Neler Yeni

Ekran kartımın düzgün çalıştığını nasıl anlarım

Stasdemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman
Ekran kartımda aşırı ısınma sonucu fps düşüklüğü var çok yüksek grafikli olmayan oyunlarda bile 30 fps yi zor geçiyor rtx3050 laptop gpu. Herhangi bi programla bunu öğrenebilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

Hanaz

80+ Gold
Ekran kartımda aşırı ısınma sonucu fps düşüklüğü var çok yüksek grafikli olmayan oyunlarda bile 30 fps yi zor geçiyor rtx3050 laptop gpu. Herhangi bi programla bunu öğrenebilir miyim yardımcı olursanız sevinirim
İsınmadan dolayı güç kesiyor olabilir ısınmayi halletmeden doğru bir sonuç alamayacagınızı ön görüyorum

Stasdemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İsınmadan dolayı güç kesiyor olabilir ısınmayi halletmeden doğru bir sonuç alamayacagınızı ön görüyorum
Bilgisayarım Asus tuf gaming A15 6-7 ay temizlememiştim içini temizledim termal macun termal pedleri değiştirdim. Değiştikten sonra işlemci eskisinden serin çalışıyordu ama gpu furmark testine başlar başlamaz 95 sonra 88-89 derce oluyor yeni macun ve pedlerler tekrar denedim her seferinde aynı sonucu veriyor oyun oynarkende aynı durum oluyor ve kasma yaşıyorum. Bugün güvenilir bir bilgisayarcıya götürdüm tekrardan temizledi yeni macun yeni pedler kullandı fanları temizledi ve yağladı ama yine aynı sonuç. Bilgisayarcı gpu ve cpu üzerine ısıyı görebileceğimiz cihaz yerleştirdi cpu 55-65 gpu 55-70 derce elimlede dokunduğum zaman 88 derecelik bir sıcaklık hissetmedim bilgisayarcı yazılımsal bişey dedi tekrar windows kur falan dedi dediklerini yaptım ama yine aynı sorun yardımcı olursanız çok sevinirim

hocam laptopsa hiç bilmiyorum ama ekran kartında yeterli beslememe güç gitmeme gibi bi sorun olabilir benim gtx 560 vardı 280 wolt psu ile kullanıyordum furmarkta direk 95 derece görüyordu corsair vs 550 psu aldım ve yanına gtx 1660s önce bi eski ekran kartımla denedim furmarkta sıcaklık çok iyidi 70 falan dı

Bilgisayarcı lehimleri falan inceledi herhangi bir sorun gözükmüyordu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam konuya eklediğim resimde GPU chip power 7-8 W olarak değişiyor ekran kartı yanılmıyorsam 80W

sanırım güç
Gitmeme gibi bi sorun var
Sorunu tam olarak bu konuda anlattım hocam fiziksel olarak bi ısı yok günlerdir çözüm arıyorum

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Laptop ne ne zaman alındı hangi oyunlar da fps düşüklüğü alıyorsun

Stasdemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman
Laptop ne ne zaman alındı hangi oyunlar da fps düşüklüğü alıyorsun
Yaklaşık bir yıl oldu gta 5 te temizlenmeden önce cpu 75-80 Gpu 70-81 temizlendikten sonra cpu 70-75 gpu 88-89

Hocam ondan pedleri değişmeden önce ısı derecesi nekadsrdı farklılık oldumu yoksa yanlış takmışta olabilirsiniz
Götürdüğüm bilgisayarcı kullandığım pedlerin kalitesiz olduğunu söyleyip başka ped taktı ama sonuç yine aynı sorunun pedlerden olduğunu düşünmüyorum

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Yaklaşık bir yıl oldu gta 5 te temizlenmeden önce cpu 75-80 Gpu 70-81 temizlendikten sonra cpu 70-75 gpu 88-89
Ekran kartını zorlayan oyun oyna gta 5 sorunlu oyun güç modu performans modunda olarak oynuyorsun demi prize takılı şekilde

Stasdemir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    3.7 MB · Hit: 27