benim bildiğim kadarı ile bu yöntem ile düzeltilen ekran kartlarının ömrü uzun olmuyor.

konuyu kapatmayacaksan ekran kartının ne kadar süre sorunsuz çalışacağını da yazar mısın en son benim bildiğim kadarı ile bu yöntem ile düzeltilen ekran kartlarının ömrü uzun olmuyor.
Konu açık kalır hocam benim elimde olan bir şey ise. Beni bir kaç ay götürse yeterli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eline sağlık, yine de herkese önermeyelim boşu boşuna kartını eritmesinler :D
Evini yakan falan olmasın Allah korusun
Doğru hocam ben bir not düşeyim konuya sadece eski ve işlevsiz hale gelen kartlarda denenmeli diye

Konu açık kalır hocam benim elimde olan bir şey ise. Beni bir kaç ay götürse yeterli
bildiğim kadari ile sen kapamadığın sürece kapanmıyor.
bir kaç ay götürür bence sorun olursa bir daha fırınlamayı denersin en olmadı :D

bildiğim kadari ile sen kapamadığın sürece kapanmıyor.
bir kaç ay götürür bence sorun olursa bir daha fırınlamayı denersin en olmadı :D
Evet birkaç ay götürür muhtemelen hatta çok daha fazla bile götürebilir. Şu anda tamamen şans işi bu, net bir şey demek doğru olmaz

Doğru hocam ben bir not düşeyim konuya sadece eski ve işlevsiz hale gelen kartlarda denenmeli diye
Kesinlikle düş hocam yoksa bilinçsizce denerler falan daha büyük kazalar çıkmasın, işlemin ne olduğunu bilmeyenler de hiç denemesinler

KONU GÜNCEL VE OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.

Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır. Sadece çok eski ve gözden çıkardığınız kartlarda deneyin. Yeni kartlarda denenmesi sağlıklı olmaz

Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.

öncelikle vidaları sökmek için ıygun tornavidam olmadığı için pense kullandım 😀
Alıntıyı görüntüle

Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle

6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle

Soğumasını bekliyorum konu güncellenicektir.

Soğumadan aldıktan sonra, termalight tf4 macunumu sürdükten sonra kapattım kartı foto yükleyemiyorum site izin vermiyor :(

Sonrasında kasaya montajını yaptım VEEEEE ÇALIŞTI! Hiç beklemiyordum açıkçası ama oldu! Şimdi Lol oynamaya gidiyorum😎
Abime sordum vakti zamanında kendiside yapmış ben ilk kez gördüm şaşırtıcı..

öneren olarak geldim selamun aleyküm çalıştığına sevindim

Ek olarak birisi kısa sürede bozuluyor demiş abime onuda sordum bilgisayarı satana kadar kullanmış satıldıktan sonra da hiçbir kötü geri bildirim almamış yani uzunca bir süre kullanılmış..

öneren olarak geldim selamun aleyküm çalıştığına sevindim
Tam sana teşekkür mesajı yazmaya geliyordum. Teşekkür ederim hocam muhtemelen kenara atıcaktım kartı olmasanız

Ek olarak birisi kısa sürede bozuluyor demiş abime onuda sordum bilgisayarı satana kadar kullanmış satıldıktan sonra da hiçbir kötü geri bildirim almamış yani uzunca bir süre kullanılmış..
Tamamen şans işi bence uzun süre gitmesi. Şuan aktif kullanıyorum ancak her an gidebilme ihtimali var yine de

KONU GÜNCEL VE OLUMLU SONUÇLANMIŞTIR.

Konu eğlence amaçlı bir anlık heves ile açılmış, amatörce ilk defa yapılmıştır. Sadece çok eski ve gözden çıkardığınız kartlarda deneyin. Yeni kartlarda denenmesi sağlıklı olmaz

Hd6870 kartım bozuldu ve fırınlama önerdiler bende konu ile adım adım yaşadıklarımı yansıtmak istedim.

öncelikle vidaları sökmek için ıygun tornavidam olmadığı için pense kullandım 😀
Alıntıyı görüntüle

Sonra chipsetin üstündeki macunu ve tozu temizleyerek 200 derecede önceden ısınmış fırınımda 6 dakika ısınmaya bıraktım Alıntıyı görüntüle

6 dakika sonra kartı çıkarttıktan sonra, lehimlerin üzerinde kahveringileşme gördüm. Isı fazla gelmiş olabilir yanıklaşma olmuş gibi ama zararı yok. Alıntıyı görüntüle

Soğumasını bekliyorum konu güncellenicektir.

Soğumadan aldıktan sonra, termalight tf4 macunumu sürdükten sonra kapattım kartı foto yükleyemiyorum site izin vermiyor :(

Sonrasında kasaya montajını yaptım VEEEEE ÇALIŞTI! Hiç beklemiyordum açıkçası ama oldu! Şimdi Lol oynamaya gidiyorum😎
Afiyet olsun hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,865
Üyeler
183,481
Son üye
lahanacorbası
Geri